17 juni 2012

Naken

Idag är jag förtvivlad över att mina ögonfransar gav vika för cellgiftet. De lovanade att så inte skulle ske. På tre dagar ser jag nu ut som den cancersjuka person som jag egentligen är.... och det hatar jag. När det sjuka tar fram det dåliga i mig.

Att jag sedan ett år har kunnat lura synen av mig själv från att vara sjuk har gjort mig stark och glad. Det har gett mig min frizon, min flykt från verkligheten. Mitt andrum för att kunna se det positiva i tillvaron trots allt.  Nu vill jag bara att det ska bli november... december. Det är först då som jag kommer att kunna plocka fram min mascara igen.... fy hur jag ser ut, vad jag lider just nu. Jävla dret.

Löjligt kan tyckas men för mig har det ett värde att andra inte ska kunna se min vånda. Att jag har kunnat hålla skenet uppe har gjort mig stark i kropp och själ. Nu är jag... naken.. sorgsen... det känns ända in i märgen...  så sårbar.. så sjuk... detta är inte rättvist om det är något som är rättvist i det hela. Nu är det helt omöjligt att bli snygg.. för länge.

Det är tre månaders behandling kvar, sen tar det en månad innan processen startar, ja sen är det JUL innan jag har mina strån. Jag vet inte om jag kan säga att det är värt det. Att inte se vanlig ut.. livet blir ju inte precis lättare för mig såhär. Kommer aldrig mera ta ett cellgift som tar mitt hår och mina ögonfransar efter detta.. glöm det.. nu är det sista gången.. Vill aldrig mera se ut såhär igen fy f...

Innan du säger något så tycker jag att du ska ta och raka av dig håret och rycka bort dina fransar så kan vi diskutera hur det känns. Tänk på att ditt hår fortsätter att växa direkt som du har tagit bort det..

Tur att jag köpte mig nya solglasögon...  så nu får denna sola allt komma fram. Härregud. Får lägga linserna på hyllan ett tag och börja använda mina glasögon istället... blir inte så naken.. Ja det löser sig men jag tycker verkligen inte om det. Bara så att du vet.29 kommentarer:

 1. Hej, jag vet hur det känns att bli påmind varje gång man ser sej i spegel. Man undrar vem det är man ser för det är ju inte min vanliga spegelbild dom jag ser. Andra tipsar om att håret och fransarna kommer ju att växa ut och det vet ju jag också men innan det sker så ska man bara fförsöka lära sej acceptera, vilket man inte gör. Känner med dej, har lagom gått tillbaka håret efter min tredje omgång på fyra år. Kram på dej, vi kämpar på trots avsaknad av fransar.

  SvaraRadera
 2. Hej. Det känns svårt att försöka kommentera det här. Jag förstår din frustration men som du sa själv så växer dom ju ut igen. Jag hoppas ändå att du kan se bortom detta och bevisa för omvärlden att du är samma gamla du även utan fransar. Visa dom det!!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bevisa för omvärlden, tror jag inte hon känner. Det är nog hennes egen känsla.
   Dom omkring henne älskar henne med el utan fransar.

   Radera
  2. Detta håller jag med om.
   Inte tänker/behöver hon visa omvärlden ngt.
   Räcker att se hennes vackra ögon o charm.

   Radera
 3. Jag kan förstå dig! Vi människor består b l a av hår och strån som syns utåt! Men resten då, det som finns därinne som inte syns men märks som t e x charm, intelligens, en hejdundrandes vilja och hästkrafter av omätlig kaliber! Det besitter du och det kan ingen eller mikro få mäta sig med! Kärlek och styrka! G-B

  SvaraRadera
 4. Styrkekramar i mängder!! Du är ändå bäst, med eller utan fransar<3

  SvaraRadera
 5. Stor varm Bamseklem till Fia idag!!

