18 september 2012

femtio nyanser

Gårdagens aktivitet satte sina spår. Smärtan satte sig som en pil på baksidan. Den försvann efter att jag tänjde ut de drabbade delarna av denna stela kropp. Behöver fysisk aktivitet för att komma i form och då mer än promenader och golf. Får inte till att springa.. har inte orken men kan tänkas spänna muskler istället. Men det sitter långt inne. Det är inte likt den friska jag.

Jag möts ofta av att jag "ser så pigg ut". Det är tacksamt men det känns olika. Om du bara visste vilka saker jag tampas med för att kunna utföra en aktivitet en dag. Det krävs förberedelse, planering och att avstå från saker både före och efter aktiviteten, för att ens klara att komma iväg. Sen när jag ska iväg kanske det inträffar något som hindrar mitt planerade uppsåt.. ja inget är säkert numera. Det känns vid mina friskaste tillstånd så snopet att ha det så.. oberäkneligt men dock så varierande. 

Att jobba 8 tim, träna en timme, äta och sen göra nåt efter... det skulle vara HÄLJA att klara det!! Det känns som en vision för mig, nåt om aldrig kommer att kunna nås. Jag skulle kunna sätta ett av mina mål så.. om jag minskar arbetstiden, att både orka jobba, träna och hitta på nåt socialt efter! Idag förstår jag inte hur andra orkar. Det är svårt att inte jämföra sig med andra. Det är tortyr att vara orkeslös. 

Idag blev en jublande dag när jag kunde ÄTA lunch på stan... utan planering.. det kändes såååå lyxigt. Potatismos med fiskgratäng, det gick finemang.. inge ont. Blev så glad och så känner jag mig FRI. Allt känns så enkelt helt plötsligt. Sen blev det en tur till bokhandeln och jag fick det jag sökte.. kan rekommenderas.. kommer att gå fort den " femtio nyanser av honom" av E L James..  150 sidor gick fort. 




     

  

52 kommentarer:

  1. Den lånar jag gärna efter dig! God natt smöla <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den får du te hälja!! Kram och go natt <3

      Radera
  2. Åh om ja kunde trolla bort det onda åt dig.... Tur det finns fiskgratäng ;-) Ta hand om dig å njut av boken. Gonajti. /OlaA

    SvaraRadera
  3. Den hörde jag en del om på Skavlan. Tror dock inte det är en bok för mig :-)

    SvaraRadera
  4. Bästa Fia,jag är så ohört imponerad av dig!Din kropp som idag har en helt annan ork,tempo och kapacitet än innan du blev sjuk.Och det är just det som är så fantastisk med dig,att på trots av det behåller du fokus på det som ger dig glädje i livet.Du lägger dig inte ner och tycker synd om dig själv.Du tar fram din styrka och din kraft.Din livsglädje.Och så känner du på med gnista och fokus.Det är bara att ta av hatten för dig!Du är outstandig!!
    Tack för fin bild på dig och din nya bok.
    Stor kram Silje

    SvaraRadera
    Svar
    1. ....och så kämpar du på...skulle det stå :-):-)Kram igen!

      Radera
  5. Bilden visar en uppslukande läsare, den boken måste jag köpa. Hoppas oxå att du får möjlighet att äta fler luncher på stan utan biverkningar.
    Kram
    H

    SvaraRadera
  6. Du besitter en inre glöd som ingen annan jag känner. Ibland tror jag att du får ge kroppen en chans att hinna ikapp ditt starka fokus.Jag har också levt med en kropp som inte orkade och huvudet ville mer än kroppen orkade. Mitt fokus var då tyvärr att bara " skälla " på kroppen. Idag har jag lärt mig att vara tacksam för min kropp som faktiskt kämpat på och givit mig min styrka tillbaka. Tacka kroppen varje dag för vad den gör och skäll inte på den för vad den inte gör.För mig gjorde det skillnad.
    Jag kan aldrig förstå den smärta eller urgrunds trötthet du genomlidit, jag förminskar inte dina känslor och upplevelser. Jag försöker bara ge ett ord på vägen.
    50 Shades of Grey !!! Mumma säger mina väninnor som läst den. Inte för att författaren får Pulitzer pris för boken men tydligen sträckläser man den. Njut!
    Hoppas din kropp har en bra dag idag.
    Kram ann

