17 december 2012

en glad måndag

En glad måndag med massage och besök på cyten. Hade gått ner i vikt och det är vätska som har försvunnit. 53,5 kg är lite lite men att gå upp i vikt med 1100 kalorier om dagen är inte så lätt. Men jag förstår att det är en hel del muskler som försvinner på kroppen min eftersom jag inte kommer ut och går alls nu. Min käre sjukgymnast tycker att jag är i farten ändå eftersom jag gör utflykter varje dag och att jag håller mig igång. Han tyckte att jag får ta mig ut en sväng på eftermiddagen efter att ha vilat och det kan ju var ett bra tips inför julledigheten. Har inte bestämt mig än men jag tror att jag ska ta lite semester under mellandagarna. Jag har ju en hel del sparat så det kan vara bra att ta ut en del. Får kolla på det i morgon.

Alla förbereder sig inför julen trots att det är en hel vecka kvar. Har fått för mig att det kommer att gå långsamt innan det är julafton men jag vet att det brukar rulla på i en väldans fart. Jag är klar med mina julklappar och idag gjorde jag första julmatsinköpen. Gött att börja lite. Det blir att fixa skinka och sånt till helgen. Behöver hjälp att bära hem maten så jag får handla det sista på lördag men då är brodern hemma.

Ikväll har jag haft besök från två vänner och det var trevligt med lite sällskap. Vi satt och pratade och kom fram till att livet inte alltid så lätt men att vi trots allt är mycket nöjda med hur vi har det. Haha. Det finns alltid dem som har det värre. Man tror att alla andra har det så bra men det gäller att alltid se till de små tingen och vara nöjd i nuet. Men nu har vi bara fina tider att se fram emot. Snart jul, jag har planerat att ha julen här hemma, jag känner mig friskare än på länge förutom dessa trista lungorna med vatten.



12 kommentarer:

  1. Halloj denna måndag kväll! nä tiden går verkligen inte långsamt fram till jul, tvärtom! jag tycker den går med överljudshastighet. Låter kul med jul hemma hos dig, ni kanske har knytis! Vad skönt att du har blivit av med vätska i benen. Gott att du har saker för dig varje dag! Önskar dig en jättefin tisdag! kramkram Eila

    SvaraRadera
  2. Här går tiden fortare än fortast men har nu läst ikapp dagarna jag missat. Vilken härlig positiv ton det är igen på dig, det märks att du känner dig bättre, har mer energi igen. Underbart!!
    Är dessutom så glad att du redigerar dina texter för en bok, tack för att du lyssnade på oss som tjatat.
    Önskar dig en härlig tisdag med mer och mer julstämning. Kram, CR

    SvaraRadera
  3. Tack för din blogg Fia. Så glad att du samlar ihop texterna. Kramar

    SvaraRadera
  4. Hej! Jag vill bara tacka dej för den fina artikeln i tidningen Gynsam. Jag var med och startade Musslan här i Värmland. Det var jag och Marie-Louise Jansson från Kristinehamn som började nysta i hur vi skulle kunna bilda en gyncancerförening. Sedan kom en eldsjäl Ann-Katrin från Arvika in i bilden, och vi fick till en full styrelse genom ett möte på Karlstads Centralsjukhus patient hotel. Plötsligt var vi en styrelse och jobbet satte igång. Vi var med i lokaltidningen och vi fick medlemmar. Andra föreningar ute i landet har kommit till och Gynsam var på gång innan jag slutade mitt engagemang i styrelsearbetet och nya kom till. Nu är jag aktiv enbart genom att prenumerera på Gynsam. Nya rön dyker upp och cancer vården tror jag kommit framåt genom gedigen forskning. Jag fick äggstockscancer -94. Opererades och fick cellgifter. Min kurator ville att jag skulle vara med i ett försöksprojekt som gick ut på gruppterapi/samtalsgrupper. Det var bra att jag fick chansen att deltaga i en sådan grupp. Läste oxå om en liten flicka som inte skulle överleva men fick något som användes vid HiV och blev frisk igen. Utvecklingen går framåt.
    Du verkar vara en fin och trevlig tjej som står mitt i livet, och livet kan vara så otroligt orättvis ibland. Jag skall ha dej i mina tankar för nu glömmer jag dej inte du tuffa modiga och fina tjej. Jag ska läsa dina bloggar och följa dej. Du borde skriva en bok oxå tycker jag. Så jag kanske skriver något svar till dej nån gång. Nu ska vi njuta av här och nu och julen kommer och går oavsett. Fast lite distraktion i vardage blir det. Ha en skön Jul härrödu...

    SvaraRadera
  5. Glädjer mig varje dag, då Du mår bättre!!!

    SvaraRadera
  6. Du är så bra!!
    Stora kramen från Silje

    SvaraRadera
  7. Så fint Fia...med en så bra måndag. Många gånger skapar man själv hur ens dag kommer att se ut. Man kan välja att se positivt på sin tillvaro hur dålig den än kan tyckas eller så kan man se allt i svart. Tankens underbara kraft. Givetvis beror allt detta på att man känner sig någorlunda smärtfri och jag tror våra sjukhus har resurser att klara detta. Du är en underbar människa och inspiratör för oss alla. Jag är så glad att jag hittat din blogg. Små, små medel som att ha något meningsfullt att syssla med(din bok) och för välbefinnande(massage, healing m.m)kan göra ens dag meningsfull. Önskar dig en lika fin Tisdag......
    Varm Kram från Maggan

    SvaraRadera
  8. Underbart att du mår bättre, hoppas det håller sig över jul åtminstone!

    SvaraRadera
  9. Kramar från mig! Cia

    SvaraRadera
  10. Härligt att läsa om din attityd till livet och också alla kommentarer på din text. Det ger också en massa inblickar som man normalt annars inte har tillgång till. Allt i skön förening med vackra bilder till! Läste ett ordspråk imorse som löd: den är lycklig som är nöjd med det som är. Detta förutsatt att det inte är fråga om lidande eller smärta!/ irre

    SvaraRadera
  11. Så skönt att höra att du mår skapligt, att du får hjälp och sällskap av vänner och familj och att du förbereder dig för att fira jul. Hoppas du snart får hjälp med dina lungor också så du får lite bättre flås.
    Jag har inte kommenterat på ett tag men läser varje dag:)
    Ha det gott!
    Kram Carina

    SvaraRadera
  12. Stor kram med styrka och värme, behövs ju nu när det ska bli kallare,hihi. Ulla

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.