05 september 2012

Små lätta moln ❤

Svävar på moln ❤. Snygg Ilvars Silins ringde precis och jag blev sådär alldeles go inuti. Tror att jag är kär i han jag! Haha han skulle bare vete han. Nej är nog mest impad av hans intresse för mig när han inte behöver.

Sände iväg ett mess i måndags till han och berättade att bilderna skickas till Ackis. Han skulle dit i helgen och har en polare som skulle kolla. Han återkommer till veckan. Skönt!! Jag hoppas verkligen att jag hinner dö innan han slutar eller flyttar och byter arbetsplats. Tänkte på det häromdan, det där om hur gammal är min behandlingsläkare?! Om jag hinner dö innan hon går i pension eller inte. Intressant. Ja den som lever får se men jag tror att hon måste va en sådär 60 el snart.

Det viktigaste är att jag har Ilvars som kan hjälpa mig att guida mig rätt. Med honom får jag konkret information och inga krusiduller. Det gillas och är det enda sättet som jag förstår. Jag tror på honom och att han ärligt delger mig vad som är bäst. Jag kommer inte att strida den dagen han säger att det inte finns mer att göra. Men jag vet.. Han sa vid vårt första möte: så länge du vill och orkar kämpa finns det alltid nåt att göra, jag tar honom på orden.

Han fråga hur det är med mig och jag berättade om magen. Direkt säger han sammanväxningar i tarmen som stänger passagen. Frågade om operation och då sa han att det inte är aktuellt om det är sjukdom. Men om det inte är det tar vi en diskussion. Som han förklarade är det inte bara att operera. Jag är "lite" sjuk och det kan bli värre för mig med en ny annan Stomi osv. Han pratar om livskvalitet, att jag ska ha det så BRA som möjligt min sista tid. Han frågade om de kollat ett blodprov.. Minns inte vad han kallade det men för att se om jag har bra näringsvärde.. Om jag behöver dropp el inte. Han sa att istället för operation är en lösning att ha näringsdropp. Kan bara säga JA tack. Inte litte trött på ond mage och svårt att svälja. Inte för att jag tunnar ur men jag mår inte bra efter en måltid. Tar flera timmar innan det lagt sig. Så var glada alla tjockisar som orkar trycka halsen full av mat och så har du mage att klaga över att du är tjock! Härregud.. Du är vad du äter som Anna Skipper säger.. Såå sant. Var glad att du kan äta och svälja utan bekymmer! Jomen en litta moralkaka. Från hon som aldrig har bantat el varit tjock hmmm?!hmm huuuu.

Han undrade om njurarna och är rädd att jag ska bli dålig. Men han ser det på röntgenbilderna. Måste vara uppmärksam på om jag börjar frysa, feber.. Behöver då snabb hjälp. Han är rädd att jag ska få en infektion.

Förstår du att jag njuter jämt hela JAG efter samtal med HAN. Lever jag på länge! Hi hi

Ikväll har jag fått healing av June. Fick lägga mig på soffan och tända ett ljus. Hon gav mig det hemifrån sig. Coolt helt klart och efter fick jag lite lätt huvudvärk och lättare att andas. Vet inte men det kändes oerhört bra. Jag låg still i tio minuter.. Sen orkade jag inge mer. Skönt var det och supersnällt tack June ❤.

Min juiceapparat har inte gått för högtryck men idag blev den använd och jag gjorde den godaste drinken hittills. MANGO. Den blev inte skum utan mer som en tjockare drink. Men den smakade sommarsött och blev ljuvligt god. Men en hel mango blev bara några cm juice så jag slängde i en apelsin. Blev också gott men det blir att köpa fler mogna mangos helt klart bäst i test.

Jag tvättade bilen idag eller medans nån tvättade bilen gick jag en promenad. På en landsväg och insåg igen varför jag hellre bor i stan. Men jag gick 5,63 km på 52 minuter. Nöjd. Men ska gå på fredag igen.

I morgon är det städ och tvätt på schemat och kanske e litta golfrunde på aftaskvällinga. Du vet väl att aftaskvällinga är vid 17:00-19:00 ungefär och är mitt älsklingsord förutom "ombestämma" såklart, norskt.



