29 februari 2012

Inlagd på avd 14

Har idag blivit inlagd på avd 14 CSK efter att ha haft ont i magen sedan igår efter lunch. Fick i morse läkemedel Avastin och efter lunch cellgift Taxol. Fick en liten lätt reaktion på huden men som la sig rätt snabbt. Snyggt... Röda prickar i pannan och på halsen!!

Enligt sjuksköterskan kommer det att bli 3 veckor med cellgift och 1 veckas uppehåll. Skönt i så fall men jag ropar inte hej förrän läkaren har sagt det.

Behandlingsläkaren var lite bestämd när jag kom in och sa att jag måste stanna kvar ett dygn för att få vätska och näringsdropp. Känns skönt att stanna här ett dygn för att se hur smärtorna blir. Igår till lunch åt jag nästan en halv kycklingfilé och kokt potatis men fick kramp i magen direkt som höll i sig tills i morse. Åt inget mer den dagen. Mådde illa när jag kom hit och var medtagen.

Led med den kvinna som nyss fått sin diagnos ställt. Hon låg i sängen bredvid mig. Fräsch som bara den och så säger hon att hennes ålder är över 80. Hade jag aldrig kunnat gissa. Max 70. Hon skulle inte opereras!! Äldre person, spridning till levern. Insatt på cellgift.... Men vilken piggelin tant. Hon var själv inställd på att dö. Maken hade hastigt gått bort för ett år sedan och hon hade varit aktiv hela livet. Men det var som att höra mig själv. Hon tyckte inte att detta vad ett liv. Jaa hela livet blir uppbundet av detta och cellgiftet, säger hon. Så söt liten dam. När är det klart frågade hon sååå många gånger idag. Pratglad och ville att jag skulle berätta hur biverkningar kunde vara.

Mötte dietisten som rådde mig till att tugga och äta maten väl. Soppor går an i alla former. Köttfärssås går bra och puré mat. Undvika kyckling osv då det blir mycket trådigt och segt att bryta ner. Ska jag äta biff blir det i mycket små mängder. Hon sa inget om spagetti. Men jag har räknat ut alldeles själv att snabb mackis är lättare att bryta ner 😃 ha.

Ja mitt ca125 hade ökat till 1230. Ja vad säger man. Otur el mycket sjuk.

Sitter nu i lunch rummet och ska få i mig lite soppa. Saknar smörgåsa te!

Får troligen åka hem i morgon. Efter att piggna till lite. Fick ett enkelrum och vem jobbade?! Bästa Kerstin som tog emot mig när jag kom från Uppsala den där fredagen i maj i fjol.

9 kommentarer:

 1. Hej Fia.
  Vill bara säga att jag tänker på dig.
  Stor styrkekram Mia.

  SvaraRadera
 2. Åh, hoppas, hoppas, hoppas att du kan få lite hjälp med de j...la smärtorna och få lite mumsig soppa! Det finns ju faktiskt massor av jättegoda soppor, och du kan väl låtsas att du kör GI eller LCHF eller något sådant, de tycks ju inte äta så mycket bröd, efter vad man kan se på vissa av våra arbetskamrater, säger inga namn, fniss!

  Skämt åsido - KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAMar i massor från Pia

  SvaraRadera
 3. jag tänker också på dig varje dag läser jag din blogg och jag vet inte vad jag ska säga, tycker så jävla synd om dig Fia. jag håller tummarna för dig och önskar att snart få höra nån spydig Fiakommentar på nån tjejfest framöver.
  super mycke kramar till dig
  Gurra

  SvaraRadera
 4. Varme tanker til deg fra Norge, Sofia. Avastin vil hjelpe deg!!!

  Jan Erik

  SvaraRadera
 5. Hoppas smärtorna ger med sig!

  SvaraRadera
 6. Skickar många tankar och styrkekramar till dig!!!
  Christel

  SvaraRadera
 7. Kämpa på nu! Jag håller alla tummar för att du får bukt med smärtorna och medicinerna kommer att hjälpa dig.
  Kram Anna i Västerås

  SvaraRadera
 8. Hej Sofia ! skönt att höra att du fått hjälp och mår lite bättre =) Själv fick jag Avastin+Taxol idag för första gången, känner stor tilltro till Avastin efter allt som jag läst om det, vet du vad du har för typ av äggstockscancer ? jag menar om den är ärftligt betingad, om den innehåller bröstcancergener ? Har läst hela din blog, men minns inte riktigt, är väl så jäkla självupptagen =)
  Men pratade med en sängkompis idag som blivit resistent mot cellgifter, hon hade fått Avastin 3 ggr, och tumören hade krympt....det låter väl kanon ! Nej för fasen, det här kommer att gå bra,och du är så positiv så hälften är redan vunnet ! =) Kram på dig ! Carina.

  SvaraRadera
 9. Hej Carina och jag håller tummar och tår för att det går bra för oss båda. Min cancer är inte ärftlig så jag har inte bröst cancer genen. Man hade alltså inte kunnat upptäcka det och förebyggt det.

  Men är så tacksam för Avastin och har all min tro till att det ska hjälpa min läkning så att jag kan få ett gott liv några år till.

  Kramar Sofia

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.