28 februari 2012

återbesök med lite dropp..

Jaha då kan jag fortsätta denna eländighetsbloggen ett tag till då.. Måste va litte tröttsam att läsa allt detta elände som aldrig verkar ha nåt slut eller kan tänka sig att vända... kanske kunde hända nåt spektakulärt kul. Personligen är jag inte litte trött på att vara i nåt mittemellanland mellan att va "frisk/kunna acceptera och leva med det" och känna att det är lika bra att dränka sig. Fy fan va bittert livet blev för mig. Nu ska jag inte ens få äta spagetti... jaha.. kokt broccoli, blomkål och potatis..  ujuj härregud detta går inte. Kommer svälta ihjäl jag innan detta är över. Hujedamig. 

Ja idag när jag kom hem så läste jag att en psykiatriker hade konstaterat att fysisk aktivitet medverkar till att kroppen lagar sig själv i själen om man har en lättare depression. Jag tänkte att det kanske jag har en släng av så jag tog lurera på öra, fick på lite good music, och gick ut i solens sken. Så gott kan jag säga. Just då i stunden kände jag att det är så skönt ändå i detta dretlivet... så det fick vara avgörande till att jag ger inte upp.. denna veckan i alla fall.

Kl 10:30 hade jag tid med min käre behandlingsläkare som är bara så bra. Giller henne skarpt. Jag fick beskriva mina symtom och hon sa rätt och slätt att detta kommer du att få leva med. Dina smärtor kan jämföras med tarmvred och är en effekt efter operationen. Det har bildats en massa sammanväxtningar (ärrbildning) som gör att det blir en smalare passage. Är maten för hårdsmält och inte kommer igenom byter det håll och till slut kan tarmen spricka. Ja detta var väl inte kanske det som jag ville höra.. jag förstod att jag inte kan negligera smärtan framöver utan måste bli observant ifall.. ja jag säger då det. 

Hon tyckte jag hade blivit smal jaha och det va ju inte bra... eftersom jag behöver ha lite kött när kroppen börjar nästa fight som är redan i morgon bitti. De satte ett dropp på en liter idag och det kändes bra. Fick ett par näringsdrycker med mig hem tills jag träffar dietisten i morgon. Jag hade superfina värden.. vilket är helt otroligt. Ett blodvärde på 142.. och mycket bra immunförsvar. 

Mina magsmärtor är givetvis ett steg djupare ner i cancersjukdomen vilket innebär att vi måste omedelbart starta behandling. Det har börjat växa i buken och det är inge vidare. Det trycker på urinledarna vilket inte var nåt bra. Mina njurar är det inget fel på och det var väl tur.. Lite mer i lungområdet som väntat. Man tror på behandlingen.. annars skulle den inte erbjudas. Tur för mig. 

Läkaren sjukskrev mig på heltid och tyckte inte att jag ska jobba alls i dagsläget. Bättre om du kunde få krafterna till annat och börja träna kondition. Det kommer att bli en tuff vår. 

Eftersom gôbben var med som chaufför blev det en golftävling inbokad.. ja härregud hur jag nu ska klara det.. men nu har jag två mål i sommar att se fram emot. Tävlingen var bara i två dagar.

Jag har humöret på topp just idag men känner att det ska bli riktigt skönt att börja med cellgift i morgon. Behöver få en dust så att jag känner att vi kämpar emot bacillen som försöker ta över kroppen min. Har nu varit 6,5 månad utan cellgift så det känns inte så farligt. 6 månader går faktiskt väldigt fort. Så till mârten kanske jag har lite stubb på skallen igen. Ja vi får se. 


Kyrkviken mot Ingesund11 kommentarer:

 1. Beställ soppor av mor din, det är gott o kokt :-)
  Hoppas vi ses snart o säg till om du vill ha sällskap någon dag :-)

  SvaraRadera
 2. smart Anna K.. soppor får det bli. Det gillar jag också. Klart vi måste se snart vännen.. kram

  SvaraRadera
 3. Hej Sofia ett tips använd mössan vid cellgibehandlingen då kan man få behålla lite av håret. Många kramar från en med tre cellgiftsbehandlingar som erfarenhet

  SvaraRadera
 4. Ismössan ska det givetvis vara - det räcker inte med en mössa :-)

  SvaraRadera
 5. Ja men jag är så himla frusen och att sitta med denna mössa på längre tid än vad som jag behöver vara där.. nej jag tror inte att jag orkar det. Men tack för tipset.

  För mig är inte håret på huvudet det värsta.. kan ha mössa på mig.. gillar det men det är värre med ögonfransar och ögonbryn eftersom då ser man riktigt sjuk ut. Om jag bara fick behålla ögonfransarna så målar jag dit ögonbrynen men.. tycker inte om att gå osminkad. Känner mig så naka.. men som sagt. Det växer ut igen =)KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Jag vet man känner inte igen sej själv när ögonfransarna faller - men jag köpte ett par glesa inte så långa lösögonfransar - det är lite trix att få dit - dem när man saknar egna - att stödja dem emot, men det var ju värt ett försök.
   Konstigt är att efter 20 veckors behandling började ögonbryn och ögonfransar att växa ut igen trots att jag inte avslutat sista behandlingen. Vad som börjar snurra i huvudet då är om jag blivit resistent mot cellgitet. Enligt läkarena så finns det ingen koppling, men visst är det lustigt.
   Kram från hon med ismössan

   Radera
 6. Vilken fin bild! Du kan verkligen fånga känslor i dina bilder. Det är inte så lätt! Lite positiva besked var det väl ändå i allt elände- att få veta vad buksmärtorna beror på, att de tror på behandlingen och att det snart blir golf! Många kramar!

  SvaraRadera
 7. Så rätt du tänker när du siktar framåt, mot sommar och golf. Tänker på dig.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 8. Jag förstår att du har så svårt att acceptera din situation nu...vem skulle inte ha det. Men när jag ser det så här utifrån så tänker jag: Försök snälla att acceptera och att leva ett bra liv ändå. Kanske du skall äta små mål mat lite oftare istället och ingen svårsmält mat så håller sig nog tarmarna i skick. Att göra upp en matlista kanske ihop med en dietist,på "bra"och näringsrik mat. Kan du åtminstone inte få lov att äta din älsklingsrätt spagetti i barnmatsburk ?...Tror att det är väldigt viktigt, just maten. Känner till några som haft tarmvred o sammanväxningar men ändå fungerat jättebra med rätt sorts mat. Hoppas jag kunde ge dig lite tips...
  Kram/Maggan

  SvaraRadera
 9. Sammanväxtningar blir det tyvärr alltid eft bukop, mer lr mindre:(
  Lyssna på Maggans råd, dom låter bra.
  Detta kommer du fixa, men förstår att det blir kämpigt.
  Golf kommer du spela i sommar, helt säker på det.
  Tänk förra sommaren hur du spelade, med bravur!
  Kram o lycka till med allt
  //Ika

  SvaraRadera
 10. Hej sofia! Blir jätteledsen och tagen när jag läser din blogg,har sett alldeles för mkt e en högsta dröm om och varit medom mkt.jag hade en högsta dröm om att få barn,cysta på cysta och läkarn sa dumåste operera bort allt om du vill ha en chans annars kommer du drabbas av cancer.Så jag antar att jag haft tur i mitt liv iaf med äggstock/underlivcancer.
  Många styrkekramar till dig.
  Kram en gammal kollega som sluta när du tog över

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.