28 augusti 2012

8:e och sista Avastinkuren

Den sista planerade kuren betyder en ny epok, en ny tid i livet. Härligt. Jag klarade av det, en lyckad insats. Hade önskat att kroppen min vore i bättre skick så att jag kunde få njuta av tanken och känslan en stund. Men nu känner jag en glädje över att det är klart trots att jag fortsätter att ro i motvind. Ibland måste man byta bana, det finns en mening och jag ska finna den.  

Lite snopet att jag inte ska besöka Onkologen längre. Hade inte riktigt gjort klart för ett avslut ännu.. fast jag kanske borde ha gjort det. Ville inte. De kramade om mig och så var det bara att gå. Tomt.. tyst.. en frihet. Märkligt. Är jag klar?!.. ja för nu. 
Är välkommen igen, ser det inte som ett nederlag, det är mitt liv. Lämnar inte min strimma hopp som hjälper mig att må så mycket bättre. 

Besökte den godhjärtade efter behandlingen som följde med mig till affären. Har ont i magen och har haft det sedan i fredags natt. Allt som stoppas i min mun skapar en smärta i magen... som arbetar. Det tär på mig och gör mig sliten, frustrerad över vad som jag ska kunna äta. Blir liggande, orkeslös, fantasilös..huuuurrr länge ska jag ORKA.

Nu kom mixern fram. Ska prova mer eller mindre slät kost. Vi gjorde soppor med grädde och grönsaker som mixades och silades. Jädrar så nyttigt det blev. Har inte ätit grönsaker på hela sommaren. Crazy jag.. Enligt Jenny kan man mixa och sila det mesta. 

Avokadosoppa med vitlök, grädde och en grönsakssoppa med potatis, palsternacka, morot, purjolök, persilja och grädde. Härligt med höst som bidrar med kyla och uppskattning av denna sortens mat. Köpte kalkon i skivor som ett tillägg till skinkan. Blir bra detta. Nu ska jag få i mig näring i alla fall denna vecka. Ska prova i morgon. Små lådor finns i min kyl. YES. Glad gumma.  



Fick kallelse till läkaren om en månad... ojoj funkar inte. Behöver hjälp nu. Kommer inte fixa 4 veckor med detta pysslade med magen, maten och ryggont. Har inte kunnat göra nåt på två dagar. Ligger på soffan och känner oråd. Hur ska jag kunna jobba till veckan?! Medicin.. nej.



Ringde CSK och försökte förklara att mina smärtor kommer att resultera i akut åtgärd och det vill jag undvika. Vaknat två nätter i rad med feberkänsla och det är ett tecken när det är för trång kring njurvägarna. Mina njurvärden är bra från igår. Önskar få en planerad insats så jag slipper opereras akut mitt i natten. Sköterskan skulle ta upp det med läkaren. Även hur det går med remissen till att kolla tarmen och hur trångt det egentligen är. Den var inte skickad. Tur att jag kollade upp det. Jag behöver utredas och jag vill inte tappa fart.  

Har inte RÅD att tappa tid nu när äntligen behandlingen är klar. Men det försenar mig att återfå styrka och bygga upp mig inför en rolig höst.


Igår misstolkades nog mitt inlägg med att jag skulle ge upp. Det som jag menade var att jag ger HÖSTEN en chans där jag fortfarande önskar att den ska bli skön och fin trots mina besvär. Alltså att de hjälper mig tillrätta så att jag ska hinna må bra en stund av hösten i alla fall innan vintern kommer. Ja en liten rättelse bara. Så lätt ger inte den flecka upp vet du väl!!



Är så glad över era kommentarer, jag hoppas att du förstår att de gör skillnad i min kamp om livet. En daglig dos av kommunikation med omvärlden sätter en guldkant på min tillvaro. Tack för att du hjälper mig en bit på vägen. 






                           Min egen kock, den godhjärtade Jenny.. 



49 kommentarer:

  1. soppa är gott har varit på jobbet idag i nästan 4 timmar trött men jag kommer nog tillbaka bara jag får köra bil tänker varje dag på dej vilken go du har det smittar hoppas vi träffas igen snart på jobbet kanske

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lycka till och hoppas det går bra för dig. Vi ses snart. kram

      Radera
  2. Hur kan du få vänta så länge på att få gå till läkaren?! Galet ju. Hoppas sopporna fungerar bra. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är inte galet. Återbesök är ungefär 2-3 v efter röntgen. Behöver jag snabbare tid söker jag akut. Kram

      Radera
  3. Och Tack Fia för att du berättar <3
    Kram V

    SvaraRadera
  4. Hej Fia!
    Soppa på hösten är mums. Tur att du kan få lite hjälp med den. Hoppas att du får i dig lite mer näring, för det behöver din kropp. Vilken resa du gör. Tack för att du delar den. Vi är många som lär oss av dig.
    Kramizar Annika

    SvaraRadera
  5. Bra att du är envis. Man måste hela tiden ringa och kolla upp var remisser och röntgensvar tagit vägen. Det enda är att vara tjatig , inget man behöver har dåligt samvete för. Det är ju vi som är drabbade som ska få service så vi kan gå må lite skapligt. Tjata på, jag hållet på dej. Kramar från en som sitter i samma båt.

