03 december 2012

Spridning

Måndagar är en bra dag och det blev även denna. Helgen är liksom gjord och vardagen smyger inpå. Idag fick jag svar på att det inte går att operera in den knapp på magen min som vi hade tänkt. Tyvärr finns det spridning dit som utgångshålet skulle vara och det finns inget annat ställe att sätta den. Hur stor spridningen är vet jag inte utan måste få till ett möte med CSK och min behandlingsläkare om framtiden. Men kirurgen berättade idag i alla fall att möjlighet med en knapp inte är ett alternativ vilket jag sörjer, hårt. Hade sett fram emot att få äta men går det inte så gör det inte.

Hade vatten i lungorna och ska få en remiss till att tappa den ena på lite vätska. Är så andfådd att jag inte klarar att gå ut på promenad som jag är van. Sjukgymnasten sa att jag ska ta det lugnare ett tag och inte anstränga mig när hjärtat och lungorna jobbar för högtryck. Men jag kommer bli bättre i flåset om de tappar ur lite på mig och det känns bra.

Jag tycker att jag mår bättre nu och kommer att försöka ha det såhär under en tid. Vill inte in i någon behandling just nu och jag tror inte att kroppen min är i form för det just nu. Jag är svullen i benet och var på massage. Hon sa att man måste ge det några gånger innan det ger effekt men jag upplevde inte att det gav nåt första gången eller idag heller. Men jag har två gånger kvar. Behöver kanske linda benet för att se hur det blir.

I morgon har jag tänkt att börja jobba igen och det ska bli riktigt kul. Känner mig bättre och då får jag passa på. Kör 25% denna vecka och sen får vi se hur pass jag kan jobba nästa vecka. Måste komma igång igen och nu är det dags.

Här har det varit många minusgrader idag, 14 var det i morse när jag var ute och tog kort på Kyrkviken som håller på att få sin första inhinna. Solen sken och det var så vackert när ångan steg över sjön.23 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att det inte blir någon knapp förstår att du sörjer, du hade ju sett fram emot det.

  Vilka underbara isbilder, magiskt när naturen visar sin kraft tycker jag .

  Läste precis innan förra inlägget och ropade HURRA av förtjusning - vad bra att du påbörjat boken!
  Hoppas du får en bra jobbedag imorgon.
  Kram,CR

  SvaraRadera
 2. Det blir skönt för dig att bli tappad på vätskan i lungorna, då kommer du att få mycket lättare med flåset :-)
  Ha en riktigt bra dag på jobbet!
  Kramar

  SvaraRadera
 3. Gokväll Sofia, läste om att du ej kan få knappen inopererad så du kan få äta...förstår att du vill kunna äta och dricka såklart :( skönt att du känner dig bättre och härligt att du ska till jobbet som du gillar skarpt...själv tittar jag på Mat-Tinas program just nu för det var ett par från Östervåla närheten där jag bor.
  Kram till dig och väntar på att få höra ifrån dig om hur det var på jobbet imorgon :-D
  // June

  SvaraRadera
 4. Kramar till dig! Cia

  SvaraRadera
 5. Finaste, Fia! Lika glad som jag är över att du känner dig bättre, lika ledsen och arg är jag över att knappen inte går att operera in och att det finns spridning. Jag gissar att det är ny spridning eftersom ni har pratat om operarion. Jag måste låna ord från någon ovan: faan =(

  Förstår att det inte var direkt oväntat, men som den optimist jag är hoppades jag ju. Min önskan till jul är att du ska bli bättre. Ingen julklapp skulle vara bättre.

  Kram,
  Malin i Örebro

  SvaraRadera
 6. Alla dina motgångar tar du med gott mod, förstår eg att det är inget annat att göra.
  Du är beundransvärd, hoppas att du får jobba länge nu o hålla dig frisk o att det inte tillstöter ngt trist.
  Tappa lungan blir nog bra, men risken är vä att vätskan kommer tbx:-(
  Allt gott till dig.
  <3

  SvaraRadera
 7. Hej Sofia!
  Förstår att du är besviken över att knappen inte går att få men du tar verkligen allting med gott mod. Om du orkar jobba är det beundransvärt men orkar din kropp verkligen det just nu? Att huvudet vill förstår jag men det låter som om du skulle behöva vila. Ta hand om dig. Kram Mickie

