26 februari 2012

börjar tära på kroppen

Min mage blir inte bättre. Jag har inte varit smärtfri många timmar de senaste veckorna. Börjar tära på kroppen min och humöret. Känns meningslöst. Att ha ont eller att hela tiden vänta på att det ska dra igång är ett rent helvete. Inte lite trist. Blir inge bättre. Måste få hjälp snart. Kan inte se hur jag ska orka börja med cellgift när jag inte klarar av mig själv som jag är idag.

Vädret är underbart skönt med sol och värme. Trist att inte orka göra något. Har fått en promenad men den var inte lång. Igår tog vi en tur på Sågudden. Såg de som vågade sig ut på sjön och pimplade. Ljuvligt. Att möta våren redan i februari hör inte till vanligheten. Ljus ger energi och kraft efter en vinter. Blev tyvärr inget krogbesök igår som vi hade planerat. Blev istället schlager vilket inte heller hör till vanligheten.

När kramperna släpper blir jag livlös och trött. En känsla av uppskattning som andra inte ens funderar över, den är självklar. Själv känner jag en tacksamhet som snabbare än du anar övergår till ett lidande.. igen. Det är precis som om något retsamt lossnar på snaran för att ge mig lite syre.. snabbt dras snaran åt igen och det är dags för nästa kramp.




10 kommentarer:

  1. Men varför har du så himla ont i magen? Vad beror det på?
    Carina

    SvaraRadera
  2. Tänker på dej och undrar också varför du har så djävulskt ont??

    SvaraRadera
  3. Du får be läkaren kolla upp dej...så du också kan få något annat smärtstillande så du inte behöver ha så ont, det tar så mycket energi från din kropp.
    Kram/Maggan

    SvaraRadera
  4. Hej, jag hade också jätteont i magen 7 veckor i höstas. Kramper o vidrig värk. Sen släppte det plötsligt. Jag trodde det berodde på effekt av ny behandling. Men ni visar det sig att cancern ökat lite men jag har inte alls ont så det måste varit något helt annat . Stress ligger nära till hands. Kram Annika ( med äggstockscancer sedan 2,5 år)

    SvaraRadera
  5. Absolut Maggan. Blir knäpp ju. Tror jag besväras av en kraftig magkatarr och min Stomi gör att det tar lite längre tid att läka. Har jag oflyt har jag en tarmbacill eller virus. Just nu är jag smärtfri tack vare lite bra medicin... Men blir seg i huvudet. Ringde min avd förut som sa att de skulle tala med min läkare direkt till morgonen. Kram till er alla.

    SvaraRadera
  6. Trevligt att träffa dej idag även om det gör ont i hela mej av att se dej lida :-( Kramar i massor

    SvaraRadera
  7. Tänker på dig och hoppas du får bukt med smärtorna snart!
    Kram!

    SvaraRadera
  8. Men :-( Fy vad ledsen jag blir Fia!!!! Hoppas du får något starkare så du orkar slappna av lite snart så kanske kroppen orkar läka lite av sig själv... Inte bra att ha så ont!

    SvaraRadera
  9. Usch, va jobbigt att ha så ont! Hoppas det snart ger med sig! Du har så rätt, vi tar för givet. Tänker jättemycket på det du säger, du är så klok! Kramar! Maritha E

    SvaraRadera
  10. Hoppas det släpper, så du slipper ha så ont! Samla krafter är ju vad du behöver göra! tänker på dig! Kram

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.