13 april 2012

Mixer

Idag har jag införskaffat en mixer eller blender kanske det heter. Det kan vara bra verktyg för att göra släta soppor och för att mixa bär, frukt och grönt. Hittills har jag uteslutit en del frukt och det blir lite trist i längden kan jag tycka. Ska försöka att få lite inspiration med denna nya kokkonst så att jag undviker så långt det är möjligt att drabbas av ont i magen igen. Jag blir så sliten efter att ha tampats med smärta och jag tycker att det räcker med det slit cellgifterna ger.  

Dagen idag har gått bra och jag har gjort mitt träningsprogram här hemma. OrbiTreken har jag tröttnat på så den ska jag lämna tillbaka. Han tar mest plats. Blev inte som jag hade hoppats på. Jag trivs bättre när jag tar mig ut på promenad istället. Idag gick vi nästan 4 km och det var gött i vädret. Tog det lite lugnt och såg en del söta små vårblommor. 

Den godhjärtade kom förbi på eftermiddagen så vi fick stri lite. De senaste dagarna har annars varit sega eftersom jag blir så trött och det är tungt att få sig för något. Tur att jag sover gött om natta i alla fall. Hoppas va pigg i morgon igen. 

 

    

4 kommentarer:

 1. inger sjöström14 april 2012 11:59

  Blender är bra till mkt - gott blir det dessutom med t.ex smohties som man kan blanda till efter eget tycke. Vi har en råsaftcentrifug som är himla bra att färska frukt o grönskas juices med. Jag börjar dagen med en blandning två äpplen + en bit fänkål + morötter = supergott dessutom. Det är min sambo som sökt på nätet o hittat en bok-Ditt liv i dina händer -skriven av en cancerdrabbad kvinna, hon tror att maten gjort henne fri från återfall o jag provar nu den vägen. Slutat med mejeriprodukter o det funkar bara bra med havra/ soya varianter - även om jag saknar ost på rostat bröd. Men jag letar efter alla sätt att kanske göra livet bättre på naturlig väg.
  Lycka till med blendern!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar.. ska göra ett tappert försök.

   Radera
 2. Avacado är jättegott att mixa och dessutom så nyttigt.Innehåller dessutom nyttigt fett, så det skulle väl passa dig. Jag har också råsaftcentrifug och brukar köra en vecka med bara råsafter på sommaren. Man känner sig pånyttfödd efter. I maj plockar vi nässlor, sköljer dem och mixar ihop med vatten. Lägger i citron och ställer in i kylen och dricker ett glas varje morgon i en vecka. Då får man alla viktiga mineraler o vitaminer och fyller på den nivån..ett litet tips som jag lärde mig på ett hälsohem en gång. Kör det varje år...
  Kram Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja råsaftcentrifug låter som en bra grej. Men jag ska börja med mixer så maten blir slät.

   Radera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.