28 oktober 2011

nya rön..

Läste på Kjells blogg (tarmcancer) häromdan där han skriver om sina strider med Försäkringskassan om betalning för hans operationer utomlands samt de besked svenska kirurger ger oss cancersjuka. Han menar att Svenska kirurger är rädda för avancerade operationer och ger hellre cellgifter än kirurgi. Jag håller med honom. Man har kommit längre utomlands inom cancervården och kirurgi är det som jag upplever som bäst för att bli så fri som möjligt.

Men han skrev nu senast att forskning visat att det endast är modertumören som kan bilda dottertumörer. Så när modertumören är avlägsnad kan det inte bildas nya. Men tyvärr kan modertumören ha utsöndrat flera små i kroppen under många år innan huvudcancern opererades bort som långt senare blir ett bekymmer. Men genom dessa ord spred sig ett stort hopp in i mitt liv igen. Min huvudgrej är ju faktiskt borta nu och jag kämpar mot de som är kvar. Oj vad jag verkligen hoppas och tror att den där forskningen är sann.  Kan det vara så bra! Kan jag bli frisk?! Jag tror att jag kanske kan det hmm.. härregud vad gött.

Har haft kära mor här idag som städade åt mig. Så snällt. Hade med sig små matlådor, en med pannkakor och en med fläskfilé. Så trevligt och välkommet. Jag myser. Ligger rak efter dagens träning, body pump. Sliten i musklerna.. men jag behöver det. Måste bygga för att komma igen. Idag fick baksidan armen kämpa hårdast. 2 hela kg + stång.. det du! Benen gick bättre, blev inte så darr som sist ha ha. Men jag hade minst vikter idag igen.. men vänta ni.. snart så !!!



3 kommentarer:

  1. Jag hoppas och tror tillsammans med dig Sofia!!!
    Kramar och tankar från mig till dig
    Christel

    SvaraRadera
  2. Ursäkta min dåliga svenska, men fy fan va du kämpar på bra! Både mot sjukdomen och med träningen! Du tränar flitigare än mig, och jag har inte kämpat mot någon sjukdom! Jag hoppas och tror med dig! Lycka till!
    Kram

    SvaraRadera
  3. kramar till er båda! Sofia

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.