29 september 2012

nu njuter jag mer varje dag

Idag är det ett reportage om mig och min blogg i Värmlands Folkblad. Mittuppslaget var det och texten var riktigt fin. Börjar fundera på hur många reportage har jag deltagit i sedan jag blev sjuk?! Den första var i Arvika Nyheter sommaren 2011. Därefter kom Gynsam som är en förening för oss med gynekologisk cancer. Där fick jag ha med en mindre text som jag skrev själv, till deras medlemstidning. Minns att Nina Persson från The Cardigans hade gjort en artikel om sin cancer där ungefär samtidigt. Därefter... i våras hjälpte jag cancerfonden i en reklamkampanj och så detta nu i höst med tv Aktuellt och Sveriges radio. Det har varit kul och lärorikt. Tyckte nog bäst om Radio för det gick snabbast.. lite lättare än tv med sina vinklar och tagningar. Ja här är länken till dagens reportage för den som vill. 

Värmlands Folkblad 29/9 2012 Nu njuter jag mer varje dag


I morse kände jag mig lite trött efter gårdagen, blev nog lite mycket för mig. Är så svårt att inte ta ut sig men måste lära mig att jag inte orkar så långa stunder än. Hoppade över inneträningen idag och kör det i morgon istället. Bäst att inte ta ut sig sa den lata. Tur det inte blev golf idag för det hade jag inte orkat!

De senaste dagarna har jag varit riktigt hungrig och det var inte igår... har inte känt hungerkänslor sen länge kan jag säga. Det måste ju vara ett friskhetstecken och det är sååå kul att smaklökarna börjar vakna till liv igen. Kan bero på att det går allt bättre med maten och jag är sååå försiktig. Det blir mycket flytande och vit fisk. Ja det finns annat än soppor som funkar. Det gör mig glad. 

Har fortfarande ont i huden och det här är det längsta onda jag har haft. Det blöder och svider.. hinner inte läka innan det blir nya sår. Men jag ser framåt eftersom jag vet att det kommer att bli bättre. 

Idag var vi på bio Hypnotisören och jag måste säga vilka vackra bilder Lasse Hallström gör. Ja en fröjd för ögat att följa hans skildring och motiven från ett kyligt Sverige. Jag gillade verkligen det och det är nog första gången som jag ser en film och kollar in detta!! Ja vet du vad.. vore kul att prova va regissör HAHA. För bilderna alltså. 


Önskar er alla en fin helg och njut av hösten! 






114 kommentarer:

  1. Tack för att du länkade t artikeln Fia! Så roligt att få läsa.
    Oxå härligt att läsa att du känner hungerkänslor och faktiskt hittar en del att äta. Du är verkligen lösningsiinriktad, något jag beundrar mycket.
    Önskar dig en fortsatt fin lördagskväll och superhärlig söndag.
    Kram
    Christel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det samma Christel ch tack så mycket för att du ihärdigt lämnar kommentarer till mig. De värmer. Kram

      Radera
  2. Hej fina Fia!! Du är ju en riktig kändis så ofta som du figurerar i media!! Men det är ju inte konstigt eftersom din blogg är så superbra!! och läsvärd!! och berikande!! Du är BÄST!!
    Ha en superhärlig söndag.
    Kram, Freja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Freja och det glädjer mig verkligen dina ord. Stor höstkram

      Radera
  3. Önskar dig en höstfin helg...kram

    SvaraRadera
  4. Finaste Fia,
    Härligt att höra att du börjar få aptiten och smaklökarna tillbaka - det är ju ett av livets nöjen att äta något som smakar bra!
    Skönt att du är uppfinningsrik och hittar lösningar som din mage tål.
    Bra att du lyssnar på din kropp, det gillar den :))
    Jag tycker du är ett föredöme med ditt sätt att tackla alla situationer du har varit/är utsatt för, tack för att du delar med dig av både "vatten och vin".
    Önskar dig en sköööön söndag och hejar på dig som vanligt!

    Många varma kramar,
    Aina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det gött med smak Aina. Önskar dig en skön höst. KRAM

      Radera
  5. Vad härligt att höra om hungerkänslor och framsteg! Det gillar vi! Underbart! Bra att du fortsätter att lyssna på vad din kropp vill och orkar!
    Önskar dig en fin och njutningsfull söndag! Kramar från Cia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Önskar dig det samma Cia.. tack för ditt engagemang. kram