44 kommentarer:

  1. Sista veckan i husvagnen på Noresund. Har alltid haft ångest varje år vid avslut men nu är det annorlunda. En dålig sommar med kalla nätter, blött o dessutom ensam. Känns nästan skönt att flytta hem. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det förstår jag. Alltid kul å bo så men det är alltid skönt att komma hem. Ha det bra Kram

      Radera
  2. Du är välsignad med denne Ilvars. Han vakar över dig precis som molngubben. Gläds att du provat på healingen med gott resultat för det verkar ha påverkat dig. Ta det lugnt imorgon!/ irre

    SvaraRadera
  3. Vilken gåva att ha en tydlig rak och ärlig läkarna som du verkligen litar på.Så viktigt att få tak på såväl rätt kompetens som mänsklighet.Låter som du har hittat både-och i Ilvars.
    Du är makalös och jag önskar dig det bästa av det bästa!!!
    Stor kram S

    SvaraRadera
  4. Underbart att känna så för din läkare! Han verkar toppen och han ser verkligen DIG!
    Skönt med promenad idag igen, och vad härligt med healing!
    Du har så bra fokus och inställning!
    Kram på'rej :-) Cia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det som är synd med detta är att han har inget ansvar över mig. Han ger mig bara råd och stöd och sen kan "mina" läkare göra som dom anser. Men han hjälper mig så jag vet vad jag ska fråga om och så vidare i alla fall. Kram

      Radera
    2. Det är ju fantastiskt att ha det stödet! Att han som sagt kan ge dig information om vad du ska fråga om etc. Underbart! Kram /Cia

      Radera
  5. Lav u älskade vän <3 Kram å sov så sött....

    SvaraRadera
  6. Han verkar ju helt underbart din Ilvars, vilken tur att ha en sådan läkare och vad härligt du fick healing och orkar Dina promenader :) önskar dig 1000 promenader till, det är så bra för kroppen! Natti från bilen i Stockholm.

    SvaraRadera
  7. Jag har ofta tänkt på hur läkare som kommer från andra länder än Sverige, har en extra dimension av medmänsklighet. Din Ilvars är en fantastisk läkare/människa!! jag blir alldeles salig av att läsa vilken respekt och värme han har för individen och livet. Ni båda tillsammans står för kunskapen om DIG! och du delar med dig av din lärdom till oss. Tack Fia!
    Vilket vackert ord "aftaskvällinga"! som gjord för njutning och stilla ro. Underbart med healing, det är som en hårinpackning för kroppen! mera sådant! Njut av din torsdag Fia! kramkram från ett Stockholm som vaknat till sol och blå himmel

    SvaraRadera
    Svar
    1. Han brinner för sitt yrke och vill att vården ska utvecklas. Ja han är bäst. KRAM

      Radera
  8. Härligt att du pratat m Ilvars igen. Att du känner dig trygg med honom märks så väl och det är fantastiskt. Tänk att ha fått träffa en så kompetens läkare full av medmänsklighet och intresse för DIG.
    Jag är så glad för din skull.
    Vilka underbara bilder!!! Måste varit en härlig promenad.
    Hoppas du får en riktigt härlig dag.
    Stor kram
    Christel

    SvaraRadera
  9. Å vad fint att ha en läkare som Ilvars, det betyder så mycket att ha en trygg kontakt som man kan diskutera med.
    Det jag tycker om så mycket hos dig, Sofia är att du är öppen för nya saker. Såsom healing, finns inget underbarare, det har jag erfarit många gånger. Med tiden blir de där 10 min. då du är stilla allt längre och du känner sådant lugn. Det kan göra underverk. Allt gott önskar jag dig
    Kramar Maggan

    SvaraRadera
  10. jag instämmer i allas lovord till din fantastiske läkare. Underbart att han ser dig på riktigt.
    Hoppas att du får en härlig torsdag.
    Stor varm kram L

    SvaraRadera
  11. Vad fint du skriver Sofia, och vilken underbar inställning du har till livet, dig själv och människorna. Jag vet att både jag och andra skriver det ständigt i våra kommentarer till dig, men just idag slog det mig mer än förr att jag nog aldrig stött på någon som du, som blandar bråddjupt allvar och fniss i samma mening, som uttrycker respekt både för livet och för dina medmänniskor och en stor tacksamhet, trots allt. Trots allt, Sofia. Jag har så mycket att lära av dig, och jag är så glad att jag fick chansen att möta dig även om det "bara" är i en blogg. Kom ihåg det - du har lyckats förgylla och förändra tillvaron för så många genom dina ord och din person och ditt sätt att vara. Tack för det!
    Stoor varm kram från Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för dina vackra ord Carina.. du vet att de betyder mycket för mig. Önskar dig en go höst. KRAM

