14 januari 2012

lördagssamtal...

Efter en helg som familjehem för min fd personliga assistent har jag börjat fundera om jag kanske ska byta karriär. Den bana som återkommer och som verkar vara ett kall är livscoach. Detta med en bakgrund av att de flesta av mina vänner har någon en form av känslomässiga störningar, främst...relationer och jag vill erkänna att jag själv ligger i topp i denna liga! 

Så många samtal och så många tankar om hur saker och ting kan vara är rena lotteriet att pricka in rätt. Tolkningar av valen.... som är det unika... som skiljer människan från djuren, vi har möjlighet att välja. Märkligt att vi gör så olika val. Många gör val för att slippa... många väljer åt andra... varför inte bestämma och vem vill låta andra bestämma.. ansvarslöshet eller ren lathet.  

Härregud. Ja det gäller att inte bli den bittra person som åldern lätt kan åstadkomma. Att i tid sätta sig ner och definiera sina mål med resten av sin tid kan verka absurt men nog så viktig för att inte förfalla till ingenting. Att dokumentera hur målen ska nås är den handbok som många bär inom sig. Vid stunder som denna kan det skapa reda i oredan och lugnet kan åter sprida värme i kroppen..















 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.