05 december 2012

samtal från Uppsala

Igår fick jag tid för att fixa och tömma lungan på vätska. Åkte in till jobbet och sen direkt till röntgen för ultraljud. När röntgenläkaren kollade bedömde hon att det var för lite vätska så det kunde ge mer skada än nytta. Vi beslöt att avvakta vilket inte var till min belåtenhet eftersom jag är så andfådd och inte kan komma ut på mina promenader. Men jag känner mig ändå bättre i flåset sedan i helgen så jag vet inte om kroppen min klarat att få ut lite vatten själv, ändå fast att det inte går. Men det känns så i alla fall. Känns gött att slippa ett ingrepp också för det tar ner mitt allmäntillstånd så fort det tillstöter nåt. Tål inte mycket.

Åkte i alla fall till jobbet igår och var med på ledningsgruppen och det var jättekul. Trivs som bara den och det känns så bra att börja lite smått. Idag skulle pappa köra en bil till Kristinehamn så jag passade på att lifta med honom för att kunna göra ett besök idag med. Fixade och flyttade mitt kontor så nu är det bara att börja jobba i morgon. Har bytt tjänst nu ett tag framöver då vi har annonserat ut min tjänst som chef för hemtjänsten. Jag kommer aldrig att kunna ha den befattningen i alla fall just nu eller någonsin. Det kräver för mycket och enheten behöver en ny chef med engagemang som kan göra jobbet i mitt ställe. Har en annan enhet som kallas Resursenheten med alla nyckelpersoner som distriktsköterskor, rehab, handläggare mm så det är ett superintressant jobb som jag ska ta mig an i några månader. Även denna tjänst är utannonserad så när den tillsätts får vi se vad jag får för arbetsuppgifter. Men arbete finns det alltid och jag vet ju inte hur pass pigg jag är då. 

Idag ringde min kärlek. Ilvars Silins för Uppsala. Hans ljuva stämma gör mig alldeles svag hahaha. Han berättade att bilderna kommit fram och han tycker inte att det finns något mer att göra just nu. Kroppen är inte under kontroll och det finns mer spridning mot förut. Mest i buken och lite kring lungsäckarna. Jag förstår att det inte finns så mycket mer att göra utan det är att avvakta och vänta för att se hur pass bra eller dåligt som jag kommer att må. Han förordade en ny röntgen om tre månader och under tiden ha uppsikt över njurarna som inte mådde så bra. Han trodde kanske att det kan bli aktuellt med ytterligare en påse om det blir värre men inte än. Frågade om maten och trodde att jag skulle kunna dricka upp till en halv liter per dag vatten eller te med socker. Det är bara att prova sig fram och går det inte får jag bakslag direkt. Jag lagar mig lite mat ibland för att få tugga och känna smaker. Men det är noga att spotta ut och kräkas upp lite om jag svalt för mycket. Men det är inte helt stopp i påsen utan det kommer faktiskt mer där nu så jag är nöjd. 

Kan du tänka dig att Ilvars hör av sig till mig och det gör mig alldeles varm i kroppen. Att han tar sig tid att bry sig gör så himla mycket för mitt välbefinnande även fast att jag vet att de inte kan göra något mer för mig just nu. Men det är precis såhär vården ska vara när specialisten bryr sig om denna lilla obetydliga varelse som får en trygghet istället och kan leva ett mycket mer drägligare liv i lugn och ro. 

I morgon är det dags för arbetsdag igen. Har funderingar på att komma upp till halvtid nästa vecka. Får ringa försäkringskassan och göra upp hur det ska vara. Det är underbart att komma iväg en stund varje dag. Orkar inte så långa stunder men 4 timmar går bra.




12 kommentarer:

  1. Vad fint att läsa att du haft en bra dag på jobbet! Förstår att jobbet betyder mycket för dig! Intressant med nya arbetsuppgifter! Önskar dig en bra dag även i morgon!
    Stor kram från Ida

    SvaraRadera
  2. Vilken energi du har trots din sjukdom, helt otroligt!
    Tjusig bild också, du är såå snygg!!!
    Hälsar en medmänniska

    SvaraRadera
  3. Godkväll. En dag av snökaos i Stockholm. Kollektivtrafiken totalt lamslagen. I alla fall dit jag skulle. Härligt att du får lite positiv energi på olika sätt. Det tycker vi om! Ödmjuka onsdagskramar/ irre

    SvaraRadera
  4. Hejsan! Du är sannerligen bland de starkaste personer jag hört talas om. Kan inte annat än att bli mycket imponerad. Hoppas det ordnar sig med nytt jobb och att din kropp orkar. Sov gott och kram Mickie

    SvaraRadera
  5. Du är fantastisk som lyckas se det som är positivt mitt i allt som händer med dig. Sååååå viktigt och bra. All värme till dig/Lena

    SvaraRadera
  6. Hej lilla Fia! Jag förstår att du siktar på halvtid och att tio timmar per vecka kan kännas lite. Men kan inte något mitt emellan vara en idé? Stäm av med FK om du kan få jobba 25 % men arbetsträna några timmar i veckan, alltså utöver det. Då kan du känna av hur mycket du orkar och allt utöver 10 timmar blir en bonus - både för dig å din arbetsplats. Då behöver du inte heller tycka att du "sviker" om du behöver vara hemma någon dag, eller meddela FK.

    Som vanligt: gott att läsa att du känt dig pigg, ont att läsa om att den förbaskade cancern inte hållit sig helt lugn.

    Kram, Malin i Örebro

    SvaraRadera
  7. Varm röst från omtänksam person= mys! Härligt Fia! Kram Carin

    SvaraRadera
  8. God torsdag morgon! Stockholm är så vackert så vackert, inlindat i mjukt, och just nu, orört fluffigt snötäcke! Ilvars är verkligen doktorn som vet att vara både medmänniska och läkare samtidigt. Mycket klok och trygg, så gott att läsa.
    När du bestämt dig för någonting, genomför du det med vilja av stål på både ont och gott. Njut av dina arbetsdagar och mötet med människor! det är en hårfin balans mellan denna lycka och hårt bakslag, men allt det där vet du så väl redan. Ha en jättekul torsdag!! Kramkram Eila

    SvaraRadera
  9. Önskar dig en riktigt fin torsdag med en massa kraft och energi. Massa kramar till dig!
    /Caroline

    SvaraRadera
  10. Hej Fia!Säger som Mickie,jag är imponerad över din styrka!
    Underbart att "din kärlek" frånUppsala ringer och bidrar till att du kan känna trygghet.Det om något är så värdefullt!
    Önskar dig en underbar torsdag.
    Stor kram Silje

    SvaraRadera
  11. Jag instämmer med de övriga...vilken styrka, att du fokuserar på ditt jobb nu som jag vet betyder mycket för dig...det är livskvalité det. Då mår du som bäst, ta det bara lite lugnt så det inte blir för mycket. Bättre att må bra och kunna utnyttja din övriga tid också till det kreativa, målning och din bok. Önskar dig en fin torsdag...
    Kramar Maggan

    SvaraRadera
  12. Trots dina utmaningar visar du en sådan enastående livsande! Tänker ofta på att ingen av oss ver när vår sista dag på den här jorden är kommen och du lär mig så mycket med din attityd. Tack. Och så är du väldigt vacker! :)
    Lycka till med jobb och ätande.
    Kram fr Tonja

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.