      Radera
  6. Fia, bästaste Fia!! precis som tidigare intervjuer, är artikeln i VF så himla bra. Alltför många ryggar tillbaka så fort de hör eller ser det fasansfulla ordet "cancer". Vill inte höra mer för att tanken på att själv drabbas är fylld av skräck och går inte att ta in. Den kraft du förmedlar om det som är det viktigaste för oss alla - LIVET - blinda döva och fullständigt oförstående som vi är om att det är precis det som pågår just nu och här oavsett hur det ser ut för var och en av oss. När vi slutar att klamra oss vid våra gamla uppfattningar om vad som är "rätt och fel", ersätts de alltid av nya möjligheter, chanser till att upptäcka nytt och helt plötsligt njuter vi mer av varje dag. Där satte du fingret mitt i prick!
    Såå härligt att läsa om din aptit och smaklökarnas återkomst! Söndag, vilodag inför morgondagen. Ha en verkligen härlig höstdag Fia! kramelikram Eila

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nya möjligheter är det som vi kan glädja oss åt i alla situationer. Det finns alltid något litet som kan göra saker och ting bättre just för stunden. Ja det är sant att vi lever NU och bestämmer själva för hur vi vill ha det. Även om man är sjuk.
      Ha en skön vecka nu Eila och tackar för dina tänkvärda kommentarer. KRAM

      Radera
  7. Så härligt att du blir uppmärksammad. Du gör skillnad, både för oss som är friska men även för andra i samma situation. Din positiva syn på livet är värd all uppmärksamhet!
    Stor kram

    SvaraRadera
  8. Vilken fin artikel, tack för att du länkade! Det är så bra att du och ditt sätt att hantera sjukdomen verkligen syns och hörs mycket i media för du sprider kunskap, inspiration och massor av glädje! Det är så härligt att följa dig på den här resan, du får verkligen mig att tänka efter och inte ta saker för givna.
    Härligt med hunger, ja det är väl ett friskhetstecken om något! Kram,CR

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir så glad att du säger att jag sprider inspiration och glädje. KRAM

      Radera
  9. Jag säger det igen... Bok... så att din resa blir känd för ännu fler. Att läsas gång på gång, tröstas av, och skapa förhoppningar med. Kramkram Ulrika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja en bok... hmm ja det ska jag fundera på frampå! kram

      Radera
  10. Heja friskhetstecken!! Så härligt att smaklökarna börjar vakna. Nåågot roligare att äta om det smakar något :-) Ha en bra söndag med myyycket vila för miss Fia. /OlaA

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! Önskar dig en lika go dag OlaA. Kram

      Radera
  11. Det är då fantastisk att du känner dig friskare för varje dag!!Fortsätt och njut!
    Att börja få tillbaka både smaksinnet och matlusten måste vara underbart..Tänk hur lätt det är å ta en så grundläggande sak för givit.
    Så åter igen tack för att du ger mig perspektiv!!
    Ta hand om dig och din söndag.
    Stor kram Silje

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland vet man inte hur bra man har det så länge kroppens alla mekanismer fungerar utan anmärkning. Men jag är glad att jag kan fungera trots att de tagit bort en hel del inuti mig. Ha en skön vecka nu Silje och tack för ditt stöd. KRAM

      Radera
  12. Såå bra att du lyssnar på kroppen din!! Önskar dig en tokskön söndag!! Stora kramar

    SvaraRadera
  13. Fina Fia, vilken bra artikel det blev och fina bilder på dig om och om igen. Härligt att du fått smaklökarna åter - kanske en trattkantarellsoppa vore något - här i Uppland finns det massor av dem - så ta den bäste med på en liten tur kanske. Lycka till på jobbet i morgon och du kom ihåg tidsperspektivet 25 % inte 110!! I morgon är det bara att hälsa och läsa in ev sätta upp en agenda som gäller,ponto.
    Säger jag som återgått efter min cancer och eftewr en totalkrasch in i väggen. Var nu rädd om dig _ styrkekram/Ulla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är svårt detta med att begränsa sig.. jag vet men jag ska verkligen försöka att ta det lugnt.
      Tack för ditt stöd och stor kram till dig Ulla.

      Radera
  14. Godmiddag söndag. Jag läste artikeln och är så glad över att media skriver om det här. Behövs lite balans i rapporteringen. Om nu 3000 läser din blogg så är väl det där med boken än ruskigt bra ide, eller hur. Med dina fina bilder till. Men jag ska inte tjata. Med ditt fokus så gör du det om du så önskar. Glädjer mig åt att hungern på mat och arbetsliv kommit igång på allvar. Ha en fin höstdag kära Sofia./ irre

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet inte vad som jag skulle skriva om riktigt i en bok irre. Men.. jag ska verkligen fundera på det frampå. KRAM