      Radera
  12. Passa på att äta och njuta av maten så länge du kan det.
    Det tillhör livets lilla goda.
    Tids nog är det kanske dags för näringsdropp men vi hoppas att den dagen skall dröja länge än.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I know men det är svårt att få i sig allt kroppen behöver och när det onda sätter in blir man bara så trött. Kram

      Radera
  13. Jag gillar också han Ilvars. Hoppas du har haft en bra torsdag fina Fia! Kram Vera

    SvaraRadera
  14. Du är grymt bra på Aktuellt!

    SvaraRadera
  15. Sitter och ser dig på TV !!!! .... hur många tror du kommer att följa bloggen hädanefter :)

    Kram/Klässbol

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha du det tror jag inte blir så stor skillnad.. men man kan ju alltid hoppas.. KRAM

      Radera
  16. Hej ha följt din blogg i några månader sen min mamma fick tillbaka sin cancer. Sen såg jag dig på tv nu. :) Min mamma fick samma cancer som dig i aug förra året 45 år gammal. Opererade bort livmoder äggstockar blindtarm och fick cellgifter. Läkaren tyckte cellgifterna tog ofattbart bra. Men i aug nu så började mamma må dåligt spy och ont i magen. Röntgades och cancern hade kommit tillbaka till bukhinnan och den ha spridit sig till lungsäcken och tarmen. Hon spyr hela tiden kan och få inte äta vissa dagar,feber ont i kroppen. läkaren säger att dom inte kan bota den men kan hålla den i schack. Ha fått cellgifter en gång men då fick hon blodförgiftning. Så nu vet vi inte när hon få det igen. Genom att läsa din blogg så hjälper det mig väldigt mycket. Tycker du verka stark och verkligen kämpar!! kram veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Uj vad jag lider med din mor. Fy fan vilket helvete hon går igenom. Ja det är en hemsk sjukdom. De kallar den den tysta cancern som äter sig länge innan den upptäcks. Försök att få din mor remitterad till UCC, Uppsala Cancer Center för en second opinion. Ilvars Silins jobbar där och är gynkirurg och behandlingsläkare. Lycka till. Kram

      Radera
    2. Ja usch är så jobbigt att se denna smärta och inte kunna äta. Synd att mamma inte ha internet och kan läsa din blogg. Hade nog hjälpt henne mycket.
      hon vet nog inte om allvaret riktigt. Vi anhöriga ha fått ett jobbigt besked hur länge hon kan leva, att hon inte kommer bli så gammal. :( Är det den behandlingen där man värmer på cancern eller hur det nu var? Finns det nån chans när den spridit sig så mycket? Kram

      Radera
  17. Fina, fina Fia.... Vilken stjärna du är!!!

    SvaraRadera
  18. Kul att se dig på TV ikväll, lika alert som vanligt. Lycka till nu och kämpa på med både sjukdom och golfen. Lilja

    SvaraRadera
    Svar
    1. HAHA jag vet inte det jag T men ja nu var det gjort.

      Radera
  19. Hej Sofia, jag såg dig på nyheterna ikväll, och nu har jag läst på din blogg. Du skriver bra, och du var jättebra på tv!

    SvaraRadera
  20. Så glad när jag såg dej på tv:n idag!! Tänk att de kommit på att de kan lära av sina patienter... Heja Sofia-kämpa på./ Sara

    SvaraRadera
  21. Albumin är värdet han frågade efter. Näringsdropp kan vara ett bra komplement när det är svårt att få det att räcka med vanlig mat. Näring är viktigt!

    Vad är det för tv-program jag har missat?

    Kramar från en ASIH-läkare som har haft Ilvars som lärare på läkarprogrammet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det kan va bra å veta!! Inget speciellt. Jag deltar i Aktuellt där man gjort ett reportage om sociala medier och hur det medfört en öppenhet om sin sjukdom. Länkar programmet i dagens inlägg.

      Radera
  22. Åh det ska bli roligt att se dig på TV - det kommer bli trångt och gött här bland kommentarerna, underbart!
    Så härligt att du har Ilvars, han kompetens och din attityd och fokus är ´helt klart ett vinnande koncept. Å tack för påminnelsen att vara tacksam för att jag har en kropp som fungerar. Du gör skillnad!! Kram,CR

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.