  SvaraRadera
 6. Massa kärlek och styrka till modiga fantastiska Du! Finns inte ord som kan beskriva eller trösta. Vi finns här och har den otroligt stora rikedomen att få följa dig och dela din stora resa - med ALLT vad den innebär! Så från hjärtat tack för att du delar de dagar då solen vilar i moln! Fia du levererar även dessa dagar med otrolig kraft! Oslagbar och magisk är vad du är! TACK!!! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 7. Tänker på dig och skickar dig extra mycket kärlek och energi en dag som denna. Men om det är något jag vet efter att ha följt din resa ett litet tag, är att du alltid vänder något negativt till positivt. Jag ser fram emot att få se foton på dig med dina glasögon på! :)
  Stor kram
  Caroline

  SvaraRadera
 8. Dritt, skit, djävla helvetes öken!! man FÅR svära och man får vara riktigt förbannad och förtvivlat ledsen Fia, det betyder att du är en helt underbar människa med hela registret av känslor och inte en halvdöd cancersjuk loser. Kan inte tänka mig att du skulle ge upp ditt liv för några ögonfransar hur snygga de än är. Fundera på det där tipset jag gav för några bloggposter sedan, lösögonfransar! Även om du skulle se mystiskt cool ut i dina solbrillor, vill nog din omvärld se dina underbara vackra uttrycksfulla ögon med eller utan vippisar. Reclaim your place in the world Fia, du är som Arnold Schwarzenegger - you'll be back, hotter and more awesome than ever! Som Anonym kl 01:45 skriver, solen är i moln men DU samlar bara ännu mer kraft för det finns faktiskt INGENTING som stoppar dig på riktigt, nada zilch zero! Puss på dej du Fia! power-kram från tänti Eila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ha fel, men var detta min blogg, skulle jag bli knäpp på alla 'hurtiga o klemkäcka' kommentarer.

   Radera
  2. Jag hoppas att du har fel. För jag tror ingen blir gladare och får mer kraft av att höra hur jobbigt det är och hur sjuk man är och hur det är helt ok att bara lägga sig ned och ge upp. Fia om någon har ju visat oss alla vilken kämparvilja och vilken positiv attityd hon har och den hoppas jag att alla "hurtiga o klemkäcka" kommentarer som du uttrycker det hjälper henne att behålla. Men skulle jag ha fel hoppas jag att Fia säger ifrån. /CR

   Radera
 9. Jag tror att jag kan förstå din frustration Fia.... Men tänker också på vad en väldigt klok person i min närhet har sagt... Din nakenhetskänsla kan också visa vem du innerst inne är, och din sorg över din situation... När du ärligt visar utåt vem du är, kan du också läka inifrån och ut på det mentala planet. Och det bryter ner cancerjävlarna som bara den...
  Du är i mina tankar finaste Fia <3
  Kramar //Cia

  SvaraRadera
 10. FInaste Fia!Som andra ovan redan skrivit, man får vara arg, ledsen och besviken. Och det betyder mycket att du också delar detta för det visar hela dig. Det är styrka att dela när man är så besviken och arg att man helst bara vill lägga sig i fosterställning och dra täcket över.Du fortsätter och du vinner.
  Tack för att jag och vi alla får möjlighet att följa dig på din resa. Tack för att du finns!
  Styrkekramar
  Christel

  SvaraRadera
 11. Kära Fia,att du jävlar kan bli båda arg,trött och less visar på hur frisk du är i sinne och själ!!Ditt jävla anamma är så stort!!Och just det kan ta dig framåt hur långt som helst på din stora resa!
  Så tack för din nakenhet.Din ärlighet.Din sanning.Det er stort.Så stort Fia.Det är å välja kärlekens sanna ansikte istället för att paketera saker snyggt i en fin förpackning.
  Du är äkta och det er alldeles underbart!
  Jag hejer på dig!!!!

