07 juni 2011

7 juni 2011

Idag har jag haft fullt upp med att tolka lagar och förordningar, jagat kommungubbar och Länsstyrelsen. En djungel att komma åt rätt formulering för att få sin vilja igenom. Tur att jag jobbar i en kommun och vet att skam den som ger sig....

Därefter åkte jag och göbben ut till golfbanan. Tisdag innebär putträning.... Göbben ser på och säger att jag måste koncentrera mig... uj va kass jag är men jag måste skärpa mig, tävlingen närmar sig. Pron fråga hur jag mådde och faktiskt går det inte att jämföra från förra tisdagen. Gerda hade hamburgare på menyn och den va go...tyvärr har jag minskat 1 kg, förstår inte...jag äter ju...lite i alla fall!

Blir inte lätt detta med nya cellgifter som vanligtvis ger biverkningar i form av hudskador. Typ i handflator och under fötter brukar visst va värst. Rädd för hur huden kring stomin ska klara det, du vet tuff tejp/klister som irriterar på frisk hud, kan bli ont detta om huden blir skör men blir det så får de byta cellgift sa behandlingsläkaren sist. Det förekommer många fler biverkningar som jag säkert kommer att drabbas av... givetvis håravfall men nu ska jag prova med kylmössa.

Du kan läsa mer om biverkningar på fass vid användande av Caelyx...och man blir trött för mindre.

Kylmössa
Man får en mössa på skallen som kyler ner hårcellerna till under 5 grader. Den ska sitta 20-30 minuter innan start och 30-120 minuter efter behandling. Tiden beror på vilket cellgift man får. Tror jag får stanna 90 minuter efter. Kylning medför att blodtillförseln blir mindre till hårcellerna och då når inte ALLT cellgift fram. Läste att man blir frusen och kan uppleva obehag som huvudvärk osv så mor undrade om jag behövde låna pälsen... nja tror jag tar med vantar och tjocka kläder istället.

Den uppsats jag läste från Högskolan i Dalarna från 2008 visar att av 16 personer som fick cellgift använde 9 kylmössa och av dem var det 7 personer som hade mycket hår kvar 1 månad efter avslutad behandling. Det var 5 personer som inte använde kylmössa och samtliga miste allt hår eller nästan allt. Övriga avbröt studien pga obehag. Bara det gör ju att jag vill prova nu när jag äntligen har fått det tillbaka. Ja vi får se.. det är ju bara hår.

Fy fan dessa vallningar...jorasåatt de har återuppstått från? ja jag vet inte... fick ju plåster som fungerade jättebra tills häromdagen. Kanske kan få en högra dos på torsdag... ja annars kommer jag att inte stå ut  i värmen...tur att kylmössan kyler lite då.. eller är det nedtrappningen av morfinet?! Än så länge går det finemang och ska fortsätta trappa ner sakta..... Masafasa sa att jag måste börja med Panodilen enligt ordination om jag ska trappa ner utan att få bakslag...den har jag dragit ner på för länge sen men ska göre som hon säger eftersom hon vet detta bättre än jag.....och jag erkänner`t.


Dagens höjdpunkt
En gravid kvinna sa till mig.....
 "DU inspirerar med ditt mod, din vilja till livet, å din härliga öppenhet i din blogg. Jag har fält många tårar å kommer nog fälla många mer. Vi hade bestämt att blev det en tjej i magen skulle hon döpas till Sofia, för att ja sedan skulle kunna tala om vem hon fick sitt namn från. Dagarna efter din operation och dagarna tills du skrev på bloggen igen va en mardröm. Ja va inne å titta varje dag. Ja hörde mig för med alla som ja vet känner dig å fick info om hur du mådde och att du va i liv...."

Kan det bli sötare.......... nu myser jag rejält 

4 kommentarer:

  1. Hej!

    Hittade hit från min kompis / i kroppen min /'s blogg.

    Inspirerande att se din livsglädje och hur mycket energi du har! Det kan ta en hur långt som helst.

    Hoppas innerligt att du fortsätter att spöa skiten ur cancern och snart kan få njuta av sommaren, spela golf och jobba! Heja!!!

    Lisa

    SvaraRadera
  2. Tack för ditt stöd Lisa. Det behövs för att orka och inte tappa gnistan.

    Sofia

    SvaraRadera
  3. You go girl! Härligt att du kämpar Fia och vilken höjdpunkt! Jag (och många med mig) tänker på dig. Kram Cissi.

    SvaraRadera
  4. Jag vill inte ge upp än! Tack för support...kram

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.