08 augusti 2012

UCC Uppsala Cancer Clinik

Blir berörd när jag märker att det förekommer märkliga bedömningar i de större Landstingen. De Landsting som vi här i skogarna beundrar, är avundsjuka på att inte tillhöra, det är där som vi tror att de kan det mesta. Det är där specialisterna finns, de som törs och de som gör revolution.

Två av dom som tror på forskning och ser resultaten av operationer med bukhinnor är de som nu tvingats starta en egen klinik eftersom det tar för lång tid i Landstingets värld. Många dör och metoden för räddning finns. Lidande pågår fast att det går att hämma och stoppa. Den nya kliniken straffas och får inte patienterna remitterade till sig, från sin egen tidigare arbetsplats.    

Mitt KÄRA akademiska i Uppsala skickar sina invånare utomlands istället för att nyttja den expertis som finns ett stenkast ifrån dom. UCC, Uppsala Cancer Clinic, som Haile Matheme har öppnat kan genomföra mer än dubbelt så många operationer som Akkis klarar av. De är främst i Sverige och ligger som nummer 7 i världen. 

Förstå om jag känner mig speciell och utvald att ha fått äran att behandlas av personer med en kompetens som inte finns på många platser. Blir alldeles varm inuti och har dem att tacka att jag är såpass frisk som jag ändå är idag. Min käre gynkirurg Ilvars Silins har börjat arbeta på denna klinik och jag hoppas att många kommer att få ta del av deras expertis. Länkar till deras hemsida för er som är intresserade. http://www.uppsalacancerclinic.com/


Här är en blogg där Ludmilla engagerat sig i den kvinna (Helena Lundbäck) som idag har nekats vård på UCC och istället erbjuds operation i Frankrike. 
http://ludmilla.se/2012/07/31/helena-far-vard-i-frankrike-sloseri-med-skattepengar/


Helena Lundbäck bloggar om sin cancer. Har en tjocktarmscancer som är opererad och har nu en spridning till hela bäckenet och äggstockar. Väntar på en ny operation och hade helst velat få den gjord här i Sverige. Istället väljer Uppsala Läns Landsting att skicka henne till Frankrike pga för dålig patientsäkerhet. http://tursomentokig.bloggplatsen.se/


Var glad så länge som du slipper att vara i sjukvårdens värld. Det är ett mysterium och ett lotteri vem som ska få överleva. 



Jag har idag inhandlat nya skor så nu kan jag snart börja min träning i skogen som jag har planerat. Det blev både joggingskor och promenadskor. Så nu kan jag inte hålla mig inne pga skor. Känns så bra att inte ha något att skylla på. På kvällen var familjen ute på restaurang och åt. De åt och jag tog en te!! Typiskt men precis innan vi åkte fick jag en liten känning och orkade inte äta. Det släppte efter några timmar så det fick bli mat när jag kom hem. Så trist men det är så och jag kan inte hjälpa det. 

Nu mina vänner så börjar det snart på SVT den serie som jag varmt rekommenderade i vinteras, Lillyhammer. Så superbra att jag kommer att se den igen. Det är bara 8:a avsnitt om jag inte missminner mig. Måndagar kommer denna underbara serie att köras så jag hoppas verkligen att många med mig kommer att se den. HA HA HA så skön.. tror faktiskt att det är den bästa och roligaste jag har sett på länge och den är så sann med den byråkrati som vi har mot hur maffian sköter sina affärer HA HA. I samma klass med DAG fast ett litet annat fokus. Lusekofta, bunad och NAV (norsk kofta, norsk folkdräkt och arbetsförmedlingen). Måste ses.     

Idag är en bra dag och jag är så glad att min behandling snart är slut... för denna gång så om du bara visste. Rena vinstlotten det.  



                         Öland augusti 2012




11 kommentarer:

  1. Tack för ditt inlägg som jag läser idag. Du GER verkligen kraft åt andra. Jag fick i alla fall det så hr på morgonen. Jag önskar dig en underbar torsdag och mycket kraft åt dig själv idag. Du är något utöver det vanliga!/irre

    SvaraRadera
  2. Underbart vackra bilder igen. Du har verkligen blick för det vackra.
    Härligt med bra skor och de fina skogspromenaderna du har framför dig - och joggingturerna:)
    Tack för att du delar och inspirerar! Jag har läst bloggen du hänvisade till och det är så ofattbart att det ska behöva gå till så här i Sverige år 2012.
    Stor kram
    Christel

    SvaraRadera
  3. Bedrövligt är bara förnamnet. Tack för länkarna, har läst och begrundat.
    Säger som Christel här ovan, du HAR verkligen blick för de små detaljerna, det vackra. Så fina fotona från Öland!
    Tjoho för joggingdojorna, många mysiga stunder du har framför dig i skogen! Kramelikram Eila

    SvaraRadera
  4. Hej Fia, Så härligt med skor för skogen, jag blir så inspirerad. Och håller med föregående talare vilka vackra bilder och lavendel - det är en av mina favoritblommor.
    Stor varm kram L

    SvaraRadera
  5. Du tar så vackra bilder Fia! Hoppas du kommer få massor med experthjälp från UCC nu när han börjat jobba där. Nya skor ger alltid en bra känsla och självklart vill du ut och testa dem oredntligt. Kör på!/CR

    SvaraRadera
  6. UCC har ett tänk som ligger långt över vad den konventionella sjukvården har att erbjuda! De ser till helheten och utifrån ett brett spektrum! Underbart att du har erbjudits vård på denna unika klinik som verkar vara föregångare inom sjukvården! Och jag förstår att du känner dig utvald!
    Och du Fia, härligt med nya springdojor! Kram G-B

    SvaraRadera
  7. Jag håller med G-B om UCC, och kommer ihåg landstingens totala ovilja att rekomendera till privata vårdgivare, innan det blev politiskt gångbart s a s. Det är hela tiden ett revirtänkande som inte gagnar någon - och oftare blir dyrare för landstinget, och ur såväl privat- som nationalekonomisk synvinkel. Så tappa aldrig bort att det är du som är expert på din kropp och ge dig inte där. Tänk när mina små nyplanterade lavendlar kommer att bli så där fina ....mmmm Kram/Ulla

    SvaraRadera
  8. Tack för att du skriver så att man får en inblick i vården i dagens Sverige, hur kunde det bli så här, vad har hänt med vårt land. ...kram

    SvaraRadera
  9. Tack för den kunskap och de perspektiv du sprider!Ja det är helt otroligt hur man kan tänka till tider inom sjukvården och landstinget..
    Så glad för att du får hjälp av bra kompetenta människor!
    Åter igen tack för att jag får följa dig på din resa.Du lär mig massor!Vilken inspirationskälla du är.
    Stor kram och massa kärlek från S

    SvaraRadera
  10. Helt galet tänk hos landstingen... Ta hand om dig!! <3 /Ola

    SvaraRadera
  11. Jag gläds såå åt din glädje!!! TACK för att du sprider den här på bloggen och för att du inspirerar och entusiasmerar! Du är såå bara!!! Kram // Cia

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.