03 mars 2012

mitt 5:e världskrig är nu startat

Lördag med stor sol över Arvika. Så skönt att vara hemma igen och att inte behöva ha ont i en mage. Har börjat äta eller det började jag med redan innan jag lämnade avdelningen i torsdags. Det har gått superbra sedan dess och jag tror att min magkatarr är läkt. Behöver inga mediciner alls nu.  

Är så nöjd med min dietist Jenny som har lärt mig hur min framtida kost kommer att se ut. Jag har insett att det inte kommer att bli så konstigt alls utan det innebär mer att jag kommer behöva vara mer uppmärksam över vad jag stoppar i mig. Tex vissa saker måste jag utesluta helt som råkost och sallad samt saker med "trådar" i. Men det kommer att gå bra och det bästa av allt är att jag får äta min pasta. Kokt mat hellre än stekt och undvika pizza, hamburgare och friterad mat. Jaha hej då Amigo!

Ska äta ofta och lite, varannan timme till att börja med för att få i mig alla kalorier som behövs. Ja nu är det jakt på kalorier igen. Fick näringsdrycker att ta till hjälp.

Gårdagen gick smärtfritt och jag kunde fixa allt här hemma och på eftermiddagen hann jag med ett besök hos storfeskarn. Senare kom brodern hem från Oslo så vi åt lax med potatis.. vuxenpoäng på en fredagskväll. Somnade tidigt helt slut.

Min behandlingsläkare sa innan jag reste hem i torsdags att "nu Sofia önskar vi att Avastinet kommer att fungera för dig. Vi gör en utvärdering efter 12 behandlingar (juni) och du kommer att få behandling varje vecka. Givetvis om du planerar åka på nån golfresa så kan vi göra en veckas uppehåll. Du ska inte bli dålig eftersom dosen är liten och håret kan du kanske få behålla".

Ja då spörs det hur det går denna gång men nu är mitt 5:e världskrig startat och beräknas pågå till och med augusti om det fungerar. 
4 kommentarer:

 1. Ge järnet nu! Visa var skåpet ska stå! Du kallas ju inte "Kämparnas Drottning" för ingenting vettu ;-) <3 Kram Pillan

  SvaraRadera
 2. Lyckospark i baken från mig =) hälsn. Carina.

  SvaraRadera
 3. Åh vad härligt att höra att magen är bättre! Och jag kommer inte få så mycket gjort på jobbet, för nu kommer jag hålla en tumme ända fram tills du vunnit världskriget ;D

  /Pia

  SvaraRadera
 4. Hej Sofia! Ville bara lämna ett avtryck i din blogg, det var min mamma (från Aa) som kom att prata om dig och din blogg nu när de är på besök hos oss i Linköping. Vet inte om du minns mig men jag är född −77 så ett år yngre än dig om jag har koll. Herrejisses, de äldre coola tjejerna i plugget hade man koll på ju! Jag har inte bott i Arvika sen studenten men hälsar på mamma och pappa emellanåt..

  Har läst ganska långt bak i din blogg nu på morgonen och har läst vad du går igenom. Vilken kämpe du är - även om jag tycker att pizzan på Amigo är en liten del av förlusten bara:-) Hoppas behandlingen du skriver om senast ska funka!! Kram kram, Sara

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.