23 juli 2011

Hur kan det inträffa i Oslo..

Lika trött idag med efter i torsdags när jag var på jobbet...tycker inte om detta alls...att det tar så länge att bli pigg...sov länge...upp och tog bilen ner till stan och sen somnade jag igen i två timmar....är jämt helt snurr nu...blir så fel med sova på dagen och lyckades drömma....det var hemskt...vi var i Sunne...why...beror kanske på det som hänt i Oslo...fruktansvärt.

Mina varmaste tankar till berörda...så funderar jag vad det var för fel på den som utförde dådet...hur kan människan vara så grym mot andra...vad händer i hjärnan hos den som utför sådant...Vad har den uppfostrats i för miljö....Hur kommer den ens på tanken...det var ju planerat..verkligen..det kan ju ingen säga annat om.

84 döda...de ute på ön var alla unga...Framtida personer som igår hade livet framför sig...som skulle njuta...hade gemenskap...sommarläger...någon av dem skulle komma att bli betydelsefull och hade gjort förändring...till det bättre.. gjort mening i samhället och vår värld.

Vår stadsminister erbjöd våra tjänster från Sverige och ville hjälpa...stödja...Hur har samhället blivit? Som en riktigt dålig film..overkligt. Mår illa...En den som saknar känsla för andra och de sina...som utrotar och gör ett djupt hack i verkligheten vi aldrig kommer att glömma...många nära och kära bor i Oslo och som kunde ha ryckts bort från mig, oss...igen påminns vi hur skört vårt liv är.

Det är ditt ansvar att leva väl och varje dag...att försöka göra jorden till en bättre plats...för vet du...snart är det sant...att vi kommer att göra slut på jorden och vart ska vi flytta då?...miljön och hur vi konsumerar....Vi borde vara mer rädda om vårt hem....vår planet innan det är riktigt skrot med den. För när allt kommer omkring...fundera då på vad som du behöver för att leva?

Ren luft, rent vatten och ren föda och när våra tillgångar är slut....när sjukdomarna vi själva orsakat har ätit upp oss innifrån finns ingenting kvar....vad kan vi göra annorlunda redan idag för att få en bättre plats att leva på...

kvällens låt blev we are the world

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.