17 augusti 2012

tar på skallen

Dagen efter ansträngning blir seg, fortfarande. Ja det kanske inte är så konstigt eftersom det bara är en dryg vecka sedan jag fick sista cellgiftsdosen och kroppen min är SLUT. Ja det kommer att kännas bättre till veckan och veckan efter det! 

Ja jag funderar allt om inte cellgifter ger hjärnskador jag. Ja härregud säger jag om jag kommer att någonsin bli som innan. Det tror jag inte, det tar styggt på mig och även i skallen. Allt tar sån tid nu. Måste tänka.  

Det blir inte så mycket gjort för mig dessa dagar. Eller det är svårt att planera in nåt. Det skönaste är att ha dagen oskriven, inga måsten. Kanske bara nåt mindre. Men det går bättre som att städa och tvätta utan att bli helt slut, även en dag efter ansträngning så DET är ett framsteg.

Idag har jag funderat över hur jag ska ska lägga upp min träning. Kom på att hon som minst sin bäste behöver ut och jogga HA HA en som jag kan tjata på och kanske till och med VINNA över i spåret eftersom hon varken har lust och är lat av naturen. Ja vi får se om jag kan övertyga henne att följa med.

Ikväll blev det en tur på stan med några gamla vänner. Vi satt ute i solens sken och käkade. Supergott och trevligt hade vi. Alltid lika kul. Det firades födelsedag fast vi egentligen inte firar varann mer än jämna år. Men det är en anledning att ses. Fredagsmys. Jag hoppade bion... höstbaciller vill jag undvika så länge jag kan.

Laddade ner ett nytt spel idag. Fråge Feud... ja det kommer nog bli kul med lite frågesport.. är inte så allmänbildad jag.  

Nu är det hög tid för att vila. I morgon vankas det tävling i Sunne med den snälle väninna min och så får jag besök av den bäste väninna min efter det. En härlig helg detta... kram och gonatt. Naturtomt är bra för sånna som inte orkar
13 kommentarer:

 1. Klokt val att skippa bion Fia:)! Mys i solen med goa vänner låter ju toppen! Lycka till på tävlingen i morgon, jag håller både tumme och tå!!
  Kram V

  SvaraRadera
 2. Ge inte upp om kroppen Fia- den har en fantastisk läkningsförmåga...även om den kan behöva sin tid. Lyssna till hur den vill ha det och ge den det....vila, rörelse, mat, vatten etc.
  Det låter som du har en underbar helg framför dig. Njut på! :)
  Kram Tonja

  SvaraRadera
 3. Härlig inställning du har Sofia. Träning är finfint för kroppen din men tänk på det nya du lärt om att den måste lyssnas på. Ha en fin söndag!/irre

  SvaraRadera
 4. Du har då en vinnarskalle - det är super, den hjälper dig att vinna över sjukdomen! Stackars väninnan som blir tillfrågad för att du kan vinna över henne. Nä skämt å sido det är väl super att ni kan hjälpa varandra ute i spåret. Se bara till att inte forcera och gå på 190 nu, kroppen läker i den takt den kan och du låter den. Det är så enkelt att sitta här å skriva, lyssna på kroppen, låt den vila, ta det lugnt. Men undra hur jag skulle reagera i samma situation undra om jag inte skulle vara så dj..la frustrerad och bara gett mig ut och sprungit snabbare och mer än någonsin bara för att få ur mig all frustration och fly en stund från verkligheten. Jag beundrar dig för att du är så klok och för din kämparglöd. /CR Just det: Lycka till på tävlingen idag!

  SvaraRadera
 5. Naturtomt är verkligen toppen för den som inte orkar eller kanske t o m uppskattar den mer än välansad gräsmatta. En promenad eller smålunk i skogen är lika finfint även för den lataste. Så klokt av dig att hoppa bion och alla bacillerna, fortsätt vara lika klok innan hjärnan fått upp fart och rusar åstad i gamla invanda spår. En härlig dag på golfbanan väntar idag, håller tummarna för att det fina vädret håller i sig. Ha en underbart härlig lördag Fia! plingplong Eila

  SvaraRadera
 6. Naturtomter är det vackraste tycker jag, att låta naturen foga in sig som den vill. Ditt foto idag är lite höstinspirerat, en av våra vackraste årstider går oss till mötes. Du kommer snart ur sitt sega nuvarande jag och blir som vanligt igen, när cellgifterna försvinner ur din kropp. Förresten, jag tycker du är ovanligt klarsynt, jag beundrar dig för din styrka. Den hjälper dig mycket.
  Ha en fin golfdag och ta det lugnt, försök att inte stressa
  Stor Kram/ Maggan

  SvaraRadera
 7. Ha en riktigt härlig helg med både golf och väninnemys!!! Massa kramar // Cia

  SvaraRadera
 8. En lingontur på naturtomten gör säkert gott för både kropp och själ!

  SvaraRadera
 9. Hoppas det går bra på tävlingen i dag, Sofia! Jag har varit mycket tött på sista tiden å inte haft datorn påslagen på flera veckor, men jag ska uppdatera dig i ett mail så snart jag kan. Det har inte varit något allvarligt eller någon komplikation, inget annat än trötthet och en otrolig lesshet på cyto-skiten å måendet. Men nu har jag fått sista dubbeldosen så 30 aug blire sista taxolen! Hurra! Hoppas vi snabbt kommer känna att vi blir starkare när vi inte får påfyllning av nytt gift.

  Kram, Örebro-Malin

  SvaraRadera
 10. Fina Fia, skönt att du lägger märke till även små förändringar till det bättre! Kroppen gör allt den kan. Men tålamod kan vara svårt ibland......
  Se det som en läxa att lära i det här livet.
  Det är vi mååååånga som behöver! :)
  Hoppas du har en underbar dag på golfbanan och med fina vänner, det är dig verkligen väl unt!
  Skogstomt, det är livet det! Sitter i stugan på "landet", på just en sån, som jag är så glad för!
  Stärkande kramar till dig!!!!!
  Aina

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du haft en fin tur på golfen idag och känner dig naturligt trött i såväl kropp som knopp!
  Knoppen kommer igen Fia - fortare än kroppen, som jag kommer ihåg det - men det är ju länge sedan -25 år- sedan jag gick igenom min cancerbehandling för äggstockar och bröst!
  Så ha tålamod - det tar sig - sakta mot bättre tider! Vi kommer aldrig att återvända till utgångspunkten - tack och lov för det. Kramar/Ulla

  SvaraRadera
 12. Gillar dina fina foton, naturen är fantastisk och har en sån läkande kraft och ger ro i själen...kram

  SvaraRadera
 13. Naturtomt underbart! Hur många är det som kan ut och plocka lingon på tomten? Du Sofia kan! Nyttiga bär som engt gammal hävd har antibiotika liknande effekt!
  Kroppen och knoppen ett samspel! Var rädd om dig och ta inte ut för hårt! Kram G-B

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.