29 augusti 2012

Blombud

En sång om kärlek för att lindra. 
En önskan om att vara en del av det som betyder. 
Att hitta sitt eget och avnjuta stunden på jorden. 
Svårighet att vara nöjd. Klar.

Att försöka få ordning på ett fel i en kropp är tidskrävande. 
Framförallt när man inte vet på vilket sätt det ska gå till. 
Spelets regler ändras och det som var sant idag gäller inte i morgon. Flexibilitet och variation, ett ledord.




De senaste dagarna har inte varit till belåtenhet. Att krångla med mat är inte min starka sida. Men tack vare den godhjärtade finns godsaker så det är endast att värma. Behöver inte fundera över vad jag är sugen på eller vad som ska lagas till. Det är planering som gäller för att magen ska må bra. Inga genvägar, ingen lathet, bara att gilla läget och skrida till verket. Go with the flow!

Har varit matt och konstig. Inte orkat mig utanför dörren på flera dagar. Är som en bebis, äter, sover och äter. Härregud... men jag måste prioritera näring och med det kommer styrkan. Känner mig lite bättre nu på kvällen och har inte speciellt ont. Det var långdraget detta. Nu är det dags för en vändning. Tristess. När det blir så länge kommer tankarna.. vad är värdet.. är det värt det?! Mina muskler värker.. jag vill ut och springa.   

I morgon ska jag gå upp och bege mig ut på en promenad, i en skog nära. Ska låta mina mina lungor byta luft, ska låta hjärtat mitt slå, i regn. Det är så trist att dagens solsken gick till intet och jag höll mig under filten. Härregud så bortkastad tid detta är... om du bara visste..

Blombud idag som gjorde mig glad, en hälsning om tack och en hyllning att min behandling äntligen är klar. Jag myser och ler.. jag klarade det.. faktiskt, fatta. En form av lycka sprider sig genom min kropp.  

Den helvetes cancern har fått sig en dust som jag hoppas att han sent ska glömma. Jag kommer igen.. vänta du bara.. håll dig i schack. 

En lycklig kväll, har lust att fira. 
Glädjen är min... länge. 





17 kommentarer:

  1. En ljus fri framtid önskar jag dig av hela mitt hjärta!Sofia Uddevalla

    SvaraRadera
  2. Bamsekramar å tankar till dig, vackraste Fia!! <3 /Ola

    SvaraRadera
  3. Ikväll sänder jag dig massa kärlek! Dina ord vilar inom och jag önskar, verkligen ÖNSKAR dig kraften tillbaka, livet pulserandes i din ådror och lycka dagen lång! Tack för att du delar. Det är en ära att följa dig! Kramar Z

    SvaraRadera
  4. Tack för att du tar dig tid att kommentera våra kommentarer! Vilken vacker blombukett - låt den representera din kommande höst. Vacker, ljus och kraftfull! Wow vad jag önskar att du kan gå tillbaka till ditt jobb så snart som möjligt. Du kommer att göra skillnad i många människors liv även där! Jag önskar att din dag idag blir full av den kraft som du kan hämta i skogen - gratis!/ irre

    SvaraRadera
  5. Du skriver så fina dikter Fia och det ligger så mycket klokhet i dem. Kärlek är livets motor och du sprider dess budskap till oss alla. Det gäller verkligen att vara nöjd med här och nu trots en pockande längtan efter då och sedan. Det är att vara människa, hela spektrumet av tankar och känslor som rasar i sinnet. Bra att du prioriterar näring, som ger dig kraften åter. Hösten är en tid av sprakande upplevelser, oj oj så mycket du har att se fram emot Fia! You already make the difference in so many people's lives!! Ha en jättefin promenad i skogen och en härlig torsdag. Kramelikram Eila

    SvaraRadera
  6. God morgon Fia!
    Vilka vackra blommor,de är du så värd!
    Det är så underbart att läsa om din kärlek till duna vänner.Och de sin kärlek till dig,hur de finns och hjälper till.Så viktigt!
    Av hela mitt hjärta önskar jag att du idag vaknar upp och känner dig lite piggare.Att du klarar av din promenad så att du får ny frisk luft och rörelse i kroppen.
    Åter igen tack för att du delar och att jag får följa dig på din resa.Du är fantastisk!
    Styrkekramar till dig,S

    SvaraRadera
  7. Fia...javisst kommer du tillbaka, när cellgifterna nu börjar lämna din kropp. Jag har aldrig tvivlat på det, du med din enorma viljestyrka som kan vända mörker till ljus. Och så glad man blir över blommor. Läste någonstans att blommor är själsförbättrare och det tror jag de är. Önskar dig en fin torsdag. Tack för att vi får följa dig i din blogg, så mycket vi lär oss om hur livet skall vara. Kram Maggan

    SvaraRadera
  8. Finaste Fia, du är fantastisk och du är lika färgsprakande som den vackra blombuketten du fick.
    Jag hoppas du vaknar till en härlig torsdag och att du kan fylla den med frisk luft och påfyllnad från skogen.
    Skickar dig massor av kramar och kärlek
    Christel

    SvaraRadera
  9. Jag önskar dig en god dag i skogen med mycket god skogsluft och tid för återhämtning.

    SvaraRadera
  10. Ja, det är bra att prioritera näring! Gronsaker är bra och kött det kanske är så att man mår bättre utan! Lite stolt idag för jag har promenerat till vårdcentralen och tagit prover.Kan det vara en km så det är inte så långt, Men så befriande att jag fixade det själv! Ha en bra dag i skogen!
    Kram Berit

    SvaraRadera
  11. Tack för allt du delar och att vi får möjligheten att ta del av den, vilken gåva. Att njuta av naturen och bara vara där kan göra underverk. Blev det någon svamp som bonus? :) Kanske till en kvällssoppa!? Önskar dig en fin torsdagskväll med mycket glädje och energi. Kärlek och kramar till dig!
    /Caroline

    SvaraRadera
  12. Hej Fia!
    Hoppas att du har varit i skogen idag. Och fått andas den friska luften och känna lukten av skogen det ger också energi till kropp och själ. Tack för att du delar med dig av din resa, jag lär mig så mycket av dig.
    Kramiz Annika

    SvaraRadera
  13. Massa stärkande kramar skickar jag dig! //Cia

    SvaraRadera
  14. Kraft och styrkekram från mig Vera❤

    SvaraRadera
  15. Hoppas din promenad gick som du tänkt dig:)
    Spelets regler förändras som du säger och du hittar din väg genom det, det här du visat tidigare!!!
    Kärlek till dig Sofia// Harry

    SvaraRadera
  16. When someone writes an piece of writing he/she keeps the image of a user in his/her mind that how a user can understand it.
    Thus that's why this article is amazing. Thanks!

    My web-site ... learn more

    SvaraRadera
  17. I used to be able to find good information from your blog posts.


    My weblog :: citation

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.