25 mars 2012

sommartid

Vaknar och det är sommartid.. äntligen. Jag vet inte varför men det känns som det är detta som jag har väntat på länge. Vet inte riktigt vad det är som jag väntar på men.. får fundera. För ett år sedan hade jag ett sikte och det var att bli frisk så fort som möjligt. Frisk vad är frisk.. att finna en tillvaro mellan liv och behandling.

Den rädslan och den känsla av äckel som fanns inom mig har avtagit. Har tvingats bli vän med han som växer i min kropp. Har på något sätt tvingats inse att kroppen min ska delas. Jag som tidigare varit mån om att klara mig själv.. inte vara beroende.. av något..  och som nu måste anpassa mig efter det som var helt otänkbart. Kan försöka säga att det inte blev riktigt som jag hade tänkt och det gör mig så trött på tillvaron.

Mina funderingar vaknar och jag jag undrar hur jag ska leva mitt liv. Kan säga att tanken stoppas ganska direkt och jag vet inte ens om jag vill fundera vidare. Men jag måste och det kanske är det som gäller nu med sommartiden.. att det är dags att börja planera och få någon form av mål som jag kan försöka att sträva emot. För att finna meningsfullhet och inte flyta med tiden.

Det är vår och ljuset föder oss mer för varje dag. En inspiration att ta fram mål utifrån helt andra förutsättningar. Se möjlighet före begränsning. Alla har begränsningar. Att ta sig över begränsningen blir en del av målet. Måste finna min mening under tiden som jag får behandling. Allt rinner annars bara förbi.

Vad kan göra din dag lite bättre mot igår..2 kommentarer:

  1. Vet du Sofia, mitt liv blir lite bättre av att läsa din blogg, dina kloka funderingar, din humor, din livskraft, känna din kämpaglöd. Det gör mitt liv lite bättre.
    Kram Carina

    SvaraRadera
  2. go du Carina! Stor kram

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.