28 december 2012

Tappning av samma lunga

Hade fått en tid för att tömma andra lungan idag kl 11. Tyvärr visade lungröntgen att vänster unga hade samlats på sig lika mycket som det var förra veckan. Det innebär att de tömde samma lunga igen. Inte undra på att det är tungt att gå i trappor när jag har en massa vätska som inte ska vara där. Kommer väl att drunkna snart. Fan. Inte lite trött på detta nu med alla komplikationer som det drar med sig. Att hålla på att tömma en gång i veckan är inget som jag vill hålla på med för det är inte trevligt ingrepp som de gör. Det känns obehagligt när de sätter in och tar ut den. Sen tar det hela dagen att ligga och vänta på att det ska dras ut och inte bli några komplikationer. Idag fick det komma självmant och det var bättre än när de drar med spruta tycker jag. Mådde inte konstigt utan det gick lättare med andningen direkt tyckte jag nog. Det kom 600 ml på en gång och sen var det stopp. Fick inte komma hem förrän vid sextiden så det blir liksom heldag på sjukhuset. Kändes som ett nederlag att det hade samlats så mycket och så kan jag inte göra något åt det. Vill inte göra dessa ingrepp något mer.

Idag har jag inte hunnit med nåt annat än detta men får ett par besök i kväll så det ska bli trevligt med fina flickor på besök. Dagen gick bra men det tar så mycket tid allt. Kvällarna går så fort tycker jag med att koppla dropp och sen sitter jag fast ett tag framöver. Det blir en vana på nåt sätt och man har ju inget val utan det måste bara göras. men eftersom jag aldrig är någonstans så går det bättre än förväntat.

Angående era kommentarer så vill jag inte att ni ger er på varandras synpunkter. Jag tar själv bort de kommentarer som jag inte vill ha kvar så ni behöver bara ta ansvar för era egna kommentarer. De är skrivna till mig och jag tar varje på allvar och önskar att ni låter varandras vara ifred. Det här är ingen rätt och fel blogg utan vi har yttrandefrihet i Sverige vilket är ett syfte med min blogg. Jag väljer som sagt vilka som sk tas bort och vissa kommentarer har jag tagit bort.







27 kommentarer:

  1. Hej, det låter inget vidare att tillbringa dagen på sjukhus. Men visst är det märkligt, vi som har hamnat i den här sitsen vi finner oss i sånt man aldrig kunnat tro att man skulle acceptera. Människan är otrolig. Tänker på dej och hoppas att du kan få lite andrum. Blir lite otålig, kan det inte finnas någon lindring. Det finns cellgift i tablettform är det något som kan användas? Vet att jag låter jobbig, men det gäller att man hela tiden är på bettet. Kram från en med samma sjukdom./ Stina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kram till dig som skrivit detta och kram till Sofia. Känner så igen mig

      Radera
  2. Hej! Har bara följt din blogg några dagar. Du skriver så fint och med en inlevelse som berör mig mycket! Arbetar som sjuksköterska på en cytostatikamottagning och känner igen mycket av det du beskriver. Vill gärna göra ett inlägg vad gäller dina tappningar av vätska från lungsäcken, har möjligheten till s.k pleurodes diskuterats? Det är en behandling som innebär att de två hinnorna i lungsäcken klistras ihop så ingen vätska kan bildas. I ditt län göra detta på lungmedicin, CSK. Lycka till!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med, ställ frågan till din läkare. Är själv sjuksköterska i Uppsala,
      hälsn Caroline

      Radera
    2. Den åtgärden finns, läkarna vet säkert om den. Men kan vara så att det inte fungerar när det redan 'fylls på'.
      Dom fall jag sett har varit i förebyggande syfte.
      Men ställ frågan iaf o hoppas att det fungerar på dig oxå.
      Kram fr en sjuksköterska i Gbg.

      Radera
    3. Metoden används ofta vid återkommande pleuravätska men när behandlingen göra, bör man ha klarat att tappa ur lungsäcken först / cyt.sköterskan

      Radera
    4. Tack till sköterskor som arbetar inom vården av oss som drabbats så hårt av cancer. Vi är tacksamma att ni ger oss råd som vi kanske inte fått av läkarna. Kram (har skrivit innan).

      Radera
  3. Godkväll du goda människa. Jag ser stort hopp i dina bilder, varför kan jag inte säga men de gjorde mig av någon anledning glad. Jag hoppas du mår bättre nu efter tömningen av lungan. Många fredagskramar!!/ irre

    SvaraRadera
  4. Sofia...kolla genast upp det cytosköterskan rekommenderar enl. ovan. Det vore väl underbart och värt ett försök. Ja, dina bilder är verkligen hoppingivande och underbara.
    Önskar dig en fin helg och hoppas du kan få en liten promenad
    Kramar Maggan

    SvaraRadera
  5. Snälla Sofia, det skulle vara alldeles suveränt om du på något sätt kunde "ge ut" dina otroligt vackra bilder!! Du är en suverän fotograf!
    Tänker på dig varje dag och håller tummarna för dig! Kramar

