04 april 2012

en fjärdedel är gjord

Idag var det dags för den 6 behandlingen för denna kuren (min 16:e av alla totalt) och en fjärdedel är redan klar. Personalen stod i givakt när jag kom.. allt var förberett och klart.. haha typiskt för idag kände jag ingen ångest eller hade bråttom alls.. känner mer mig uppspelt på nåt sätt kanske för att det är vår.. kanske för att jag äntligen har börjat min träningsresa...kanske för att jag slipper resa till CSK och krångla med parkering och skjuts osv.. min behandlingsläkare ska ha semester nästa vecka så då kan jag börja i Arvika.. bra väl. Skönt att slippa åka.

Mitt HB (blodvärde) hade ökat från 117 förra veckan till 129 idag, så det var bra. Ska ligga kring 130-140 ungefär. Jag har alltid haft bra blodvärde som frisk, över 140.

I morse.. hm vet du vart jag hade som mest träningsvärk? Jo ra i muskel vid armhålan. Då gjorde jag endast nio stycken armhävningar mot en bänk!! Härregud men resten verkade ha gått bra, helt utan smärta. Som den atlet som jag är började jag på vardagsrumsgolvet 8:05 i morse med mina övningar. Som tur var hade jag skrivit ner dem i telefon annars hade jag glömt det. Men det drog i sätesövningen kan jag säga men nu ska du se att denna rompa kommer upp ett snäpp innan semestern! I morgon är det dags för sjukgymnasten igen.

Idag för ett år sedan (alltså onsdagen före påsk) var jag och den bäste i Uppsala för att träffa kirurger, narkosläkare, sjukgymnast, stomiterapeut och sjuksköterska för inskrivning på Akademiska. På tisdag efter påsk var det dags för operation.

2 kommentarer:

 1. Heja dig!!! Vad underbart att du kommit igång med träningen och fått hjälp av en kunnig sjukgymnast. Det verkligen känns i det du skriver att det är något du och din kropp längtat efter. Ett nytt mål.
  Önskar dig en härlig påsk i år.
  Kram
  C

  SvaraRadera
 2. Hej och hå! Träna på! Sofia, du orkar göra fler armhävningar än mig redan nu *skratt*. Det här var mycket positiva nyheter som gjorde mig jätteglad. Massor av kramar och hoppas du får en toppenskön påsk!

  KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAM från Pia

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.