09 juni 2011

ÄNTLIGEN

Vilken natt...somnade i soffan vid 2, gick till härligheten och vaknade 4:45, ont i halsen....har jag inte ändå feber...hmm då vill de nog inte ge mig cellgift... Hade grus i öga och hämtade termometern och satt mig på sängkanten. Jävla vallning...kändes som minst 39 grader...tar loss tempgrejen som hade klibbat fast under arma 35,8?? Men va fan...satt och klippte i öga och bestämde mig för att krypa ner igen.

6:45 larmar Pink med Mr President.....trallala min myslåt, träningslåt...så bra. Tar snabbt tabletter, en kravmärktbanan (när man får cancer så blir krav mer intressant och E-produkter bojkottas så gott det går) och en näringsdryck..ligger kvar...jo ont i allafall...ska va på CSK kl 9:00 måste åka senast 8:00, måste ringa men de kommer inte före 7:30. Jo då syster cytostatika menar att jag är välkommen i alla fall och kan tala med behandlingsläkaren. Snabb dusch, fixa mig och hämta göbben som agerar chaufför.

9:00 sitter i korridoren...strax kommer behandlingsläkaren och leder in mig. Nu, nu kommer domen som jag så många gånger fått höra.. när jag satt här 4 april erbjöd kirurgen palliativ vård.. nu 2 månader senare:

Jag kan inte mer än säga att dina prover är mer än bra..det är helt otroligt...du har förbättrat alla dina värden..det är över förväntan...men hur, frågar jag -Till stor del är det din vilja som har gjort det här Sofia. Helt jättebra faktiskt men du måste berätta hur du faktiskt mår.....   Äntligen....min behandlingsläkare är allt den bästa.  

Hb ligger på 130, trombocyter har minskat med 800 och är nära ett normalvärde, min lever har varit mycket påverkad men mår mycket bättre idag. Mitt ca 125 värde 121, för 3 veckor sen var det 428 (ska ligga under 35 men när min cancer upptäcktes var värdet 3579 och efter operationen 200). 

Fatta vad jag är glad en torsdag! Det va vi även för 17 år sedan när vi tog studenten...äntligen ett litet besked som verkar lovande... så trivsamt...känns som jag har vänt liemannen ryggen, känner inte alls hans flås i nacken....har ett försprång, gött! 

Vi diskuterade behandling och den kunde jag få idag ändå...och det gick ju lättare med så goa nyheter. Det är inte vanligt att tappa håret! Okej....jaha då behöver jag inte krångla med kylmössa.

Kvinnan i sängen bredvid använde kylmössa och sa att det inte alls va så hemskt mer än de första 5-10 minuterna, hon tyckte det va skönt...Hon hade äggstockscancer som upptäcktes i mars, blev opererad och fick nu sista cellgiftsbehandlingen....jag - avundsjuk nej, nej. Glad för henne! Hon hade ingen spridning men fick cellgift ifallatt. Mycket trevlig och hon hade upplevt lite samma sak...att hon fick stå på sig, ifrågasätta och ställa krav...tex kylmössan som de tyckte va onödigt....fattar inte.

Jag undrade över Avastin i kombination till Caelyx vilket var Uppsalas planering och hur blev det endast Caelyx? Då kom det att det inte är lanserat på marknaden och resultaten är inte utvärderade etc men Uppsala kunde starta en studie för mig..sa jag. Om nu Avastin hade funnits på marknaden för äggstockscancer, hade du då föreslagit den i mitt fall. Nej.

Vi fortsatte diskussionen om hur kommer de att se resultat på behandlingen med ct röntgen osv... Vi kommer att gå på ca 125 men inte förrän efter 4-5 behandlingar då det är en sen effekt av Caelyx. Som har sin en speciella uppbyggnad och som gör att det stannar längre tid i kroppen och bryter ner cellerna kontinuerligt under längre tid. Då blir inte heller biverkningarna så svåra.

