01 september 2011

Till nya läsare

För dig som vill läsa om min sjukdom finner under fliken "min berättelse" starten och upptäckten av min sjukdom fram till cellgiftsbehandlingar.


Under inläggen i april, maj och juni 2011 berättar jag om möten med sjukvården och min vistelse på sjukhus.

Inlägg sommaren och hösten 2011 består av behandling med cellgift en gång per månad varav mitt vardagsliv kommit att ta mer plats i mitt liv igen.

Sofia

4 kommentarer:

  1. Hej!
    Har just hittat till dej, ska läsa...
    Har själv diagnosticerats med äggstockscancer, men i tidigt skede, så man har opererat bort allt och jag har just avslutat cellgifterna. Nu är det "bara" vägen tillbaka ...
    Har som sagt inte läst din berättelse än, men håller såklart alla tummar jag kan för dej!

    SvaraRadera
  2. Tack skogsstjärna. Skönt för dig att du är klar och kan fortsätta med ditt liv. Lycka till med återhämtningen.

    Sofia

    SvaraRadera
  3. Tack Sofia!
    Jag lider just av sviterna efter den sista cellgiftsbehandlingen, benen är som pirriga degklumpar. Men det blir ju bättre snart.

    Jag har läst med bestörtning om din kamp, inte bara mot sjukdomen, utan kanske ännu mer mot sjukvården. Att det ännu inte är självklart att man ska ta till sig den expertis som finns och som är villig att dela med sig, att man inte är lite mer ödmjuk för den kunskap som kan finnas på annat håll och som man av naturliga skäl inte kan inhämta på samma sätt på en mindre ort där de mer sällsynta sjukdomarna blir svåra att hantera. Det är så konstigt att vi inte alla har rätt till samma goda vård, den bästa vården, oavsett i vilken del av landet vi råkar bo!
    Själv har jag turen att bo i Stockholmstrakten och har fått bra vård på KS. Men jag kan känna lite skräck för hur det hade varit om jag bott någon annanstans istället.
    Du är så jävla tapper! :) Du har din golf som håller upp dej, själv har jag hundar. tror man behöver något som drar upp en ur dyn när det känns som jobbigast.
    Om jag fattat det rätt har du bara ett fåtal behandlingar kvar nu för bukhinnan. Jag hoppas verkligen av hela mitt hjärta att du ska få positiva besked vid nästa CT och CA125.
    Lycka till med din egen återhämtning efteråt!

    SvaraRadera
  4. Jag får cellgift för att det finns litet kvar i diafragman som är så smått att de inte opererade bort det samt att förhindra att det finns någonannan stans.. Min bukhinna är bortopererad så den finns inte kvar. Jag mår bra nu och det är som du säger jätteviktigt att ha något roligt att ta sig för när man orkar.

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.