    SvaraRadera
  6. Saknar dig så mycket Sofia!
    Hoppas soppandet blir bra och tas emot på bästa sätt, och visst är det gott med lite gräddiga, släta, krämiga soppor : )
    Tänker på dig varje dag.
    Kram
    MM

    SvaraRadera
  7. Halloj Sofia!

    Är glad för din skull att du är färdigbehandlad på onkologen. Blir arg när man hör att de ej fått iväg remissen så du får komma så fort som möjligt..men..men. Ja hoppas din magvärk och ryggvärk blir bättre måste vara jobbigt att ej få njuta nu fullt ut, men snart så ska du väl slippa det också. Hoppas du även kollar detta med lupinmedlet från Island. Skickar en stor kram till dig. June

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, ja remisser och sånt är bra att ha koll på själv tror jag. Men det löser sig och idag är jag lite bättre. Kram

      Radera
  8. Fantastiska Sofia! Du hittar ständigt nya lösningar, i stort som smått! Din kreativitet och förmåga att se livet från dess ljusa sida är en gåva och som ligger bortom de flestas horisont! Det är stort! Jag tänker på dig varje dag och jag undrar, "vad ska hon hitta på i dag då"! Önskar dig en god nattsömn! Kram G -B

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha rolig du G-B.. tack för att du följer mig. Kram

      Radera
  9. Jag pendlade mellan stort hopp och något mindre förtvivlan medan jag läste ditt inlägg. Men det är ju sådant det är - livet. Du är mer levande än många jag känner. Soppa låter jättegott och det gillar säkert dina arma tarmar. Stor bamsekram från en som kastar sig över din blogg så snart det ges tillfälle. Det ger så mycket att följa din resa!/irre

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack irre.. så kul att du inspireras av mig. Kram

      Radera
  10. Läser din blogg varje dag och det ger så mycket att få följa dig...kram

    SvaraRadera
  11. Följer din blogg varje dag och det gerså mycket...kram

    SvaraRadera
  12. You magic woman!! :-))) Tack för att du står på dig med blåslampan i häc... på sjukvården. Grrr de behöver väckas och påminnas hela tiden, så kör på!!
    Hoppas de läckra sopporna ska ge dig energin tillbaka. Gonajti :o) /Gonajti

    SvaraRadera
  13. Hej Fia, hoppas att dagen varit lugn i mage och rygg, att soppan idag smakade förträffligt och att du sover gott nu. Nattmänniskan är på väg mot sängen men var tvungen att gå in och glutte o glane på vad du delar med dig så frikostigt av. Tack goa Fia för det. Hoppas att trattkantarellerna dyker upp för där har du mumma till god smak på soppa, tycker jag. Kram/Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det nu kan jag ta kantareller oxå.. tack för tipset. kram

      Radera
  14. Underbara Du! Ditt mod är som alltid lika stort! Imponeras och fylls av en sådan omtanke till och om DIG! Jag hoppas innerligt att du snarast får hjälp! Att du ska slippa dras med smärtan och istället fylla kroppen din av glädjefyllt liv och massa härlig rörelse! Soppa är kalas och räddat många magar, så jag håller åter tummar och tår för att allt ska gå vägen din! Massa kärlek och godnatt från Zoe

    SvaraRadera
  15. Då är det bara att låta fantasin flöda när det gäller soppa - finns ju hur mkt som helst att variera och blanda i. :) Givetvis önskar jag att du blir utredd a s a p så att du kan få ordning på allt och slippa smärtan. Önskar dig en fin onsdag du fantastiska kvinna! Massa kramar och kärlek.
    /Caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. Smärtan blir snart bra och jag kommer igen. Tack för ditt stöd. kram

      Radera
  16. Underbara Fia,du och ditt mod berör meg ända in i hjärtrota!
    Så gott att du får hjälp med maten.Att hitta nya sätt att få i dig mat.Jag håller tummarna för att det funkar bra.
    Och inte ska väl du vänta 4 veckor på att få hjälpen du behöver.Härligt att du står på dig och tar din plats!Heja!Heja!Du är den som känner din kropp och situation bäst,så fortsätt var tydlig med dig och fina behov!!Din styrka når ingen gränser.Helt fantastisk!
    Önskar dig nu en underbar dag.Och av hela mitt hjärta önskar jag dig den hösten du längtar efter.
    Stor kram och massa kärlek,S