Sjukgymnastik var okej i måttliga mängder och utifrån hur jag mår. Jag ska inte vistas i solen...jaha hur ska det gå?! En liten tansprayning kanske, kloka Jenny skulle joina i så fall. 

Givetvis skulle hon skriva ut ett intyg så att jag får använda golfbil i sommar..hon spelar själv. Inspirerade henne att kolla in 5 dagars på nätet, partävlingen....Kul. Fick ny medicin, B-vitamin, som ska förebygga hudpåverkan och är bra för naglar och hår. Sen ska jag fortsätta nedtrappning med morfin men sakta 5 mg/vecka... ja vi får se hur det blir med den saken...jag minskade ju 15 mg på ett par dagar... Hon tyckte att jag ska unna mig att inte ha ont. Får se hur jag har tid..

Min rumskamrat jobbade med hälsokostpreparat och intalade mig vikten med vitaminer och mineraler. Hennes väninna med bröstcancer hade otroliga värden i samband med sin cellgiftsbehandling tack vare bra mat och dryck. Gick direkt och köpte Acaijuice med massor med bra vitaminer i. En halv dl/före frukost. Hon förordade Gojibär och dem kan man lägga i varmt te så blir de som russin sa hon.

Ja detta va min dag och nästa behandling sker om 4 veckor drygt, 12 juli. Tänk om det kunde vända, jag säger då ÄNTLIGEN.

12 kommentarer:

  1. Äntligen, äntligen, äntligen min älskade vän!! Har gått som på små moln hela dagen efter ditt mess... Lav u! Puss!

    SvaraRadera
  2. Du är ett unikum på mer än ett sätt du;) Blev så glad över ditt mess! Kram

    SvaraRadera
  3. Säger precis som Linda- ÄNTLIGEN! Blev så glad när jag läste detta inlägget! :-) Go girl!! Kram

    SvaraRadera
  4. Finns bara ett ord: ÄNTLIGEN!!!
    Faan vad stönig du är Fia. Och det lever du på ;-)
    Bra jobbat som faan.
    Du rockar fett <3

    SvaraRadera
  5. Jennie Halldin9 juni 2011 kl. 20:48

    Hej Fia! Har precis hittat din blogg via fb och har läst om din resa med tårar i ögonen.. Men efter att ha läst detta inlägg har jag istället ett leende på läpparna. Vilken fantastisk kämpe du är!! Se nu till att kämpa på med 5-dagars också ;).

    Stora kramar Jennie

    Förresten, fin blogg.

    SvaraRadera
  6. Härligt att läsa vad som hänt dig idag! Du fixar det vidare! /Torbjörn

    SvaraRadera
  7. Lika glad jag. Med en stark vilja kommer man långt! Hör av dig när det passar att vara puttspecialist på 9 hål!

    SvaraRadera
  8. Äntligen är verkligen rätta ordet! Jag är så glad Fia! Stora kramen på dig! <3

    SvaraRadera
  9. Jamen, herregud...är det 17 år sen vi sprang ut från
    Taserud :) Har tänkt på dig idag och hållit tummarna för att dagens behandling skulle gå bra. Blev så glad för din skull när jag läste ditt inlägg :) Kram på dig...Åsa

    SvaraRadera
  10. Vad roligt att du fick bra nyheter! Fortsätt så!

    SvaraRadera
  11. Jag har väldiga problem med hur man lämnar en kommentar här.... Jag har testat flera ggr men föröker igen. Blev otroligt glad och impad när en sprudlande glad Jenny berättade om dina värden. Nu väntar vi på besök här i Sthlm, tråkigt att du inte orkade i helgen. Uteservering på Söder en ljummen sommarkväll skulle göra dig gott! Kram

    SvaraRadera
  12. Sofia Sjökvist11 juni 2011 kl. 11:57

    Jaa Anna det hade varit förträffligt med en tur på Söder men det får ske en annan gång. Ja nu får det bli en tur på Lastada i stället. Må väl kram

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.