08 juni 2012

fredagsmys

Andfådd, sliten, nedsatt ork, yr i bollen, ännu sämre balans än vanligtvis är några av de biverkningar som jag besväras av idag och då är det skit med gumman. Idag fick jag klippa ner naglarna eftersom de ömmar och sticker som de gjorde för ett tag sen. Sen är det svårt att hålla i sakar så idag har jag tappat smörpaket, mjölken och melonen!! Ja härregud.. typiskt att mitt inför helgen bli helt oförmögen att använda mina händer. Fingrarna står jämt rakt ut haha. Ser så snopna ut!!

Ja allt som jag nämnt gör att jag planerar inför att inte ha så mycket inplanerat på fredagar. Inte en massa måsten utan att jag kan ha en slappardag om jag skulle behöva och idag var det verkligen en sån dag. Tur att det vänder i morgon. Men jag är inte riktigt upplagd för en tvådagars golftävling nu i helgen. Vet inte om det kommer att gå alls nu när jag har svårt att greppa och blir det regn kan jag nog lika gärna strunta i det. Men vi kör i par så jag behöver bara slå hälften av slagen. Ja vi får se men en dos av kortison lär jag kosta på mig om jag ska orka överhuvudtaget.

Idag gjorde jag en pastasallad som jag tyckte blev riktigt god. Enkel var den med. Jag tog honungsmelon, gurka, pastafjärilar, fetaost, kokt morot, kokt broccoli och kassler i små bitar. Detta rörde jag ihop och toppade med kokt ägg. Ja denna kan jag ha med mig nu i sommar när jag behöver ha picnic. Sen provade jag att ha philadelfiaost och skinka i tortillabröd... blev som en liten macka det.. YES! Perfekt. Det kommer allt att blir bra detta med maten.. till slut.

Nu ska jag fortsätta i Pythians anvisningar som är sista delen i Viktoria Bergmans svaghet. Har bara börjat och läser så sakta för jag vill spara på den så länge det är möjligt... det är fredagsmys det.


Jag på Borgvik på Nationaldagen











34 kommentarer:

  1. Varma å soliga bättra-på-dig-kramar från en daglig "stalker" :-)

    SvaraRadera
  2. Låter inget vidare med biverkningarna idag men desto bättre låter det att "höra" din visshet om att imorgon blir det bättre. Det är verkligen rätt inställning.
    Jag hoppas du klarar golfa imorgon om det är det du känner för då. Oavsett hoppas jag att du får en piggare och härligare lördag.
    Fredagskram
    C

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej C ja och i dag blev verkligen BÄTTRE. Vaknade och mådde prima. Super skönt.

      Radera
  3. Ja äntligen verkar du bry dig mer om dig själv genom att ge din kropp bra mat! Mycket bättre än bananer o kexchoklad! Jag hoppas du orkar gå din golfrunda i helgen, trots regnet. Önskar dig allt gott! Fin bild på dig förresten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag giller kexchoklad ´go o glá
      Ha en skön dag

      Radera
  4. Härligt med fredagsmys och en god bok! Ta väl hand om dig! Stor kram //C

    SvaraRadera
  5. Låter som du haft ett bra fredagsmys hela dagen! Bra att du fått i dig riktig mat! Hejar på dig! Anni-O

    SvaraRadera
  6. Tänkvärda ord i versen "Levande"!Den ska jag använda mig av när jag käner mig "onöjd"! Sofia, hoppas dina fingrar känns bättre i morgon! Hälsningar från ytterligare en "stakler" //G-B

    SvaraRadera
  7. Du har en otrolig förmåga att plocka fram det positiva i dina inlägg, där ligger mycket av din styrka som också hjälper dig framåt. Kram på dig!

    SvaraRadera
  8. Fina Sofia,skickar massor av kärlek och hoppas du får till att spela lite golf imorgon.Du är så bra!!
    Stor kram S

    SvaraRadera
  9. Väldigt länge sen jag skrev något men jag läser i princip varje dag ska du veta. Du är en förebild. Oerhört klok sådan, Sofia! Jag tror på dig! Kram Torbjörn

    SvaraRadera
    Svar
    1. hoppas allt är bra m dig Torbjörn. kram

      Radera
  10. Vilken förmåga du har att vara positiv även när det känns tufft! Hoppas det blir lite golf i helgen för dig, och att man slipper ha gummistövlar och regnkläder som man behöver ha här i Linköping!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja vi fick allt lite regn men det gick fint!

      Radera
  11. Du är allt en go' gumma Fia! imorgon är en ny dag, mycket bättre dag dessutom. Fêtaost, ägg, broccoli och kassler är prima bränsle inför en golfrunda, du kommer att svinga grymt skönt och komma i mål med rosor på kind. Vad gott det är att ha en kanonbok att längta till och njuta av, har en riktigt tegelsten som jag portionerar i lagom doser för att den ska räcka riktigt länge. Du är så söt så söt på det där fotot Fia, en riktig pingelinga! Ha en finfin lördag! Kramis Eila

    SvaraRadera
  12. Det är så underbart att läsa dina inlägg. Trots att kroppen kanske inte orkar precis hela tiden, så slås jag av din enorma styrka och positiva synsätt. Jag är säker på att när du väl kommit igenom detta så kommer du att vara starkare än någonsin, och en fantastisk förebild. Oavsett om någon blir sjuk eller råkar ut för något annat så banar du vägen och visar vad som är viktigt i livet. Jag önskar dig en fantastisk lördag.

    SvaraRadera
  13. Gott med bara en slappardag,även om man skulle önska att det inte var p.gr.a biverkningarna. Men en sådan dag behövs för att ladda batterierna, vila och få ny styrka. Och den där salladen, den låter ju supernyttig. Ytterligare ett sätt att fylla på dina friska depåer. Så vila, nyttig mat och social tillvaro i avvägd mängd, det kan vara receptet
    Hoppas på en bättre helg
    Kram Maggan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är bra med slappardagar ibland.Kram

      Radera
  14. Hej Fia, hoppas du får en bra lördag och att kroppen repar sig så du kan ut och lira golf. / GM

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja det verkar gå bra. Tack för din omtanke. Kram

      Radera
  15. Jag hoppas, liksom de andra som kommenterat, att du har haft en fantastisk dag på banan och svingat som aldrig förr. Med den mentala kraft du besitter finns det inget tak för hur långt du når. Önskar dig en fin kväll. Kärlek och kramar till dig.
    /Caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det samma Caroline och jag hoppas du får en god helg

      Radera
  16. Jag önskar dig en fin lördagkväll o tänker på dig varje dag o beundrar din livssyn! Njut av kvällens fågelsång!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket för ditt stöd. Det betyder mycket för mig. Jag ska lyssna.. ikväll.

      Radera
  17. Hej Fia!
    En dag att ta igen sig på behöver vi alla.
    En god bok kan också vara skönt att ha.
    /kramiz Annika

    SvaraRadera
  18. Hej Fia!
    En dag att ta igen sig på kan vara skönt.
    Med en bra bok låter ännu bättre.
    Kramiz annika

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.