    SvaraRadera
  7. Godmorgon onsdag. Ännu en dag för mirakler. Det är ändå bra fantastiskt att varje ny dag ger nya möjligheter! Allt flyter, allt är förändring - Panta rei. En lycklig dag önskar jag dig och glöm inte de obligatoriska gapskratten! Har du testat yoga? Bra för kropp o själ! Kram!/ irre

    SvaraRadera
  8. Hahaha...den boken säger min son ( som jobbar extra på akademibokhandeln) att det är strid ström av kvinnor som köper just nu-typ, deras mest säljande bok för tillfället! Njut du. Dessutom låter det bra att ha ett mål i sikte som att Jobba åtta timmar en dag, träna, äta och göra nåt annat kul...det kanske är svårt just nu men så som du tar dig fram och igenom din nuvarande utmaning så är du snart där, tror jag. Ha en riktigt bra dag idag, Fia!
    Kram Tonja

    SvaraRadera
  9. God morgon Fia! Jag tror bestämt att jag hänger på vad Ann skriver här ovan. Längtar gör vi alla, det viktigaste är vad man gör av det man har. Du är så klok Fia som vet att leva den lärdom livet serverat dig under resans gång och plocka ut godbitarna ur livets chokladask. Det vore väl toppen att få litet av allting istället för att spänna bågen orimligt hårt! Vad smart att du kommit på det där med att sträcka musklerna fixar till kroppen, tai chi? chi gong? callanetics? varför inte vattengympa även om det har kärringstämpel på sig :)) SÅ gott med lunchen på stan, underbart att du kunde njuta fullt ut! Härlig fängslande läsning ser det ut som från fotot av dig, toppen!! då har du två böcker kvar i trilogin att se fram emot :)) Snäckan, önskar dig en riktigt fin onsdag, Stockholm håller på att vakna till en ljuvlig höstdag. Kramelikram Eila

    SvaraRadera
  10. Den där boken om jag läsa om, det lät ju spännande att det var riv och slit efter den. Du fantastiska kvinna som självklart har haft en dag där kroppen protesterar efter dunderprestationen på golfbanan, men du får bara ur dig frustrationen och ser framåt och njuter av friheten att kunna äta lunch på stan. Tack Fia för din underbara blogg! /CR

    SvaraRadera
  11. Mycket fint skrivet, hoppas du får en bra dag! / GM

    SvaraRadera
  12. Du imponerar på mig jättemycket!!Kan känna igen mig själv i dig, fast jag "bara" har fibromyalgi men folks kommentarer om att man ser så pigg ut är oerhört frustrerande, när det krävs så mycket planering för att orka utföra enkla struntsaker. Orkeslösheten är verkligen tortyr och det ÄR svårt att inte jämföra sig med andra... Kämpa på och stor kram till dig! /MI

    SvaraRadera
  13. Lunch på stan och så hem och läsa en bok=härlig dag!!
    Jag förstår att du är frustrerad över att du inte orkar som tidigare och låt frustrationen komma fram. Och därefter gör du det som du är BÄST på, att byta fokus och gå vidare och njuta av det du kan här och nu.
    Oj oj, tänk om fler människor i världen hade den inställningen som du har Fia...
    Jag hejar på dig, både när det känns bra och när det känns mindre bra för dig.
    Jag hoppas att onsdagen blir en riktigt fin och härlug dag för dig.
    Kram
    Christel

    SvaraRadera
  14. kan bara hålla med ovanstående talare! Tänk om folk visste vad mycket jobb det ligger bakom att kunna vara "normal" och göra "vanliga" saker. De som kan fixa det utan problem fösöker istället göra allt för att inte vara "normala"..... Att börja dagen med din blogg gör att man känner sig glad för varje liten krämpa- den är ju övergående för min del...Kram o kämpa på/ Sara

    SvaraRadera
  15. Tack för dina ord Fia! Hoppas du får en bra dag idag.
    Blir också nyfiken på boken, hört mycket om den. Blir nog en sväng ner till bokhandeln inom kort.... Världens största Kram till dig!

