03 juni 2012

3:e gången gillt

Tycker det är jämt pinsamt att meddela att jag 3:e söndagen i rad ligger med stopp i systemet! Härregud dags att börja med soppa istället tror jag. Nä men igår hade vi golftävling på dagen och då blev det lite svårt med maten. Åt inte förrän jag kom hem och det blev lite för länge det för min mage. Jo banan och kexchoklad men det var allt. Så jag var lite glupsk i stundens hetta och det blev inte bra. Blev några timmars uppkast fy fan va äckligt och jobbigt. Jag var bara såååå nära att åka till sjukhuset för lite vätska i natt, var så svag och skakis. Det är första gången jag ens tänkt över det tror jag.

Hoppas att det släpper snart nu så vi kan ta en tur till golfbanan. Ligger och sippar på näringsdryck. Får nog beställa lite fler av dietisten. Men hur många söndagar har man inte tvingats ta det lugnt. Får låssas att kalaset var superkul igår hehe.

Ja denna golftävling blev en katastrof för oss igår.. Tror vi va i varenda hinder och bunkrar så då blev det träning på det.

Igår var det en som frågade hur länge det är kvar på behandlingen. Elva gånger sa jag minst.. Då kom det över mig att jag tycker livet med cancer suger. Att behöva ge bort min tid, att behöva kämpa och må dåligt, att behöva anpassa sig till allt och hela tiden behöva planera, känna efter, låta andra anpassas efter mig. Skulle hellre velat fortsätta mitt liv som det var innan allt. Kan se tillbaka och njuta på min tid som jag hade då.



21 kommentarer:

  1. Många styrkekramar!!!

    SvaraRadera
  2. Hej, visst är det märkligt att om man känner sej som en frisk person för en stund, då finns det alltid någon , den man minst anar, som påminner en om att man inte är den person man var förut utan en person som ständigt är uppknuten med tider att passa. Har man blivit opererad för bröstcancer då tycker de flesta att man blivit stympad. Är man opererad för äggstockscancer då äggstockar är borttagna då får man höra att det syns ju inte, vilken tur att du bara har ett ärr på magen. Men ingen av dom som uttalar sej vet vilka problem man har då man inte får äta några hormoner. En ständig kamp mot sjukdomen, urinvägsinfektioner, vallningar vilket innebär att man aldrig får sova en hel natt. Ibland blir man trött av vissa kommentarer och vissa gånger så blir man bara arg. Det är bara att bita ihop och kämpa på. Många kramar från en som har fyra års erfarenhet.

    SvaraRadera
  3. Hej Sofia, du är helt underbar i din kraft!!! Du fortsätter med det du älskar, som golf trots att du inte vet hur mycket kraft du kommer att ha i stunden utan gör det. Och du fortsätter att dela med dig ihärdigt om din kraftfulla kamp. Tänker massor på dig!!!
    //Harry

    SvaraRadera
  4. Skickar massor av energi och kärlek till dig Fia. Du är så stark, tänk på allt du tagit dig igenom redan. Hoppas det släpper nu efter tredje söndagen på rad med stopp. Det börjar finnas så söta goda jordgubbar nu, iofs från Holland o Belgien men jättegoda, kan det var ett komplement i melonsalladen? Fortsätt kämpa, jag hejar på dig och du finns i mina tankar! Varma energikramar Anni-O

    SvaraRadera
  5. Många kramar till dig!/LJS

    SvaraRadera
  6. Äh du stolla Fia, det begriper du väl att du inte kan leva på kexchoklad och bananer! jag skulle nog svimma i en sandbunker om jag inte fick proteiner i mig på hela dagen ;)) Så bra att du har näringsdryck att ta till när det har blivit upp å ner med maten. Japp, cancer suger big time men det skulle väl vara som f-n om du gav den fula dj-n en chans att knapra in på resten av ditt underbara och friska liv! Det är rätt, ut å spela golf igen men du, kan du inte packa ner litet köttbullar åtminstone?! Girrrl power, på't Fia, du KAN!! kramkram Eila

