20 augusti 2012

Frisk 25 procent

Bakslag som vanligt! Inte lika illa som det brukar men det känns en trötthet i kroppen att den inte orkar. Sov länge och har tagit det lugnt hela dagen. Känner i ryggen, slitsamt.

Fick läkarintyget.. Gillar inte att läsa det som skrivs om mig. Om det som inte går att bedöma, om mina problem, om återfall om mitt liv. Det inger inget hopp!

Ska till jobbet i morgon. Ledningens första möte efter sommaren, bra att delta från början. Ska egentligen inte börja förrän om ett par veckor. Får avvakta orken ett tag till. Svårt att avgöra idag hur jag kommer att jobba. Läkaren säger jag är frisk 25 procent. Får se hur pass fort jag kommer in i det. Måste ha tid för att träna och vila.

Funderar på att ta ut lite semester i höst. Vore skönt med kvalitetstid. Om jag blir piggare. Hoppas magen min håller. Äter mycket snäll mat nu.

Jag vet att jag kommer att få energi på jobbet mitt. Bara jag kommer dit. Men latmasken han gör sitt när jag gått hemma så länge. Nu ska han väck. Jag mår bra i en miljö där jag trivs, där jag kan göra nytta, det vet jag.

Dags för att återgå till verkligheten och träffa dem som jag saknat så. Yes snart är jag back in business!! Vad kan göra mig friskare än det?!15 kommentarer:

 1. Som jag hejer på dig du fantastiska Fia!!Lyssna till dig och din kloka kropp och gör det som ger dig kraft och styrka!!!Du är fantastisk!Är så glad för att jag får följa dig på din resa.Ta hand om dig och ta nu steg för steg i DITT tempo!:-)
  Styrkekramar och massa kärlek,S

  SvaraRadera
 2. Vet du Fia, jag ser dig som ett underbart vackert äppelträd. Inte längre som ett nyplanterat sådant, mera som en sensommardag dignande av underbara rosa-gröna äpplen. Du vill så gärna plocka äpplena, ALLA och nu på en gång! men naturen säger att äpplena ska mogna och bli saftiga, röda och söta innan de får tas ner. Så är det med din kropp också, du är inte på långa vägar ännu ett rött saftigt äpple men vila och lyssna på vad den säger så har du tids nog värsta Kiviks äppelträdgård att plocka krafter från. Tills dess är det bara att sköta om dig själv och låta solen skina, regnet ösa och jorden ge näring i ett LAGOM tempo. Tålamod är en svår konst och jag kämpar själv med den varje dag, men det är en klok strategi att låta din kraft utvecklas i sin egen takt. Allt som gör dig glad och ger dig energi är bra. Kvalitetstid vore väl perfekt, peta in litet ledighet här och där för att göra hösten mindre mörk. Att börja med ledningsmötet är smart för att få höra vad som är på gång. Ha ett bra besök på jobbet idag och en jättebra tisdag! Kramelikram Eila

  SvaraRadera
 3. Kroppens egen läkningsförmåga är enorm. Eilas inlägg är ett mycket klokt sätt att tänka. Stor kraft till dig idag!!/ irre

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att Eila uttrycker det så underbart bra. Om tålamodets svåra konst, helst vill man ha ALLT nu. Att lära sig, ett litet steg i taget, så går det så sakta framåt, Glädjas åt varje litet framsteg. Jag tycker inte alls det är konstigt om kroppen signalerar vila nu efter dina golfpass. Så det som gäller är vila och aktivitet i lagom mängd. Det tror jag gäller även "friska" människor, man kan inte köra full speed hela tiden. Kroppen är inte konstruerad så. Lycka till med mötet imorgon. Kommer att kännas så bra när du väl är där...
  Stor Kram/ Maggan

  SvaraRadera
 5. Fina Fia! Jag hoppas du får en fin dag och att du får energi och inspiration av ledningsmötet.
  Jag tror dock inte alltid det är "latmasken", som du skriver, i dig som håller dig tillbaka utan att det är din fantastiska kropp som signalerar åt dig att lyssna in det tempo som gäller just där och då.
  Eilas beskrivning av äppelträdet är väldigt fin och klok.
  Men jag är säker på att du får mer och mer kraft och energi när tiden går och när kroppen litar på att du inte överbelastar den. Är det enkelt? Nix pix, inte om man är van att kunna/vilja köra på i 190 (känner väl igen mig där) MEN du fixar det Fia, precis som du fixat hela din resa.
  Jag hejar på dig och skickar många tankar, kramar och kärlek
  Christel

  SvaraRadera
 6. 25 procebt låter som en alldeles underbar mjukstart. Ett tips vill jag ge dig: Ha tålamod med de personer som du möter i ditt arbete och som inte vet att du är sjuk. Försök också ha lite tålamod med dig själv.

  SvaraRadera
 7. Styrkekram till dej Fia. Var här och nu och säg ifrån om du inte orkar. ❤❤❤Vera

  SvaraRadera
 8. Hej fina Fia, Det känns inte som du har en latmask, med tanke på allt som du gör oavsett hur du mår. jag tror som andra skrivit tidigare att det är din kropp som pratar med dig och att den vill att du ska lyssna. Ge dig tid som du behöver för dig, det är jättebra fokus. Hoppas att det går bra på ditt möte idag.
  Stor varm kram och kärlek till dig! kram L

  SvaraRadera
 9. Glöm inte att säga ifrån om du inte orkar
  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Härligt att få komma in och smygbörja med ett ledningsmöte - hoppas att det gått bra och att du gick därifrpn med än mer energi. Ja tålamod att låta kroppen läka är inget enkelt kan jag tänka mig men oj så livsnödvändigt. En semester i höst låter väl också som en bra plan, du gör bra planer!!/CR

  SvaraRadera
 11. Bra med extra vila! Kul med träff och mötet på jobbet! Hejja dig! Kram //Cia

  SvaraRadera
 12. Lycka till på jobbet, de har nog längtat efter att få träffa dig igen...kram

  SvaraRadera
 13. Lyssna på din kropp och ta det lugnt, önskar dig lycka till på jobbet. Tack för att jag får följa dig här, är man nere så bli man uppåt efter att läst dina poitiva inlägg :) Kram och nattinatti

  SvaraRadera
 14. Jamen jag kör en "copy paste" av alla klokheter som skrivits! Det är din kropps tempo som gäller kära Fia. Inte huvvets!! Gonajti. /Ola

  SvaraRadera
 15. Tänker på dig och skickar dig massa kramar och kärlek.
  /Caroline

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.