    SvaraRadera
  16. Härligt med en lunch på stan, det är grejer det :-)
    Låter som en spännande bok, jag har också hört om den och är lite sugen. Hoppas du får en fin onsdag
    Stor kram

    SvaraRadera
  17. Tänker på dej och vilken styrka du besitter - delandet av HELA dej. Tack Fia, för att du vågar visa hela spektrat av ditt inre tempel. Mod Mod Mod!!!
    Kram Vera

    SvaraRadera
  18. Hej fina Fia,
    Så härligt att du har hittat en fängslande bok! Läste just om den på Bokus, några minuter innan jag gick in på din blogg, och blev nyfiken! Den säljer som smör överallt!
    Berätta sen vad du tyckte?!
    Förstår att det måste vara underbart att kunna äta något annat än soppa! Och må bra. Det är dig verkligen väl unt.
    Jag har oxå problem med apati och det är jättesvårt att förklara för omgivningen. Tål inte stress heller och det är struntsaker som kan göra mig stressad - jag, som hade arton bollar i luften förr i världen!
    Det där med att jobba 8 timmar om dagen tycker jag är överreklamerat, hehe.
    Det kan bli som med mig, utbränd flera gånger om, och vem tackar mig för det? Tur jag är pancho nu och slipper f-kassan osv osv.....
    Så var varsam med dina krafter även om du älskar varenda minut av det du gör.
    Du är klok som lyssnar på din kropp vännen!
    (Ursäkta att jag kallar dig vännen fast vi aldrig har mötts, men jag känner så varmt för dig. Hoppas du inte tar illa upp.)
    Nu hoppas jag att du har en skön och behaglig onsdag!

    Varma kramar,
    Aina

    SvaraRadera
  19. Hi there! looks like you've had yourself some wonderful me-time reading that first part of the trilogy. Haven't read it myself but everybody seems to rant and rave about it so I suppose I'll have to make a trip to the book store. I cannot even begin to imagine what you are going through, but it is clear for anyone to see that you are one remarkable young lady. I know many who would learn a few things just by reading your blog a couple of days. What a trooper you are! Wise advice to listen to you body, good job. Wouldn't mind cutting back on the office hours myself just to give myself a good chance of just enjoying life and seeing my loved ones when I'm not whacked. Hope you're having a really wonderful Wednesday, all the best. /LMcN

    SvaraRadera
  20. Underbart att du hade en bra dag med spontanlunch på stan utan stopp - Tjoho!! Ska bli spännande att höra vad du tycker om boken - har hört blandade recensioner. Hoppas att du njuter av den vackra och varma höstdagen. Kärlek och kramar.
    /Caroline

    SvaraRadera
  21. Åh vad gott att du tar dig tid att göra precis det du vill och bara njuter! Mysigt med lunch på stan och så en sträckläsare på det! Härliga tider! stor kram till dig /AS

    SvaraRadera
  22. Det kommer en dag då du och din kropp förlikas, det är jag säker på. Håll ut och ha det så gott som möjligt, du är en förebild för oss som följer dig.
    fd v-land

    SvaraRadera
  23. Styrkekramar till Dig<3

    SvaraRadera
  24. Hej Fia!
    Vad skönt med en lunch på stan. Att sedan ha en bra bok att krypa upp i soffan och läsa är också mysigt.
    Kramiz Annika

    SvaraRadera
  25. Hoppas att du har haft en fin och bra höstdag! Det är du verkligen värd! Hoppas att du även idag har fått äta gott utan att ha ont! Stor kram till dig! //Cia