  Massa kärlek och stora kramar från S

  SvaraRadera
 12. Kärlek och en massa massa styrkekramar till dej Fia❤❤❤!!
  / V

  SvaraRadera
 13. Stackars, stackars dig...
  Stoooor kram/Carina

  SvaraRadera
 14. Sofia...du får bli lite mystisk som Greta Garbo nu tills dina fransar växer ut igen. Ännu mera spännande än innan. Men jag försöker förstå hur det kan kännas att förlora både hår o ögonfransar, att man känner sig ännu mera sjuk än man är. Men då är det kamouflage som gäller tills dess. Att försöka trolla, kanske lite skugga på ögonlocken om det inte funkar med lösögonfransar, läppglans och lite rouge så känns det kanske bättre. När jag varit sjuk och känner mig blek o hängig försöker jag bättra på lite..genast mår jag lite bättre när jag tittar i spegeln. Men det är så jättebra att du får ut de här känslorna av vanmakt, oftast brukar det lätta efter man rasat ut och kanske ser det på ett annorlunda sätt. Hoppas det. Önskar dig allt gott...
  Kramar Maggan

  SvaraRadera
 15. Lill-Fia du är så mycket mer än fransar<3
  //Ika

  SvaraRadera
 16. Å jag förstår dig! Men du är så oändligt mycket mer än fransar, du har så mycket klokskap, humor och vilja där inne i dig. Å heja Fia att du kan bli arg, det hjälper till på vägen. Styrka kärlek och kram till dig idag.

  SvaraRadera
 17. Kära kära Fia vad jag beundrar ditt mod att naket och öppet beskriva det du känner och upplever. Jag bara beundrar dig och säger bara, kämpa på, jag älskar din styrka och kämpar glöd.
  Stor kram Carina

  SvaraRadera
 18. Fina Fia!
  Kraft och kärlek skickar jag till dig.
  + en massa tålamod
  /Kramizar Annika

  SvaraRadera
 19. <3 Stackars dej vännen :-( <3 Kram

  SvaraRadera
 20. Hej Sofia
  Det är en salong i Karlstad som ska vara otroligt duktiga på att sätta på fransar. Har en vän som går där. Om du vill kan jag ta reda på vad salongen heter mer exakt?? Om man väl gör det så ska dom va duktiga ;)
  Kram Jeanette

  SvaraRadera
 21. Hej Sofia, när vi ändå har fokus på fransarna så är mitt råd, att lägg en lite mörkare ögonskugga t e x plommon och närmast ögonfrans linjen, lägg en smal eyeliner i brun/svart. Dina vackra ögon lyfts då fram ännu mer! Kram G-B

  SvaraRadera
 22. Hej Sofia, jag förstår att det måste kännas naket att bli skalad men du kämpar på trots det och du är ärlig i hur det känns, tack för ditt mod. Du har en så otrolig styrka att gå frammåt oavsett hur dagarna blir eller vad som väntar. Jag hejar på dig fina Fia.
  Massa kramar/Harry

  SvaraRadera
 23. Skickar stora styrkekramar och varma tankar.
  Saknar dig så "jkla" mycket!!
  Kram!
  /Monika

  SvaraRadera
 24. Att kunna göra sig fin i håret och i ansiktet kan ju pigga upp en när det är som deppigast, det gör ju att man kan fake it until you make it med humöret. Jag har full förståelse att det känns som ett stort avbräck att nu se sjuk ut också. Tufft för dig, så många kramar och styrketankar skickas till dig! Många ovanför har skrivit så vackra ord om att det är härligt att se dig ordentligt arg, hur du nu kommer stråla än mer med dina underbara ögon, att du är älskad precis som du är etc. Allt är sant och jag hoppas du kan ta till dig alla dessa kommentarer även om det kan kännas tufft just nu.

  Å fake until you make it funkar ju när det gäller fransar också - om bara din hud klarar det så testa lösfransar, sånna som är salongssatta ser klart naturliga ut. /CR

  SvaraRadera
 25. Jag blir så gripen när jag läser din blogg och allt du fått stå ut med. Jag har nyligen opererats för äggstockscancer och fått min första cellgiftsbehandling. Har klippt av mitt långa hår och köpt en peruk, så jag ska vara redo när håret faller... men blir man någonsin "redo"? Jag tror inte det. Att tappa hår och fransar har ju varit värsta mardrömmen, som man aldrig trodde man skulle drabbas av. Jag fasar för den dagen det börjar, men inser att jag inte kommer undan :-(
  Kram,
  Eva

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.