12 augusti 2012

Våga fråga

Mitt förra inlägg handlar om att inte hamna i läkarfällan. Det är sååå lätt att låta sig styras av läkaren eftersom denne behärskar ett område som du själv inte gör. Jag menar att det finns en gammal trygghet i att "de vet bäst" och deras auktoritet gör att många ställer sig i ledet och ifrågasätter sällan deras ställningstagande. Men hallå, de är bara människor. Inga helgon!

Jag menar att det finns goda och mindre goda doktorer. Faktiskt är de bara människor och det är deras jobb... våra LIV. Får du då en som inte brinner för det.. Opps. Detta gäller lika inom alla yrken. Slutsats VÅGA fråga!

Därför är det oansvarigt av oss att blint lita på dessa och inte dubbelkolla eller söka vidare information. Ibland kan de ha fel eller så har de en ansträngd plånbok från högre ort eller rent ut sagt inte rätt (el tillräcklig) kompetens.

En jämförelse är att ALLA lärare i skolan är inte lika bra på att lära ut trots att de alla är lärare!

Alla läkare är ju inte stöpta i samma form heller och deras kompetens skiljer dem åt beroende på intresse och erfarenhet. Viktigt att se dem som jämbördiga.

Nog med moralkakor! Ligger i stugan.. Myser och lyssnar på radio. Ska snart släcka och njuta av tystnaden. Önskar att jag vaknar vid fem sex tiden så att jag kan gå ut och få några foton. Över sjön!

Det är första natten för i år! Mys.

Har haft en sååå rolig kväll.. Kan säga att det var riktigt längesen jag skrattade så mycket. Tårar rann på kinderna. Det har varit kräftskiva och vädret var varmt hela kvällen, helt otroligt. Tror det var första kvällen på hela sommaren som det var så skönt. Vi kunde sitta ute på min altan.. Länge!
20 kommentarer:

 1. RÄTT, RÄTT för jag håller verkligen med dig. Man ska alltid ifrågasätta den sk expertisen. Man är ju ändå själv experten på sin egen kropp och läkarna ska ge vägledningen och råd. Men det är ju lätt att tycka en massa när man inte är i din situation. I alla fall låter det vettigt det du skriver. Och som G-B skriver så är det väl en bra ide att bilda opinion kring detta. Kostnaderna för vården skenar ju och vi måste hitta andra vägar för vården. En mänskligare. Tack för den inblick du ger mig. Och oj vilken fin veranda o massa vänner du har! Det är lycka det!!! Ha en fin söndag/irre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas din söndag var lika fin som min. Kram

   Radera
 2. Vilka härliga bilder! Så underbart att ni fick en mysig och rolig kräftskiva på verandan. Skratta och njuta är bra på alla sätt och vis.
  Önskar dig en lika härlig och rolig söndag.
  Kram
  Christel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja kräftskiva är allt kul. haha gött att slippa snapsen så att man var pigg idag.. Kram

   Radera
 3. Jaaa, vad kul med kräftis!! ser ut som att ni hade det riktigt härligt igår kväll, så ljuvligt med fina sommarkvällar när man kan sitta ute och ännu bättre i goda vänners sällskap och mycket fniss och skratt. Ha en jättefin söndag Fia! Kram Eila

  SvaraRadera
 4. Jag håller också med dig att i viktiga frågor, som när det gäller ens egen kropp och hälsa är det oerhört viktigt med second opinion! Skaffa kunskap i ämnet och ta reda på vilka regelverk som är tillämpbara.Du skrev att det är viktigt att se läkarna som jämbördiga!? Eller var det tryckfels- Nisse som var framme?
  Fina bilder från kräftskivan! Ocd du Sofia ser verkligen kraftfull och beslutsam ut! Det gillar vi! Kram G-B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag menar att man inte ska vara rädd för dem utan det förekommer prestige inom yrkeskåren som gör att människor far illa istället för att de skickar oss vidare till den som kan bättre eller för att få råd och stöd i bedömningen. Då är det bra att se dom som likvärdiga som du själv.

   Hoppas din helg har varit lika bra som min. KRAM

   Radera
 5. Härlig och bra jämförelse med lärarna! Så lätt se likheterna.
  Vad mysigt med kräftskiva med härliga vänner i stugan! Underbart! Hoppas att din söndag är bra och fin! Jag älskar bilden på dig med snagget! Du är såå fiin!!! Kramar // Cia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så snäll du är Cia.. jag gillar snaggat och känner mig fin. Men det är väl för att man inte har haft hår på länge så nöjer man sig med det lilla =)
   KRAM

   Radera
 6. Hej Fia!
  Härliga bilder som vanligt. Hoppas att du kom upp imorse och tog några fina bilder på sjön. Även att du fick njuta av utsikten när solen gick upp. Ha en underbar söndag.
  Kramiz Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nope.. sov som en stock så det blev inget fotande i morse. Men det får bli en annan dag. Kram

   Radera
 7. Hoppas att din söndag varit lika bra som gårdagen - även om det inte vankas kräftor igen. Hoppa på att du fick fina bilder i morse - för de du tar är ju alltid outstanding.
  Kram/Ulla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det men tyvärr blev det inget fotande i morse. Men fick andra fina bilder istället KRAM

   Radera
 8. En kväll att minnas, minsann. Stoppa in den i hjärtat och ha den att suga på när de där mörka, tunga dagarna kommer:)
  Kram Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska ta med mig det. Älskar Carina när du skriver dina historier från förr och din uppväxt på bloggen. Så kul och höra hur det har varit. KRAM

   Radera
 9. Har följt din blogg hela sommaren och det har givit mig så mycket, tack för allt du delar med dig och mycket, mycket mer...kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du njuter av ditt liv och tar vara på alla ögonblick. KRAM

   Radera
 10. Hej igen du modiga kvinna!!Så underbart att läsa om dina tanker inför vården etc.Du har då rätt!!Våga fråga,ja!!
  Så härligt med kräftskiva tillsammans med goda vänner.Och glädjen som gör att tårarna rinner nedover på kinnen,ja finns något bättre!
  Du är fantastisk!!Och otroligt vacker.Underbar bild på dig och din vän.
  Stor kram S

  SvaraRadera
 11. Du har alldeles, alldeles rätt. Så klok, som vanligt.
  Stor kram

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.