25 juni 2012

betraktarens öga

En dag fylld av regn och kultur. Vi gick till stadens museum för lunch och avslutade med en runda bland sommarens utställning. Fann en speciell... som kunde, beröra. Han visar detaljrika konstverk. Sitt sätt att måla är unikt. Han tar fram det precisa, små detaljer som syns och det var speciellt. Så mycket på samma duk, ju längre du ser desto mer finner du. En berättelse som ska tolkas av betraktarens öga. Lämnade ett intryck som jag alltid kommer att bära med mig. Alfons var hans namn. 

Gick upp tidigt för att hinna med dagens alla göromål och var klar redan halv elva. Hann med fika på stadens nyrenoverade konditori med trevligt sällskap. Eftermiddagen och kvällen blev lugn hemma efter att jag har känt ondheten växa omkring i min mage. Vet inte vad det beror på men det kändes inte riktigt bra. Somnade en stund. En smärta som satt precis innanför huden och sträckte sig från revben ner över magsäcken. Kände det redan i morse, inte jätteond men kände obehag. Senare på kvällen lättade ondheten. Ja hoppas att den inte kommer tillbaka. Kanske nån liten bacill.  

I morgon är det dags och nu är jag förberedd, för dosen som är tillägnad till det som gör mig.. svag. Måtte de förkalkas. Jag är redo för den strid som jag kämpat så länge. Känns som en mardröm som aldrig vill ta slut. Jag är fortfarande stark.. ger inte upp. Konstnär, Sven Alfons 

 

22 kommentarer:

 1. Konst. Ett ord som betyder olika för olika människor. Något för ögat. För fantasin. För själen. För öronen? Något för att splittra tankarna för en stund från något ont? Håller tummar å tår för dig Fia inför nästa omgång å prövning. Skickar över en portion kraft å styrka inför utmaningen. Tack för DIN styrka å kraft. Den ger mig detsamma :-)

  SvaraRadera
 2. Även jag skickar dig kraft, styrka och kärlek inför dagens utmaning.
  Tack för att du i din "kamp" lever som du gör och också väljer att dela med dig av din resa med allt vad den innebär.
  Massor av kramar till dig
  Christel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det hjälpte.. är mycket piggare idag och gladare..

   Radera
 3. Skickar lite extra kraft till dig idag, för att du ska klara av att ta emot ammunitionen till din strid! /CR

  SvaraRadera
  Svar
  1. det hjälpte.. var mycket bättre idag och känner mig gladare i humöret. Tack och många kramar

   Radera
 4. Vackra Fia,tack för dina tankar om konst!Inspirerande:-)Skickar dig massa hopp och styrka och hejer på soldaterna som ska hjälpa dig och din kropp!Du är fantastisk och din kraft är stor!!
  Massa kärlek från S

  SvaraRadera
 5. Tack för Alfons:)! Jag hejar på dej inför morgondagen Fia med styrka och jävlaranamma-kramar!
  / V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Supertack.. jag har mått bra hela dagen idag. Bugar och bockar. TACK

   Radera
 6. Vilken häftig konst! ser ju ut att vara fotografier med alla små knivskarpa detaljer! Alfons ska vi komma ihåg! Du är stark Fia, stark som få. Vi är så många som skickar dig kraft och mycken kärlek inför morgondagen. Härliga jänta, kalla in soldaterna! Kramkramkram Eila

  SvaraRadera
 7. Fantastiskt att kunna måla så detaljrikt...värd all beundran.Konsten kan ha en stor betydelse i vårt liv, det finns de som målat sig ur kriser och sjukdom. Så den är jätteviktig. Jag skickar också styrka så du orkar bekämpa fienden.
  Massor av kramar
  Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK det värmer och ger verkan.. idag var jag superglad hela dan. KRAM

   Radera
 8. Din sinnlighet och förmåga att se och beskriva detaljer i konsten är fint att läsa om! Om du förmår, fokusera på att "dosen" som du får i morgon ska göra dig mer kraftfull, stark och ge ett friskare liv!!! Bamse kram G-B

  SvaraRadera
  Svar
  1. SÅÅÅÅÅ mcyket tack.. kram tillbaka

   Radera
 9. Jag önskar dig stor kraft och styrka inför morgondagen. Låt soldaterna kämpa för att bevara din vackra själ!!

  SvaraRadera
 10. Var är bilderna tagna? Intressant!

  SvaraRadera
 11. Skickar ett lass med kraft, kärlek och kramar till dig. <3 <3 <3
  /Caroline

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig konst, jag gillar den också. Här kommer styrkekramar till dig!

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.