01 december 2012

1 december 2012

En kall lördag där jag försökte ta mig ut på en mindre promenad. Men det var så kallt om kinderna att jag frös in igen. Varit så trött och sliten idag så jag sovit flera gånger. Hade en tråkig natt med svåra smärtor i ryggen vid njurbäcken. Blev bättre på morgonen men de är säkert sviter efter röntgen. Undrar hur mycket mina njurvärden kommer att vara förhöjda på måndag. Eftersom inte njurarna orkar fullt ut så kom kräkningarna som ett brev på posten.

Ska bli intressant att höra hur det går med att hålla cancern i schack eller om det är dags för ny behandling till veckan. Måste kontakta CSK och höra hur de tänker. Men jag hoppas att de skickar svaret dit. Men Ilvars ringer väl så fort han har kollat på mina plåtar. Det känns tryggt med en bedömning av helheten men jag er inte hur jag framledes ska klara en sådan utvärdering igen med CT och kontrast.

Idag är det första december så jag fick öppna min julkalender från Triss. Tyvärr var det inte någon vinst alls idag. Får hoppas på bättre lycka i morgon. Jag fick upp ljusslingan på balkongen idag och det blev riktigt fint. Sladden räckte ända in och den var så smal att det inte blev svårt med dörren. Bra väl. Kanske slipper ordna med eluttag där ute. Fick besök idag av nr 1 som kom med en blomma. Hon var här en och en halv timme så vi skrattade och fick prata. Sen var det stopp i nålen så jag fick hjälp med att byta den. Tur man känner folk som kan sånt och som kan rycka ut med kort varsel så där blev det ett besök till med lite fika.

Skulle ha gått på glöggfest ikväll men tyvärr orkar inte den gamla kroppen utan det känns som det bästa att vara hemma och vila. Måndagar är den dagen som jag brukar känna mig som bäst på hela veckan och jag hoppas må bra denna måndag med. Ha en skön helg alla.


19 kommentarer:

 1. Vilket fint fönster du har, säkert jättesnyggt i belysning! Hoppas du får en hyfsad söndag!

  SvaraRadera
 2. Hej Sofia! Din tapperhet är sporrande. Önskar dig en trevilg advent med mycket ljus. Kram Mickie

  SvaraRadera
 3. ❤❤❤❤❤❤❤

  SvaraRadera
 4. Vill bara önska dig en god första advent.

  SvaraRadera
 5. Hej Sofia...önskar dig en fin 1:a advent med första ljuset tänt. Vad fint det blir med ljusslingan på balkongen. Du fixar till det så bra. Och trevligt med besök. Några bra saker som du fick vara med om idag. Glad för din skull....
  Kram Maggan

  SvaraRadera
 6. Duktiga o tappra Fia! Hoppas hoppas du får ett bra besked på måndag . Du är så oerhör inspirerande m du kloka lilla varelse. Tänker på dig varje dag , skickar dig goda o stärkande tankar.

  SvaraRadera
 7. Goda vänner är det bästa! Tänker på dig skickar värme. Kramar Carin

  SvaraRadera
 8. Eftersom onknappen för sömnen inte verkar att fungera läser jag din blogg i stället. Som Carin skrev så berör du oss alla som "tittar" in, din raka ärlighet och dina funderingar känns igen av alla, spec kanske de av oss som själva genomgått cancerbehandlingar.Ha nu en skön adventssöndag stor kram från Ulla

  SvaraRadera
 9. Kära Sofia!
  Jag beundrar dig verkligen, som måste stå ut med så mycket, men ändå har du "glimten i ögonvrån". Hur kommer man dit,beror det på inre styrka eller "lär" man sig med tiden att acceptera sitt öde? Två av mina tre bröder har gått vidare, i spridd cancer. Vi har drabbats hårt i släkten, pga cancer. Det är en djävulsk sjukdom, som endast lämnar förödelse efter sig... Jag skulle vilja fråga dig, eftersom du drabbats av gynekologisk cancer... Jag är 58 år, inga barn... På sistone har jag väldigt ont i ryggslutet, smärtor som påminner om menssmärtor, diffusa magsmärtor som känns som en tyngd i nedre delen av magen... Måste tömma blåsan minst 3 ggr/natt, då det trycker på... Jag håller på att bli galen pga ryggsmärtorna/nedre delen av magen.Oftast vet jag inte om smärtan sitter i ryggen eller magen, för smärtan har en tendens att "sitta mitt i", Är det ryggen eller magen..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla du...beställ genast tid hos en gynekolog. Att inte veta och misstänka att man har något man inte borde, är det allra värsta. Så lyft genast telefonluren och beställ en tid. Du kommer att känna lättnad efter för ovisshet och gå och misstänka är det allra värsta, det som tär på både psyke o kropp. Så...var modig nu

   Radera
  2. Men men Sofia är väl ingen läkare å varför belasta henne med dina frågor?? Det kan vara en urinvägsinfektion, ring vårdcentral å boka tid, med din bakgrund ska du gå till läkare vid långvariga besvär!

   Radera
  3. Ovanstående och nedanstående: Exakt en vanlig infektion säkert. Hur ska Fia veta vad du har? Har du besvär, gå till doktorn eller avvakta. Finns inget annat att göra.

   Radera
  4. Skynda dig och beställ tid hos gynekologen. Om du beskriver dina besvär ordentligt får du säkert en akuttid. Ta gärna med dig ett urinprov så att de kan utesluta urinvägsinfektion.Duk skriver också att du inte har några barn och då var det kanske länge sedan du var hos gynekologen? I så fall kan det vara dags att gå dit nu. Om du är väldigt orolig kanske du kan ta med din väninna eller man och om de inte kan så finns det säkert en vänlig sköterska som följer med din in till doktorn. Tänk också på att det kan finnas många ofarliga orsaker till att du har de här smärtorna. Men tveka inte - ring gynekologen det är bättre att gå dit en gång för mycket.Och ta med dig ett urinprov.

   Radera
  5. Till dig med dig med med diffusa smärtor både här o där! Tror du att du skriver till 112 ?

   Radera
  6. Jag tror hon är rädd och söker någon form av svar här hos Fia...men det kanske inte är rätt forum, men ibland kanske man inte vet varken ut eller in. Hon verkar ha fått lite råd i alla fall...
   Från en annan medmänniska

   Radera
  7. Jojo men att skriva om diffusa smärtor till Fia känns helt fel. alla har vi väl krämpor här och där men inget man tar upp i ett sånt här forum. Låter inte som något akut så det är väl bäst att beställa tid, ringa sjukvårdsupplysningen eller avvakta

   Radera
 10. Svar till ovanför. Det är väl vanlig Uvi du har. Hur ska Fia veta vart din smärta sitter? Ursäkta men våra problem känns pinsama i jämförelse. Tror inte du har cancer.

  SvaraRadera
 11. Godmiddag söndag. En underbart ljus och knastrig söndag i Stockholm. Rena januarivädret! Goda tankar önskar jag dig för dagen och varma ljusa kramar/ irre

  SvaraRadera
 12. Vacker bild, igen! Det råder ett lugn över vyn från ditt fönster! Förstår att du många gånger blickat ut över nejden för att finna stillhet och ro.
  Det kann vara bra att ha urinstickor hemma d v s som en 1:a check om du ofta behöver kontrollera om du har bakterier i urin! Jag önskar och hoppas att du får en "må bra måndag"! Stor 1:a advent kram// G-BS

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.