01 mars 2012

Hemma igen..

Ett dygn går allt fort. Saknar dem allt. Det var riktigt gött att va inlagd och vara ganska fräsch faktiskt. Sist var jag ju inte så tuff. Givetvis jobbade min favvo syrra både igårkväll och idag på dagen. Då blir det roligare. En del personal är ju en del av mig och min sjukdom liksom. De följer mig och tyckte att jag såg så pigg och fräsch ut.. hehe och själv känner man sig glåmig och helt grå. Men allt är ju relativt. Förstår att de utgår ifrån hur sjuk jag egentligen är.

Ja ett näringsdropp tar 12 timmar att få så kvart över sju i morse var det klart. Har sen fått 2 liter vätska. Så nu har jag strikt diet med mat varannan timme... herregud. Hur ska det gå. Min behandlingsläkare skrev ut mig och vi sa att jag kommer om en vecka igen. Vi ska ge mig behandling VARJE vecka... ingen vila alls.. Hon tycker att jag ska vara sjukskriven och komma rätt med maten och komma ut i luften. Jag sa okej denna vecka då så får jag se på måndag. Men jag vill jobba del om det bara går.

Jag ska inte få några större biverkningar säger hon och jag håller på det. Inget illamående eller muskelvärk eller håravfall (om jag har tur). Men jag hade inte ett endaste littet hår kvar sist så det blir nog så nu med. Hon sa igen att jag har goda förutsättningar för att detta ska fungera ett tag pga mina fina värden. Se till att dricka värja dag och mät upp minst 2 liter allt som allt i vätska..

Angående maten... Jag får visst äta SPAGETTI enligt dietisten som nu helt plötsligt blev min bäste vän på riktigt!! Har fått en helt ny meny vilket är bra eftersom jag inte lagar så mycket mat. Jag kan i princip äta allt utan trådig mat. Tugga maten VÄL men det ska väl alla göra. Visste du att jordgubbar är trådiga.. de ska jag nu kapa på tvären istället för längs med... Då skär man av trådarna och det ska slinka lättare igenom. Ja det är mycket trådar i maten. Soppor funkar så alla soppor som är släta går.. tom svamp. Ja det är en vetenskap detta med mat. Men färskt bröd var inge vidare utan det är rostat bröd och knäckebröd som gäller. Inte heller färsk potatis.. det blir som klister eller stabbigt i tarmarna. Men det finns så mycket annat istället som jag gillar mycket mer.

Känns gött att vara hemma igen. Sov illa i natt så nu är jag lite trött. Tack alla för fina kommentarer, mess, telefonsamtal, blommor och uppvaktning. Jag blir så rörd. Ni behöver verkligen inte men DET VÄRMER.

7 kommentarer:

 1. Härligt Sofia....Det kommer att bli så bra, med mat som du tål och du framförallt märker att du mår bra av den, så kommer du att vänja dig fort. Och t.o.m. tycka det är gott, att lära sig tänka i nya banor. Har idag ätit en magvänlig fil med goda tarmbakterier Verum Hälsofil smaksatt med jordgubbe och vanilj,jättegod och så finns det en god djupfryst soppa på ICA, Broccoli och ost. Kanske något ? Ha de bra och var rädd om dig och möt den snart härliga våren ute.
  Kram/Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så blir det Maggan gäller bara att vänja sig lite. Tack för din omtanke.

   Radera
 2. Linda Spethz1 mars 2012 17:41

  Hej Sofia!! Är inne och läser din blogg då och då.. blir så ledsen när jag ser att du är dålig! Hoppas att du snart blir piggare! Du är en fighter och mångas förebild- och du är lika snygg utan hår som med, tycker jag!! Lycka till!! Hälsningar Linda Spethz

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda
   Ringde dig häromkvällen för att höra hur det går med er. Vill gärna att du kommer till jobbet och hälsar på snart. Många frågar efter dig. Kram

   Radera
 3. Gött att du ä hemma igen
  /kram klässbol

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja nu börjar det bli bättre. Kram

   Radera
 4. Wow! SÅ rostat bröd går bra men inte vanlig bröd? :s Och svamp och Spagetti går bra att äta..Mycket att hålla koll på med andra ord. Hoppas allt går bra :) .

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.