    SvaraRadera
  6. Underbara bilder, tack! /CR

    SvaraRadera
  7. Hej min kära vän!
    Vi känner ju inte varandra, men jag läser din blogg varje dag och tänker på dig flera gånger om dagen. Du har cancer liksom jag, men du är mycket sjukare än vad jag är. (Det är ju så konstigt, att ibland går det att behandla cancern och till och med bota, ibland inte. Själv vet jag inte hur det kommer att gå för mig, men just nu är det bra.) Och så läser jag om hur du har det och tänker att du är så ung och så fin! Så varm och så bra. Du vågar så mycket och satsar så mycket. Du lever så mycket och innerligt! Jag gillar att läsa din blogg men blir olycklig av att du ska ha det så jobbigt. (Och ändå är detta att läsa om hur du har det ingenting mot hur du faktiskt har det. Så klart.)

    Vet inte vad jag kan säga dig egentligen .... Vill ge dig massor av kärlek! Vill ge dig ett svar på allt du ger med din blogg. Och så vet jag inte vad jag ska svara .... Varför ska det vara så hemskt allting.

    Önskar dig en fin kväll, en fin helg, glädje mitt i allt, och .... lite lindring!
    STOR KRAM! Fina du!


    SvaraRadera
  8. Hej Sofia! Sänder dig mina ljusaste tankar. Hoppas du får sova gott och vakna med lätt andning. Kram Mickie

    SvaraRadera
  9. DU ÄR DET FINASTE

    Jag letar efter ett ord
    ett helt nytt ord
    ett ord som ingen
    någonsin hört
    Jag letar efter ett ord
    som betyder
    att du är det finaste....

    SvaraRadera
  10. Godkväll Fia <3 oj mkt vätska men kanske du kan få göra som sköterskan skrev här före mig, så du slipper få vatten hela tiden. Jag tycker dina foton är så fina. Kramar om dig.
    // June

    SvaraRadera
  11. Vilka fina bilder!! Kramar<3

    SvaraRadera
  12. Önskar dig allt gott som finns o ingen vätska mer i lungorna!
    Gott Nytt friskare År,

    SvaraRadera
  13. Jag uppskattar din tydlighet! Heja Fia! Dina ord lever. Kram Carin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med Carin! Tack för din tydlighet Fia! Känns inte rätt att kommentera andras kommentarer här.... Har inte med saken att göra! Tack Fia! //Cia

      Radera
  14. Håller med Carin ovan!
    Tack för fantastiska bilder- och jag önskar dig smärtfia dagar och mycket njutning också framöver. Stor Kram, Tonja

    SvaraRadera
  15. Hoppas du får nytta av skötersketipsen, så du kan få det litet lättare! Beundrar din styrka och tapperhet!
    Inga-Britt

    SvaraRadera
  16. För vi som lever med cancern flåsande oss i nacken kan en dag vara fylld av bara svordomar över ens livssituation. Då finns bara dom orden åtminstone är det så för mej.
    Önskar oss ett Gott nytt år med mindre plågor.
    Mina tankar går till dej Sofia!

    SvaraRadera
  17. Hej Sofia! Jag hoppas du får en lugn nyårshelg och ett gott nytt år. Var själv igår på läkarbesök och har nu fått inse att denna cancer får jag leva med och kämpa mot. Just nu inga cellgifter,läget stabilt,kroppen ska vila. Så får vi se när det blir nästa gång.
    Sedan jag fått min diagnos har jag hittat så många som kämpar mot denna sjukdom.
    Min önskan är ett dundermedel och vi får bli friska.
    Men under tiden får vi kämpa på.
    Styrke kram till dej

    SvaraRadera
  18. Stor kram och massor av kärlek

    SvaraRadera
  19. Hej Sofia! Tack för året som gått och alla tankar och bilder som du delat med dig av här på bloggen. Jag har blivit så glad alla gånger som jag sett dig på jobbet, även om jag bara sett dig i korridoren som snabbast. Du är en toppenfin arbetskamrat och du hjälper mig utvecklas och tänka annorlunda. Tänker ofta på dig! Massor av kramar från Pia

    SvaraRadera
  20. Kära Sofia! Du betyder så mycket för så många, du är så stark och ödmjuk. Jag tror på dig! Många kramar /Åsa

    SvaraRadera
  21. Underbart att se kommentarerna från så många cyt.sköterskor! Det gillar jag skarpt, hoppas och tror att det finns många fler från sjukvården som läser även om de inte kommenterar.
    Människan är en makalös manick, hur di kloke än försöker, lyckas man inte göra en maskin eller dator som är som vi för vi är Människor med stort M. Ditt vackra, goda hjärta och din okuvliga vilja gör dig till Fia. Tack hjärtinnerligt för dina tankar, ord och bilder! Jag önskar verkligen att det onda inte skulle göra så ont och det svåra skulle vara lättare. Förhoppningsvis är idag en sådan dag när allting är just lättare och du kan vara bara Fia tillsammans med tjejerna ikväll. Massor med kramar, Eila

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.