      Radera
  15. Du er fin og klok!
    Stor klem fra Olaug

    SvaraRadera
  16. Hej fina Fia!
    Vilken bra artikel.Tur för oss att du delar med dig av din resa till oss.Genom så många olika medier. Och alla vackra bilder som vi också får.
    Tack och kramiz Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha ja nu tror jag att det är bra på ett tag =) haha men kul har det varit och det har gett mig lite energi och påfyllning vilket jag behöver. KRAM till dig Annika

      Radera
  17. Hej Fia ! En jättebra artikel som ger hopp och visar att livet har så många nyanser . Inte bara svar eller vitt utan hela regnbågen däremellan. Du ger kraft och styrka till många, du fantastiska kvinna . Stor höst kram/ann

    SvaraRadera
    Svar
    1. regnbågen däremellan är LIVET.. fint skrivet Ann.. KRAM

      Radera
  18. Jag ska se till att svärmor i Karlstad sparar artikeln. Hon har aldrig varit nära en dator, så det är tur att du syns och märks i "gammal" media oxå ;-) kram Carin

    SvaraRadera
  19. Vilken bra artikel. Ja, livet är underbart!
    Kram
    Hans

    SvaraRadera
  20. Vad kul med artikeln, Fia! Hoppas du har en vilsam och skön söndag! Kramar från Åsa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det samma Åsa.. hoppas din dag var fin. kram

      Radera
  21. Håller verkligen med dig beträffande Jallströms bilder på Stockholm och Norrland var fantastiska! Läste artikeln och måste säga att det är få personer som har en så stark vilja som du har. Tre kan jag konstatera att du är fantastisk som utstrålar en så stark vilja att leva och njuta av stunden här och nu.
    Hoppas att du har en bra söndag och tänk nu på att du skall jobba 25 procent varken mer eller mindre. Önskar dig en bra dag på jobbet i morgon.
    Kram
    Martin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Martin det känns bra att ha en sån där stark vilja. Men jag har nog haft den även innan jag blev sjuk liksom. Men det är först nu som jag på riktigt förstår att livet pågår NU. Må väl och kram

      Radera
  22. Vilken fin artikel!
    Härligt att läsa om din livs lust trots allt.
    Kämpa på <3

    SvaraRadera
  23. Hej kändisfia! vilken fin artikel. Du förmedlar en sån fantastisk livsvilja. Fortstätt att njuta av livet och denna fina höst. Tack för filmtipset, jag har läst boken och hoppas att filmen också är bra. Ha en skön söndagskväll. kramis Carina

    SvaraRadera
  24. Kloka och genomtänkta ord i din artikel. Så sant så sant, att inte ta livet för givet, utan varje dag NJUTA i stora drag av allt det fina vi människor i våra liv har! Tack för påminnelsen! Stor kram Z

    SvaraRadera
  25. Hej Sofia roligt läsa den positiva artikel. Du får cancer låta som en del av livet istället för död. Det är ju ett tillstånd som kan förbättras och det peppar nog många att orka bli friska Stor kram Mickie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad glad jag bli av dina ord för det är precis huvudet på spiken det av vad som jag menar och vill med hela mitt bloggande.
      Oavsett vad vi drabbas av så finns det alltid saker som fortfarande gör oss glada och fria ända in till slutet och det gäller att ta vara på det på sitt eget sätt.

      KRAM

      Radera
  26. Du är så bra!! Vackert namn har du också!!
    Stor kram//Sofia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sofia betyder vishet vet du =)
      stor kram till dig Sofia

      Radera
  27. Blir så lycklig för dina glada inlägg, nu när du ska börja arb igen!
    Önskar dig allt gott som finns i hela världen.
    Du är en sann hjätinna, borde få ngn medalj.
    Kram
    //ika

    SvaraRadera
  28. Min farfars faster var upptäcktsresande i början av 1900-talet OCH hon hette Fia. Du påminner om henne med den inre resa du gör nu. Hon kanske inte skulle använt dessa ord men Du rockar fett! Kram CMÖ

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha kul kul säkert en tuff kvinna hon =)
      Kram

      Radera
  29. Håller med ovan här att du borde få medalj! Typ som levnadskonstnär! Mimmi

    SvaraRadera
  30. Hej fina Fia , så roligt att läsa artikeln. Blir så glad när jag hör att du fått smaklösares tillbaka och aptiten, det är så härligt. Du är verkligen duktig på att leva här och nu. Du lär mig så mycket. Tack för allt fint som du delar. Stor varm kram L

    SvaraRadera
  31. Du har lärt mig att njuta av varje dag. Tack för det Sofia! Kramar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra det för du vet aldrig vad morgondagen erbjuder. KRAM

      Radera
  32. Du kloka fantastiska kvinna, önskar dig en riktigt skön söndagskväll i höstmörkret. Tänker på dig. Kärlek och kramar
    /Caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack och jag önskar dig det samma. KRAM

