17 juli 2012

vi dansar en stund på jorden

Nu har jag endast 6 kurer kvar av cellgift Taxol och 2 kurer av läkemedlet Avastin som är planerade för denna gång. Nice. Nästa vecka blir det vilovecka och det är så skönt för mina njurar och lever som sliter. Hmm synd.. roligare kunde man ju ha haft när de ändå får slita så ont menar jag :) 


Idag börjar mitt kött att bli svagare och då kommer sår, sveda på direkten. Huden klarar inte av vanlig belastning som tex skor avger. Får ont i huden som ger med sig och det tar 1-2 veckor innan den blir som vanligt igen. 


Det innebär att jag under denna tid får vara mer noga med att plåstra och så byter jag kring stomin minst två ggr/dag. Annars är det en gång. Givetvis går det att tömma påsen så jag går inte med en massa dret kring magen hela dagen.. för er som inte vet hur det funkar :) haha. 


Idag på cyten passade jag på att stoppa föttera i ett fotbad när jag ändå var fast i en massa slangar. Jag bad om en handduk och hink, släppte ner en fotbomb som doftade gott. Fotfila hade jag i handväska.. härregud men föttera blev som nya. Det brukar inte hålla länge men gött var det.


Idag mötte jag en go gammal skolkamrat som har fått uppleva det som inte ska hända. Miste sin bästa i en olycka, 27 år, kvar blev en 6 månaders bebis. Vad säger man. Livet går vidare... ofattbart hårt, trist... sorgen som ingen kan beskriva med ord. Stor respekt och styrka. 


Livet ställs på sin spets och Varför klagar folk, Varför är många inte nöjda i sin vardag, Varför tar inte de som kan vara på sina liv och skapar lycka? Vi kan bara skratta åt dumheten och själv inse hur bra man har det.. mitt i livet. 
kvällens låt


somliga säger vi lever i evighet
fast döden är det sannaste som dom vet
andra säger lyckan finns i ett ögonblick
fast dom aldrig hann ifatt det dom fick 
  
                Kvällens foto över Djupviken, en ängel till E


                           23 kommentarer:

 1. Du har så rätt Sofia, du har lärt, iallafall mig, att ta vara på min tid bättre och njuta av nuet! Det är gott, för vem vet vad som händer imorgon! Goa, goa, Sofia!:-))

  SvaraRadera
 2. Vilken otrolig bild! Ja, livet blir sällan som man tänkt sig. Det är det enda vi kan vara säkra på. Så med risk för att bli tjatig tackar jag igen för att jag hittat till dig och "ditt liv" , för det ger mig så otroligt mkt perspektiv och viktiga påminnelser! Har själv vänt en mkt sjuk kropp till frisk - dock inte i cancer ramen! Å viktigast för mig än idag är rätt fokus och att njuta av det otroligt fina liv jag dagligen ges. Så än en gång TACK fantastiska Fia för att du bidrar med så viktiga saker till alla oss läsare! Du är klok som en bok, skimrar som stjärnorna och lyser som solen! Du är en vinnande överlevare som LEVER varje dag! Stor Styrke kram /Jo

  SvaraRadera
 3. Fasen vilken jublande eloge till livet Fia! vem annan än du vår egen sprudlande livnjutare kommer på tanken att köra med fotbad där på cytokliniken, ha ha den är UNDERBAR!! Hoppas de övriga patienter tog med sig litet av ditt skimmer och bus hem till sig! Som Jo skriver här ovan, du är verkligen klok som en bok och sprider stjärneglans och solvärme omkring dig. Varje dag går jag iväg från din blogg med en bit av den gåva du så generöst delar med dig av; kärleken till livet. TACK Fia!! Njut av denna härliga onsdag!! Kramelikram Eila
  P.S. Vilken magnifik himmel! Så klokt du skriver om det obeskrivliga som inga ord kan fånga.

  SvaraRadera
 4. Kan inte annat än tycka om Dig mer o mer o mer!
  Puss på kinden
  //Ika

  SvaraRadera
 5. You GO girrrrl! :)
  Kram/T

  SvaraRadera
 6. Jag är så imponerad av din styrka, inspirerad av din inställning till livet och tacksam för att du delar med oss som inte känner dig alls! Heja dig!

