27 juni 2012

bättre att få cytobeh denna årstid

Sommaren närmar sig sakta men säkert. Idag har solen lyst så vackert över Arvika och det gav mig värme ända in i det kallaste. Upplever att det är mycket lättare att få cytobehandling denna årstid med jämförelse av 25 minusgrader. Att kämpa mot kyla OCH nedsatt känsel och cirkulation i händer och fötter är riktigt ogynnsamt för behandlingen. Jag törs säga att som patient blir man mer inaktiv då i jämförelse mot nu då man slipper vara konstant djupfryst! Patienten kan själv bidra till att tillgodogöra sig behandlingen bättre och får som bonus en ökad livskvalitet om årstiden är varmare. Allt genom att orka aktivera sig mera och ofta...  resultat, färre biverkningar.

Idag har blåsten varit framme och det är bra för att då torkar det upp snabbare på golfbanan. Jag mådde så bra igår efter behandlingen så att vi passade på att gå 18 hål. Vet du.. det gick PERRY så jag blev allt lite imponerad av mig. Det trodde jag inte att jag skulle fixa och jag fick en godkänd score trots allt. Men inte kom John Blund till mig förrän fyra i morse... men får hoppas på en tidigare visit i natt.

Gårdagens blöta har gjort mina fötter ömtåliga idag med små blåsor och lätt till att få skavsår. Måste vara rädd om fötterna tills femdagarstävlingen som börjar på måndag. Undrar allt om fötterna håller jag. Får undvika banan fram tills dess så huden får vila. Men vi tog allt 9 hål idag med =)

Nu i kväll var jag och några vänner på byn för att få i oss lite mat. Inte så kul att äta ute när jag inte har så mycket att välja mellan på menyn. Jag blir lite rädd att få ont. Men de var så bra att de kunde laga laxen i ugnen åt mig.. Frågar man så kan de ofta hjälpa till så det var superbra. Sen blev det glass till dessert. Smaskens. Jag äter glass varje dag. Det gillar jag haha.


kvällsbild över Kyrkviken kl 22 i kväll.. 


13 kommentarer:

 1. Vad underbart Sofia...innan förfasades du över att genomgå denna tuffa cellgiftsbehandling(som börjar lida mot sitt slut) mitt i den ljuva sommaren. Men du lyckades vända detta också och inse att det är bättre på sommaren när det är varmt. Så ska man göra om man kan, försöka se det positiva i det mesta som sker.Allting blir så mycket lättare då. Att kunna vända tanken, starkt av dig, men vi vet ju nu hur stark du är. Önskar dig en fin sommar framöver
  Kram Maggan

  SvaraRadera
 2. Härligt att du tog en 18 håls runda efter behandlingen å 9 till igår. Allt som får dig att vara kvar i ditt positiva tillstånd är ju super. Ditt sätt att skriva om golfen har fått mig att börja längta efter golf igen å det var längesen. Ta nu hand om fossingarna så det håller för nästa veckas utmaning. /CR

  SvaraRadera
 3. Hejja Dig, du blir farlig till veckan:)
  Kram
  //Ika

  SvaraRadera
 4. Hej igen Fia!
  Så underbart att läsa om din glädje för golfen!Hejer på dig så att du klarar av 5 dagars tävlingen!
  Ta hand om dig och kom ihåg hur stor din kraft är.Du är fantastisk och sprider så mycket kärlek och klokskap till oss andra genom att dela med dig av din resa.Tack för det!!
  Kramar från S

  SvaraRadera
 5. Så härligt att du hittar det positiva med att få behandlingar nu när sommaren är här.
  Du får pyssla om dina fina fötter lite extra några dagar så att dom håller till 5-dagars:)
  Önskar dig en jättefin dag!
  Kram
  Christel

  SvaraRadera
 6. Tänker på dig och hoppas att du tar väl hand om dig och verkligen laddar med rätt bränsle för kroppen inför och under den "lilla" golftävlingen som nu väntar. Ska gå runt och hålla tummarna fem dagar i rad! The best of luck to you wonderwoman!
  Stor kram
  /Caroline

  SvaraRadera
 7. Ooooo, vilken vacker bild! Du tar så konstnärligt vackra foton!

  SvaraRadera
 8. Oh.. Så härligt att du spelade golf idag. Styrkekram

  SvaraRadera
 9. Nu får "golfarna" i Arvika med omnejd se upp för nu laddar Sofia om! Lycka till! Kram G - B

  SvaraRadera
 10. Det verkar som vinden har vänt.........Kram

  SvaraRadera
 11. Jag håller tummarna för dina fötter Fia:). Härligt att läsa dina rader igen, du har mycket styrka!! Och vad underbart att resturangpersonalen hjälper till med maten när du inte kan äta allt. Har förstår att maten är jätteviktig i tillfrisknandet. Massa kramar till dig:):)// Harry

  SvaraRadera
 12. Sommar ÄR härligt! Ger styrka å energi. Så även rätt föda. Har du däremot checka med dig själv det där med dagligt glassintag, Fia? Kosten är apviktig för läkning, som du vet. Så re-check på glass, please! ;-) Stor klem!!

  SvaraRadera
 13. ALLT är onekligen enklare och lättare när det är sommar och man slipper huttra och frysa. Rackarns dig som drog flera repor på golfbanan så där. Själv har jag noll koll på golf men det låter så himla kul när du skriver om det! Restaurangerna kan och vill oftast hjälpa mer än man som fegis-svensk-ska-inte-besvära-i-onödan tror, jättehärligt att du fick laxen precis som du ville ha den! VILKEN tjej du är Fia! ta ett extra varv med fotkrämen på fossingarna. Hoppas du sover hälsosamt gott i natt! Tjingtjong! kram Eila

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.