      Radera
  33. Kramar till dig fyllda med kraft och energi.
    /E

    SvaraRadera
  34. Härligt att höra om smaklökarba och att aptiten är på gång igen. Mat är så gott. Varma kramar till dig Sofia//Harry

    SvaraRadera
  35. Fortsätt att njuta kära fina Fia, kärlek och kramar till dig! V

    SvaraRadera
  36. Va underbart att du har fått tillbaka aptiten! Din livsglädje och positiva syn på livet är så inspirerande! Massor med kärlek och kramar

    SvaraRadera
  37. Vad härligt att läsa att du får aptiten och smaksinne tillbaka. Bra påminnelse till mig själv att inte ta sånt för givit... Och tack för dina visa ord i tidningsartikeln. Så rätt, det gäller att njuta av ALLT varje dag, varje timme, varje minut. Du är bästa! Stor kram JCW

    SvaraRadera
  38. tänker på dig! kramar

    SvaraRadera
  39. Värsta kändisen! Vad roligt att du och din blogg blir så uppmärksammad! Härligt med matlust och hungerkänslor igen Fia! Kramar SC

    SvaraRadera
  40. Du kanske har fått smak på media, du skriver väldigt fint i alla fall! / GM

    SvaraRadera
  41. Tack för att du deler din historia i olika typer av medier!Du är en stor inspirationskälla.Tack!
    Styrkekram från SL

    SvaraRadera
  42. Vicken mediapingla! :-) Well done och lycka till /POA

    SvaraRadera
  43. Yeah! 1 steg åt rätt håll med återvändande smaksensorer och en lugnare mage! Me like. Hoppas huden din ska bli mindre öm. Låter ont... Ta hand om dig önskar Casper.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det hoppas jag ska bli bättre om en tid. KRAM

      Radera
  44. Det där med å skriva bok låter som en himla bra idé, skulle du fundera på. Du skriver bra Fia *blinkblink* (08-Emil)

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha jag vet inte riktigt men jag ska fundera på det! kram

      Radera
  45. Njut nu i fulla drag. kram Lo

    SvaraRadera
  46. Härligt med smaklökar. Härlig artikel ! Hoppas du får många härliga dagar./C.

    SvaraRadera
  47. såg artikeln om dig i VF. Beundransvärt. Fantastisk fighting spirit du har. All styrka å lycka till dig. styrkekramar från tehandlar'n

    SvaraRadera
  48. Stor kärlek till dig och allt du företar dig!

    SvaraRadera
  49. Snart måndag och jobbedags! *putt, putt* kom ihåg att 25% är 25% och ingen förväntar sig något annat från dig! Härligt med mittuppslag i tidningen, skitbra artikel förstås! Kram Max

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack så mycket Max det glädjer mig att du gillade artikeln. Jag ska ta det lugnt på tisdag!! Kram

      Radera
  50. Sov Gott, fina Fia<3

    SvaraRadera
  51. Å vad härligt att du är PÅ VÄG!! / Kram Tonja

    SvaraRadera
  52. Hi there! Just came home from a weekend trip with DH, but had to pop in and check what you've been up to over the weekend before I call it a day. Why this is absolutely fantastic! an article in the paper and a very good one too. Congratulations, really so well done! Understand tomorrow is a big day for you, wishing you a really nice day at work. Am so happy to learn of the return of your taste buds and hunger. Major steps in the right direction! Take care, all the best to you. LMcN

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hello

      Thank you for following me and my destiny.
      All the best to you

      Radera
  53. Oj, flera än jag som avslutar med ett besök innan det är dags för slafen. Kan bara hålla med alla föregående inlägg, du rockar fett Fia, big time! Lycka till imorgon vetja! Kram Bengt

    SvaraRadera
  54. Kära Fia! Tack för allt du delar med dig! Hoppas du haft en härlig dag ! Sänder massor av styrkekramar till dig och håller tummarna för nästa vecka.

    SvaraRadera
  55. Fantastik och berörande blogg du har. Kul att höra att smaklökarna hittat tillbaka :)
    /Pete

    SvaraRadera
  56. Tack för länken Fia!
    Stor kram från Vera

    SvaraRadera
  57. Tack för att du delar, du är bäst,

    Kram Ray

    SvaraRadera
  58. Du är underbar Fia! Kram Simone

    SvaraRadera
  59. Pappa kom hit i lördags och tryckte upp VF i näven på mig; "Läs denna, Fia ä män ju!"
    Han tycker du är skitduktig Fia!!!!

    SvaraRadera
  60. Mä skulle det stå inte män!
    Puss på röva!

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.