    SvaraRadera
  26. Jag förstår att du verkligen kämpar och att det krävs mycket planering och vila för att klara av de saker du tar dig för! Det härliga med dig är att hur negativt det än verkar vara så lyckas du vända ditt tänk och hitta något positivt i det. Det skulle fler verkligen behöva. Din förmåga att vända om till det positiva!
    Starkt jobbat! /SC

    SvaraRadera
  27. Jaa säger precis som så många före mig och SC här ovan: på något vis vänder du alltid det mörka och hittar någonting ljust och positivt i det hela. Du rockar fett! som ungarna säger där hemma. Kram!!

    SvaraRadera
  28. Massor av styrkekramar till dig!

    SvaraRadera
  29. Du e ju för grym! ;) Massor med kärlek till dig!

    SvaraRadera
  30. Gött med fiskgratäng och härlig läsning, det gillar vi:):). Tänker på dig Sofia med kärlek. Massa kramar//Harry

    SvaraRadera
  31. Skönt att krypa upp i soffan med en bra bok.Tänker på dig. Kram från LenaK

    SvaraRadera
  32. Härliga du,vilken kraft och energi som bor inom dig! Du imponerar varje dag!Ha bra kväll!
    Kram G-B

    SvaraRadera
  33. Härligt Fia med lunch på stan och sedan en bra bok i soffan. Tack för boktipset. Lyssna på kroppen och ge den den tid den behöver. Kramis Carina

    SvaraRadera
  34. Tänker på dig! kram Susanne

    SvaraRadera
  35. Härligt Fia, du är fantastisk.
    Mysigt med lunchen.

    Kram Ray

    SvaraRadera
  36. Stor varm Kraam ..../Sus

    SvaraRadera
  37. Mmmm potatismos.... Och sen lite sex och samlevnad... Hahaha vilken kombo! Kram på dig Fia! Carin

    SvaraRadera
  38. Visst är det frustrerande att inte orka som man vill. Det finns ingen gång man är så sugen på att träna som när man inte kan. Men en dag i taget och ett litet steg framåt för varje dag. Det är i det lilla som de stora förändringarna kommer till stånd.

    Det ser så mysigt ut på fotot. Ser fram emot att höra vad du tycker om boken.

    Gonatt från Å

    SvaraRadera
  39. Idag sänder jag dig en stor varm styrkefylld kram/Z

    SvaraRadera
  40. Stor kram till dig!
    Hans

    SvaraRadera
  41. Fina Fia , så härligt att det blev en spontanlunch, du är så bra att fokusera på det positiva - jag lär mig så mycket av dig. Sedan vill jag också säga att du är så himla snygg i ditt korta hår. Stor varm kram L

    SvaraRadera
  42. Massor kärlek och styrkekramar till dig. Du kanske skulle skriva boken "Femhundra strategier att överleva vad som helst" ! Natti från Stockholm JCW

    SvaraRadera
  43. Tänker på dig och skickar dig kraft! Kram

    SvaraRadera
  44. Fiskgratäng, femtio nyanser och fysträning. Tre fina F.
    Vad mer kanan begära?
    Kram
    Martin

    SvaraRadera
  45. Bortsett från smärtan så verkar ju livet ganska bra!
    Natti
    Åompe

    SvaraRadera
  46. En bra bok är alltid guld värd, önskar dig många fler sådana. Kram

    SvaraRadera
  47. Du är en verklig kämpe! Hur många kramar som helst till dig!

    SvaraRadera
  48. Jaa snälla skriv en bok! Den vill jag med flera läsa. Du skriver så bra! Kram från Å

    SvaraRadera
  49. Jag lånar också gärna boken... Men vete sjutton om jag vågar läsa den offentligt!!! ;-))

    Tänk noga på att låta publicera dina texter i bokform. Jag är helt övertygad om att den boken skulle stötta/glädja/trösta MÅNGA andra. Många fler än vi som funnit din underbara blogg. Många många kramar från Ulrika

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.