    SvaraRadera
  7. Många kramar! Tänker på dej. / Sofia

    SvaraRadera
  8. Så härligt och inspirerande att läsa om all din styrka och jvla anammar. stor varm kram

    SvaraRadera
  9. Du måste tänka mer på vad du stoppar i dig. Kroppen behöver energi men inte i form av socker. Klart du mår dåligt då. Börja känna efter vad din kropp vill ha. Det är bara ett råd. Jag önskar dig en bättre morgondag och hoppas du kan göra en Ny golfrunda snart! Keep om fighting!!

    SvaraRadera
  10. Hej Sofia tänkte ge dig ett råd,bananer är stoppande inte alls bra för oss med förkortad tarm så att säga.Är sj i samma sits som dig har följt din resa här på bloggen länge nu ,känner igen Allt du känner och beskriver ska du veta..Har åxå precis som dig blivit op av guden Ilvars Silins i Uppsala hösten 010,mycket spridning har stomi åxå..haft mycket problem med magen lr tarmen har fått op tarmen 2gr på 1 mån ny passage nu.Förstå mig rätt nu..så himla roligt att läsa allt du skriver både alla motgångar och höjdpunkter du har i ditt liv för Känner /har precis lika sj.Så kämpa kämpa på finns inget annat val säg den ska aldrig få vinna!!!

    SvaraRadera
  11. Haha banan och kexchoklad? Ja det var inte så överintelligent, om än gott kanske!! :-) Kämpa på tjejen, du vet vad din kropp behöver och när du ger den det så blir den bättre rustad för att ta hand om det onda och i stället se till att du läker. Go görl! :-)

    SvaraRadera
  12. Hej
    Kul att du var ute och spelade golf igår. Bättre tur med mage och ork nästa söndag. / kramiz Annika

    SvaraRadera
  13. Hoppas att du snart känner dig bättre och står på benen med nya tag. Hejjar på Dig! Stor varm kram

    SvaraRadera
  14. Hej Fia! Blir så berörd när jag läser det du skriver. Du är otrolig i din Kraft o jag följer dig mer än gärna på din resa, du ger mig så mycket! Styrkekramar o Kärlek till dig!

    SvaraRadera
  15. Härligt med en golfrunda även om den var full av hinder,kanske inte så konstigt med den energipåfyllningen - toka! Önskar dig morgondag med fritt flöde igen och fler golfrundor. /C

    SvaraRadera
  16. Tack för att du delar med dig av dina tankat och påhitt. Kramar

    SvaraRadera
  17. Tack för att du är konstant inspiration och kraftkälla. Massa kramar och kärlek
    /Caroline

    SvaraRadera
  18. Finaste du! Så tråkigt att tarmen stoppade igen men ge inte upp utan ta med dig erfarenheten att banan och kexchoklad inte räcker som påfyllnad. Jag säger som Eila ovan, jag skulle aldrig kunna gå en golfrunda utan att ge kroppen protein och fett och jag har går inte på starka mediciner som tär på kroppen. Din fantastiska kropp jobbar ju för högtryck på att bli frisk så den behöver all hjälp den kan få med rätt bränsle. Jag vet inte vad din tarm klarar av att äta men det vet du säkert själv eller också kolla med dietisten. Och du, skippa sockret ;)
    Hoppas du idag mår mycket mycket bättre och att stoppet släppt.
    TACK Fia för att du delar med dig av ditt liv och för att du är en sådan inspirationskälla!!!!
    Kram
    C

    SvaraRadera
  19. Hej Sofia. Jag saknar nytt inlägg. Var är du?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr kan jag inte skriva inlägg;(
      Hoppas detta fungerar!
      Åh, fina Sofia, ät det som går bra o golfa på.
      Kram
      //Ika

      Radera
  20. Håller med om att maten är superviktig! Tung bensin och rätt tankar kan göra underverk! Stor kram Cia

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.