25 oktober 2011

vad saknas oss

Hur eländigt är det i vår värld. Vad är det som driver. Blir så tagen. Ingen gör något åt det. Såg på tv ett krig där en bil med en kulspruta på flaket åkte runt och skjuter mot de egna. Till vilken mening. Den lilla blir drabbad och vad är budskapet. När ska det ta slut. Det kommer alltid nya som vill styra ett land på ruinens brant där folket är trasigt och såren så djupa. Sorgen obeskrivligt tung.

Vad klagar vi på. Vad saknas oss. Vi som har frihet. Vi som gör våra egna val. Vi som har möjligheten att forma våra liv till precis det som känns meningsfullt för just dig.

Det finns de som lever ett liv där någon annan har makten som inte har förtjänat den. Som bestämmer vad som förväntas. Ett liv i förtryck. Att aldrig få yttra sina åsikter eller har möjlighet att välja själv.

Om du inte fick yttra dig. Om du inte fick gå ut. Om du tvingas skicka dina barn till strid. Vad är det då som du saknar idag? Bara du själv kan förändra och bli tillfreds. Det är du som bestämmer. Alltid. Gör dina val klokt för din egen skull.






2 kommentarer:

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.