09 juni 2012

förväntningarna

Att vakna en lördag och va helt frisk är helt makalöst underbart men jag erkänner att jag tycker att det är såååå   förvirrade att inte själv veta eller känna av hur jag ska må. Igår ville jag skjuta mig och idag.. yepp livet på topp och då utan kortison. Fast jag tog allt lite ifall att!! Inget att spara på.

Ja detta med vad man förväntar sig eller förväntas vara så kan jag vara en att skriva under på att nån regelbok för hur man känner sig, mår eller ÄR när man har cancer finns inte. Jag tänker på detta med att om folk omkring en i det sjuka anser eller tror eller förväntar sig att man ska vara sjuk hela tiden... det är INTE bra det för vi är inte sjuka jämt. Det är bättre om omgivningen kunde vara som vanligt och inte förvänta sig att den sjuke inte ska orka, klara. Jag lovar att den dagen som VI inte orkar.. då märks det! Vi behöver inte bli påminda hela tiden om att vi är mindre starka och mindre alerta... Det vet vi (och det är ett nederlag) men om vi får vara som alla andra eller piggare för en dag... ja men låt oss då få vara det och förstör det inte med att fokusera på sjuka. Detta sjuke fokus håller jämt på att ta livet av mig det! Härregud.  

Som jag erfar är det bara bra att köra på och inte känna efter hela tiden, inte tänka annorlunda mot när man är kry för det är ingen skillnad. Bättre att fokusera på det glada i livet för då mår man bättre.. det lovar jag.

Har man tur som jag hade idag så kan man vakna från en dag att ha varit riktigt slut till att kunna springa maraton. I love it. Detta är att verkligen få känna att man lever... jag menar bergochdalbanan från hopp till förtvivlan men jag blir LIKA glad varje gång upplevelsen upplevs och det känns alltid som att det är första gången.

Liten resumé från golftävlingen. Spelade riktigt dåligt på de första nio men lyckades rycka upp oss på de sista. Men kan säga att detta med puttning är något som borde tränas. Blev lite darr och missade birdeputten på 17 som låg 3 dm från köpp!! Ja vi var på Hammarös golfbana som för övrigt är superfin. Totalt 73 slag vilket gav oss en 3:e placering inför morgondagens fortsättning på Kils golfbana. Kan inte förstå att denna jaginga efter en golfboll kan vara så roligt!!

Jag hoppas att mina damer från Kil snart kommer på golfbesök... alla dagar utom tisdag, fredag funkar för mig..

Idag sa en klok kvinna till mig att "det är alltid nåt fel och det är inte meningen när barn och unga blir cancersjuka och det ska vi rätta till, det är många som överlever". Det var ett vackert säg tycker jag och kändes varmt i mina öron. Jag håller med att det är inte meningen, en liten cell får fnatt och det kan rättas till. Ja det tror vi på!

Vid kvarna i Borgvik       

21 kommentarer:

 1. Tänk värt sätt att se på saken! Jag önskar en mysig lördag kväll!

  SvaraRadera
 2. Vadå? Tycker du inte är det är bra tajming att få en fråga om hur det går med biverkningarna i fötterna just den dagen eller stunden du faktiskt varken känner av dem eller tänker på dem? =))Jag har lite snällt försökt förklara att jag inte behöver sådana frågor de dagar jag är frisk. Visst ligger det välmening bakom frågan men påminnelser om att vi snart kan ha en sjuk dag igen behövs knappast.

  Härligt att höra om din dag! Hoppas helgen fortsätter i samma anda.

  Kram från Malin i Örebro, också frisk idag

  SvaraRadera
 3. Precis så är det! Fokusera på det friska - alla dagar. Det är det jobb vi i omgivningen kan göra. "Ynkepynk" hjälper aldrig någon - sjuk eller frisk. Heja Fia! Hoppas din söndag blir lika bra som idag - även om golfen kan få gå bättre imorrn ;-) Lycka till.

  SvaraRadera
 4. Skönt att kunna fokusera på nuet och låta de dåliga dagarna hålla sig borta från tankarna när du har de bra. Å faktiskt tänka på de bra när du har de dåliga för hoppet lämnar dig ju aldrig. Du är så insiktsfull och har en underbar kämparglöd. Ja överleva detta ska du trots att cellerna fått lite fnatt. :-) Önskar dig en bra golfdag i morgon med många stadiga puttar! /C (vi är visst två "C" som läser din blogg)så jag ändrar till CR

  SvaraRadera
 5. Lill-Fia tycker om Dig, kände det direkt.
  Ses i morgon hoppas jag.
  Kram o sov gott
  //Ika