    SvaraRadera
  17. Soppan på bilden ser jättegod ut! skulle det sedan bli några fina höstdagar kan du ju alltid ta en tur ut i skog- och bärmarker. Att bara sitta på en stubbe i skogen med en termos med varm soppa i och andas in av den mjuka skogsluften, det kommer att göra gott i både kroppen och själen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. det ska jag göra nån dag frampå... hihi kram

      Radera
  18. Finaste Fia, du är fantastisk!!!
    Och jag hejar på dig så stå på dig och ligg på allt vad du orkar så att du blir utredd och får svar så snabbt som möjligt. Var tom riktigt 'jobbig' genom och höra av dig ofta t dom så kanske det blir lite fart.
    Hoppas du får en riktigt härlig onsdag och att du känner dig stärkt av de goda sopporna.
    Kramar och kärlek
    Christel

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag hoppas att det går över nu.. ska ju på röntgen till veckan så det blir nog bra. Kram

      Radera
  19. Rassla med allt du har, blås i vuvuzelen (det där hemska tut-instrumentet som alla blåste i under VM i fotboll i Sydafrika) och se till att du får ALL hjälp du behöver och ska ha. Japp, säger som Christel fast mindre välformulerat, var som en böld i arslet på dom! Vilka goda soppor, hurra för rotfrukter och vispgrädde - manna för lilla magen! Hösten är vacker, så full av dofter och färgupplevelser. En stilla tur i skogen med soppa eller kaffe i termosen, det är njutning det. Om du dessutom hittar en näve eller två med kantareller, bingo! Hoppas krafterna börjar göra sig påminda, och att du har en jättefin onsdag! Kramkramkram Eila

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack E jag hoppas må bättre i morgon men känner mig starkare nu ikväll och det är bra. KRAM till Stockholm

      Radera
  20. Stor kram till dig

    SvaraRadera
  21. Håller bara med alla ovan! Stå på dig och stå upp för dig själv och din kropp! Det är du som känner den och dess behov, så ligg på om att få kolla upp magen snarast! Jag hejar på dig!
    Styrkekram // Cia

    SvaraRadera
  22. Ja tjata, hojta, skrik, böna, be - allt du bara har, klart du ska få den hjälp du behöver! Skönt att höra att vi missförstod dig igår, men det var ju det vi skrev. Du är inte den som ger upp utan hittar hela tiden nya vägar. Mixa gosaker till soppa är ju suveränt å gott! Näringen behöver din kropp mer än någonsin. /CR

    SvaraRadera
  23. Nä, har inte trott att du ska ge upp
    Men vet att i tuffa stunder tänker människan så och det är skönt att få höra då att andra inte vill att man ska ge upp.
    Jag önskar dig inget annat än att det ska bli en gin höst för dig Sofia. Massor med kramar till dig//Harry

    SvaraRadera
  24. Raraste, du är både tuff, har civilkurage, humor och kan stå på dig - utan att tappa din ödmjukhet! Respekt för dig vännen!
    Ja förlåt att jag kallar dig vännen, vi har aldrig mötts men jag känner sån värme för dig, ta inte illa upp.
    Soppor kan göra susen! Men jag hoppas att du får hjälp snarast med mage och rygg.
    Förstår att du inte vill bli sittande i det här jobbiga och smärtsamma läget när du kan få njuta av att må bättre - äntligen!!!! Det är ju jätteviktigt, särskilt när man mått dåligt så länge och haft så kämpigt - de får de lov att fatta!!!!!!!!!
    Inte en minut att förlora! Skönt att du orkar stå på dig - egentligen måste man vara frisk för att orka vara sjuk :(
    - så sjukt!!!
    Jag har ett fiffigt recept på en jättegod kräftsoppa, säg till om du vill ha det så skriver jag det gärna. Provade första gången härom dagen och blev verkligen positivt överraskad - det blev syrran och svågern oxå, som fick hjälpa mig äta upp den hihi. Man kan göra den på räkor oxå.

    Jag håller på dig och hejar på dig och önskar dig bara BRA OCH ROLIGA saker - NUUUUU!!

    Varma kramar,
    Aina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vill gärna ha receptet på soppan din.. är den på kräftost eller kokar du på riktigt? Mums.. kram

      Radera
  25. Den är på kräftost - du kanske redan har receptet?

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.