  SvaraRadera
 8. Styrkekramar till dig<3

  SvaraRadera
 9. Läste ditt förra inlägg och blev superglad för att du är på G med boken! Äntligen har du Sofia insett hur fantastisk du är och att fler ska få del av det! Här kommer en stor kram till dig fylld av energi, positivite och styrka! // G-BS

  SvaraRadera
 10. Ha en bra dag på jobbet Sofia MEN se till att det inte blir mer än de två timmarna. Du är väl ändå fantastisk, som pälsar på dig för att ge oss dessa fina bilder!
  Massor med styrkekramar till dig
  Ulla

  SvaraRadera
 11. Käraste Fia! En Stor Varm Kram sänder jag dig.. Hoppas att det blir bra för dig på jobbet i morgon!! Förstår att det är skönt att göra någonting som får dig att må bra. Sänder dig massor av styrka till det!!!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Hej Fia! Jag läser din blogg varje dag innan läggdags och jag beundrar dig! Du tar dagen som den kommer och jag upplever att du har en enorm styrka! Jag tror på dig! Du finns i mina tankar varje dag. Ha det så roligt på jobbet! Glad att du får göra det som du tycker är roligt!
  Ger dig massor av lyckosparkar!
  Med vänlig hälsning, Lena

  SvaraRadera
 13. Oj oj vilka vackra foton! rackarns att vi har det lika kallt här i Stockholm som ni där uppe, vackert när snön ligger kvar och skimrar i solen. Jag förstår att du vill till jobbet och känna pulsen av det normala i vardagen för en stund även om kroppen din just nu säger precis motsatsen till dig; vila. Så himla kul att du börjat samla ihop alla klokheter och vackra tankar, så många som kommer att hitta mod och glädje från dem precis som vi redan gjort och gör. Som så många före mig skickar jag dig stora lass av kraft och styrka. Önskar dig en jättehärlig tisdag! kramkram Eila

  SvaraRadera
 14. Hej Sofia! Jag har följt din blogg länge och är så imponerad av din styrka och mognad! Var utomlands nyligen en månad och av någon konstig anledning var din blogg spärrad utomlands. Är väldigt glad att du börjat jobba med din bok! Vi som utgör "omgivningen" behöver få veta mer hur vi bör göra för att hjälpa våra medmänniskor! Önskar dig en bra dag, Sofia

  SvaraRadera
 15. Härligt att du orkar jobba, på ditt älskade jobb. Du är en fantastisk människa som ger oss andra en sådan energi, bara genom ditt sätt att vara. Jag tror man vänjer sig vid allt i livet, när inga andra alternativ ges. Även vid att inte kunna äta, fast det kan tyckas svårt. Och så bra att du får pyssla med din kommande bok, vacker poesi och himmelska bilder kommer du att ge dina läsare. Och en storslagen berättelse om ditt liv. Ovan signatur som skriver att det är viktigt att du beskriver för oss hur det är, så vi vet hur vi ska kunna hjälpa våra medmänniskor, det var bra.
  Ha en fin tisdag. Stor Kram Maggan

  SvaraRadera
 16. kramar från ett kyligt Stockholm

  SvaraRadera
 17. Vilken krigare du är Fia! Det är människor som du som sprider inspiration, vi behöver alla stanna upp och tänka vad som är viktigt här i livet. Många människor sitter tyvärr i din situation men alla är inte som du. Är glad över att du delar med dig av denna blogg! All lycka till dig!

  SvaraRadera
 18. Du är verkligen en inspiration i hur du handskas med dig själv i den här tuffa situationen. Fattar att du säkert har dina riktigt tunga stunder också. Förr eller senare i livet möts vi av tuffa situationer-alla....jag har redan varit i några- inte av din art men nog så utmanande. I fortsättningen av mitt liv kommer jag ha med dina ord och de erfarenheter du delar med oss, som en påminnelse om hur man kan välja att tackla livets mindre lätta stunder och tillfällen. Tack och kram! Tonja

  SvaraRadera
 19. ...OCH vilka vackra bilder!! Tonja

  SvaraRadera
 20. Bästa Fia. Heliga bilder på Kyrkviken. Skitsnyggt!!! Så kul med bok-planer, va bra att de kan tömma lungan på vätska, tråkigt med knappen!... Tänkte på två kanske urfåniga tips: stödstrumpor och tuggummi. Många kramar Carin

  SvaraRadera
 21. Massor med kärlek och styrkekramar till dig!!!
  Silje

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.