  SvaraRadera
 6. Lycka till med golfandet imorgon! Och en trevlig lördagkväll önskar jag dig! Anni-O

  SvaraRadera
 7. Lycka till med golfandet imorgon. Å ja ditt fokus är så rätt så rätt. Kraft, kärlek och kramar

  SvaraRadera
 8. Fantastiskt resultat! Kommer gärna till Arvika. Min käre man spelade genrepet inför femdagars där idag - men inte ligger han på tredjeplats! Ösregn de sista 9 hålen och hans "regnkläder" håller inte tätt. Har tänkt ringa dig för att bjuda in dig till en runda i Kil också. Vi kan väl höras efter helgen? Lycka till i morgon! Kram

  SvaraRadera
 9. Jag har fått mig många skratt av dina roliga uttryck, som
  t e x det nya verbet "jaginga" efter en golfboll! Snacka om livsglädje och vara fyndig! God "jaginga" tur i morgon!Kram G-B

  SvaraRadera
 10. Du är så grymt bra på att leva här och nu, koncentrerar dig på allt det som är positivt och glädjefyllt, som ger dig energi och bus i blick. Fler människor borde göra som du! Nää några offerkoftor vill vi inte plocka fram ur garderoben. Ha en riktigt kul dag på banan idag Fia, att starta som 3:a är inte illa när man laddar för att gå hem med bucklan! ;)) Njut av din finfina söndag. Tjilevippen! Kram Eila

  SvaraRadera
 11. Det är otroligt givande att läsa din blogg......du har så många tänkvärda och kloka inlägg och du får mig att tänka till många gånger - TACK för det. Det du skriver om att omgivningen ofta har förväntningar om hur nåt eller någon ska vara ÄR sååååå mitt i prick. Tänk om vi alla kunde vara mer här och nu och se det som är just NU......tänk så positivt överaskade vi skulle bli ;-) och så många fler härliga saker vi skulle uppmärksamma.
  TACK för att du finns!!
  Du är bäst!
  Kram,
  Freja

  SvaraRadera
 12. Hej Fia! När jag skriver detta så hoppas jag att du går ute på banan och både svingar och puttar som bäst:)
  Jag fortsätter att imponeras och inspireras av dig och det du skriver. Tack för det!!!
  Och jag älkar din värmlänska. Pappas och farmors släkt är från Värmland men hör det inte så ofta, men jag "hör" det när du skriver så tack för det - också:)
  Önskar dig en fin söndag.
  Kram
  Christel (C ibland)

  SvaraRadera
 13. Hej igen Fia!!
  Som du inspirerar mej!Tack för det!
  Ja,det är jo så mycket bättre och ha fokus på de friska tankarne istället för på de sjuka.Jag tror alla människor blir friskare av det!!Så åter igen har du fantastisk perspektiv,och jag är helt övertygad om att just det hjälper dig i din läkning och bli frisk process.Som jag hejer på dig!!
  Hoppas du nu njuter på golfbanan:-):-)

  Stor kram och massa glada friska tankar till dig!!
  S

  SvaraRadera
 14. Hej vännen, Mycket tänkvärt som Du delar med Dig av, Många Kramar

  SvaraRadera
 15. Precis så borde vi alla leva, här och nu med fokus på allt som är positivt. Ha en underbar kväll. kramar

  SvaraRadera
 16. Jag hoppas din golfrunda idag blev som du ville ha den! Massa kramar från en som inte spelar golf men väl tittar ut över golfbanan där deltagarna kämpar i regnet.

  SvaraRadera
 17. Hej Fia!
  Bra att du talar om när du känner att vänner fokuserar på din sjukdom och inte på att du idag mår bra. Det är viktigt att man talar om hur man vill bli bemött. Ha en skön golfrunda
  Kramizar Annika

  SvaraRadera
 18. Härligt med fokus på friska Fia! Det gillar vi!
  Du är så underbart härlig!
  Keep on doin it :-)

  Kram Cia (ibland //C)

  SvaraRadera
 19. Vill bara skicka dig en stor varm kram idag. Tänker på dig.

  SvaraRadera
 20. Tack för dina rader Sofia. Jag förstår dig att det står dig upp i halsen ibland att höra om hur sjuk man är som har cancer istället för att vara med dig som vanligt när du orkar och vara mera till hjälp när du inte orkar lika mycket. Att just fokusera på det bra och goda är att leva och du vill leva:):).
  Fortsätt med att vara du för du är så bra Sofia. Tänker på dig.// Harry

  SvaraRadera
 21. Tänker på dig och hoppas att dagens golfrunda gick galant! Kärlek och kramar till dig
  /Caroline

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.