09 augusti 2012

lunkar med

Torsdag... Det är nu som svagheten börjar krypa på och i morgon vet jag att det kommer kännas... mer. Hatar att bli så där klen. Att inte orka med sig själv. Låta allt vänta. Men eftersom jag har genomgått det flera gånger vet jag att det vänder och det är min räddning från att bli helt GALEN. Annars har veckan varit ganska bra sedan i lördags. Härligt.  

Tycker att dagarna går så fort och det beror på att jag är seg och trög. Allt tar så mycket längre tid och så måste jag planera med VILA. Har kommit in i detta tempo och lunkar med så det kommer bli annorlunda när jag ska tillbaka till jobbet.  

Idag blev det inte mycket mer än en tur till stugan. Sov länge och det var behövligt. Fick ihop lite skräp och begav mig till tippen. Känns så bra att få göra sig av med saker som har gjort sitt. Vet inte varför jag gillar det så mycket. Kanske ett sätt att förbereda... för eftervärlden. 

Idag när jag var och handlade så köpte jag kanelbullar... Så sugen... Så stora. Delade dem längs med som fattiga riddare. Sen körde jag dem ytterligare ett tag i ugnen. De blev hårda som skorpor och det kan jag äta! Smaken var god och det är ett alternativ he he. 

Ibland så har jag besvärats av att kroppen inte klarar av att få ut all vätska. Speciellt när jag har ansträngt mig och gått och stått mycket. Enligt mina läkare går det inte att göra nåt åt det. Min sjukgymnast remitterade mig vidare till en sjukgymnast som är specialist på området och hon ringde mig idag. Vi ska ses nästa vecka och kolla om det finns nåt som kan underlätta.
   
Nu är det dags för vila.13 kommentarer:

 1. Tänker på det du skriver om din tur till tippen. Vänd på det, släng det gamla och få in nytt! Du ser ofta nytt i allt som för mig många gånger skulle vara ett inferno. Det är kanske en bra metafor det där med tippen i alla fall:).
  Du är bra du Fia! Önskar dej en fin fredag.
  Kram Vera

  SvaraRadera
 2. Krya på dig du fantastiska Fia!Jag hoppas du vaknar upp till en piggare kropp i morgon!Vila och ta väl hand om dig.Skickar massor av goda tankar till dig!!
  Stora kramen S

  SvaraRadera
 3. Tänkte precis som Vera när jag läste ditt inlägg, bort med gammalt så att det får plats med något nytt! Hi hi jag hade också värsta rensardagen igår, känns gott. Vad smart att köra kanelbullarna till skorpor, för visst är det så att knäckebröd fungerar och då fungerar skorpor också? det är smaken man vill åt. Kan nästan känna gräset mot sommarbara ben när jag tittar på dina underbara foton, Sverige ÄR verkligen otroligt vackert! Ha en superbra fredag! Kram Eila

  SvaraRadera
 4. Att slänga och rensa är verkligen skönt och det känns som man får plats bättre efteråt och det blir lättare att andas på något sätt.
  Jag hoppas du får en fin fredag även om du känner dig seg och trött. Vila i att det blir bättre dagen efter, det är ju det du är så bra på.
  Jag hejar på dig Fia!!!
  Kramar
  Christel

  SvaraRadera
 5. Ja viiiila!!! Bra för kropp å knopp :-) Himla vackra bilder du tar. Som vanligt! Må allra bäst Fia! /Ola

  SvaraRadera
 6. Önskar dig en fantastisk dag och hoppas innerligt att du vaknar med mer kraft och energi. Tack för allt du väljer att dela med dig av. Du är helt outstanding Fia! Massa kramar och kärlek.
  /Caroline

  SvaraRadera
 7. Du har verkligen öga för allt vackert i livet! Unna dig några nya fina vackra saker till ditt hem, som ger dig extra energi att vila i! Det är du värd Finaste Fia!
  Kramar // Cia

  SvaraRadera
 8. Jättebra med rensning! Härlig fredag önskar jag dig och mycket vila så att din kraft blir stor och väldig. /irre

  SvaraRadera
 9. Hej amazing Fia, hoppas du känner dig piggare idag. Vad skönt att tröttheten följer samma mönster så att du vet. Tack Igen för att vi får vara med på din resa! Kramar till dig!

  SvaraRadera
 10. Hoppas din fredag blev bra trots trötthet och behov av vila. Skönt att du ser mönstret och då ser att det går över. Tack för att du bloggar om hela din resa! /CR

  SvaraRadera
 11. Hej Fia!
  Härliga bilder som vanligt.
  Skönt att höra att du känner igen gången. Det brukar vara lättare när man vet hur man reagerar. Vila behöver man mycket av, så vila när kroppen säger att det är det den vill göra. Även om knoppen tycker att det är tråkigt. Kramiz Annika

  SvaraRadera
 12. Fina bilder som påminner om savannen och inte svensk natur! Men med dig bakom kameran så är det ideliga överraskningar, man vet aldrig vad som dyker upp!
  På tal om vätska i kroppen så kanske lymfmassage vore ett bra behandlingsalternativ! Och åderbråcksstrumpor i bomull från Apoteket kan också vara till hjälp! Men det.kanske du har redan!? Kram G - B

  SvaraRadera
 13. Hoppas du får en skön helg...kram

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.