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastisk bild! Den borde du ha som omslagsbild till din bok. Boken kan bestå av alla dina inlägg och kommentarerna till dem. Svårare behöver det inte vara! Så får fler än vi som hittat till din sida upp ögonen för att det är det lilla som betyder något./irre

  SvaraRadera
 8. Wow vilken häftig bild! Helt rätt med fotbadsbomb i kombination med behandlingen! Jag bara ler! Kram Anni-O

  SvaraRadera
 9. Du är en riktig fighter! Det kommer greja sig fint det här. Snart klart och sedan framåt. Håll i nu! / GM

  SvaraRadera
 10. Wow, vilken kvinna du är Fia! Tänker på dig och skickar dig massor med kärlek, kraft och kramar!
  /Caroline

  SvaraRadera
 11. Oj, det var ju verkligen en ängel på himlen. Så vackert! Stor kram till dig också!

  SvaraRadera
 12. Vilka ord, vilka bilder och vilken kvinna!
  Att lyssna till dina och kroppens behov och stoppa ner dina ömma fötter i ett fotbad mitt under behandlingen, ja vad ska jag säga, det är ju genialiskt och så jäkla fantastiskt. Att inte bara "sitta av tiden" utan göra något ytterligare gott för dig själv och din fantasiska kropp som jobbar för att göra dig friskare och friskare, det är så bra!!!
  Bilderna på skyddsänglarna är helt magiska.
  Sänder dig massor av styrkekramar och kärlek
  Christel

  SvaraRadera
 13. Kära Fia,jag säger det igjen - du är en makalös fantastisk människa!!Vilka perspektiv du ger på livet!Det är så oändligt värdefullt!!Tack!!
  Jag skickar dig massor av kärlek och från djupet av mitt hjärta så hejer jag på Dig!!<3<3
  Stor kram från S

  SvaraRadera
 14. Sitter nu åter vid dator och läst ikapp 3 inlägg. Du är helt makalös kvinna!! Du berör mig på djupet och omskakar min grund med dina ord och din klokskap. Jag är så tacksam för att jag hittat din blogg och att få ta del av allt detta. Kvällens dikt och bilder var magiskt underbara helt enkelt. Å så till %-satser, Det finns tre typer av lögner: Lögn, förbannad lögn och statistik! Eller någon måste vara undantaget som bekräftar regeln. Jag håller på dig!!! Kram,CR

  SvaraRadera
 15. Hej Fia!
  Du är helt makalös. Att ta med en fotbomb och ta hand om fötterna när du sitter på behandling. Bra tänkt. Kroppen jobbar och du pysslar om.
  Underbar bild dessutom. Kramizar Annika

  SvaraRadera
 16. Hej Fia och tack för dina ord. Dom är inspirerande och sant som du säger, varför många som kan ta till vara på sina liv ofta klagar, jag är en av dom från och till och det ska det bli ändring på. Du är enorm!!!!
  Tack och massa kramar till dig//Harry

  SvaraRadera
 17. Allt ljus på Dig, du är verkligen en äkta stjärna, bugar och bockar...kram

  SvaraRadera
 18. Mäktiga bilder på änglarna! Ingen dum ide att ha bilderna på omslaget till din bok! Som tidigare nämnts borde fler få tillgång till din klokskap och strategi för att komma framåt, steg för steg! Kram G-B

  SvaraRadera
 19. Fotot säger allt... Så magiskt! Du har verkligen förmågan att hitta det positiva Fia, så häftigt att ta del av. Kram Vera

  SvaraRadera
 20. Vilka bilder Fia och tack för din klokskap och din inspiration. Stor varm kram L

  SvaraRadera
 21. Wov Fia vilken bild. Jag ser dig i mitten mellan molnen det är du som är en Ängel på jorden. Tänk på att du är en ängel som spride glädje styrka och hopp till oss jordvandrare. Tack tack för ditt fantastisk positiva sinne. Stor kram Carina

  SvaraRadera
 22. Bugar för dig av djup respekt för alla dina handlingar å kloka ord i dagens inlägg. Tack! Bilderna är fantastiska! Tack även för dom. Gonajti.

  SvaraRadera
 23. Tack underbara för att du delar med dig av så mycket! Kramar // Cia

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.