28 juli 2012

tar bort kött


Efter dagens fläskfilégryta (där köttet är så mört att jag kan dela köttet med en gaffel) började det mola i min mage och en vag smärta uppstod. Härregud nu ska du se att jag måste plocka bort köttet ur min redan fattiga meny. Det blir inte mycket kvar nu. Håller på att bli galen. Törs snart inte äta annat än flytande och knäckebröd! Härregud. Men jag kan fortfarande äta köttfärssås, tror jag?!, och det ÄR toppen och det mest köttiga för nu. 

Det onda känns som det brukar göra när det blir stopp men än vet jag inte om det blir så. Det är inte en konstant smärta. Jag dricker och försöker få i mig sånt som är snällt. Min kropp jobbar sakta så det tar det innan jag vet hur det blir.  

Senast som jag åt kött var i juni och då fick jag stopp men det släppte inom ett par timmar. Dagens kött var det inte något fett eller senor på som kan orsaka besvär. Det beror på att det är svårare/segare för magen att ta hand om eller om passagen är ännu trängre mot tidigare. Hur ska jag klara att vänta på röntgen i slutet av september... behöver en nu. 

Förutom detta har jag haft en bra dag där jag kände mig starkare och att jag orkade mer mot för nån dag sedan. Det beror på att min vilovecka börjar ge effekt och då kan jag meddela att det känns inte riktigt lika kul att det snart är tisdag och dags för en ny dos.

Har glömt att berätta att jag har lagt peruken på hyllan. Gjorde det i torsdagskväll efter att det var så varmt. Håret växer lite så jag fick hjälp med att trimma skalpen från långa och tussiga hårstrån. Får se hur det går då det växer ju inte fort än. Men det är skönt att slippa peruken =)  

 

17 kommentarer:

 1. Håller tummarna för att det inte är ett stopp på gång å att du får sova gott i natt.

  Vad häftigt att hår å fransar börjar växa trots att du får taxol fortfarande. Jag har några ynka strån på huvudet som aldrig föll av med resten av kalafusen, å de växer hela tiden. Men några nya strån växer inte upp. Längtar efter att få en tät fem mm stubb på hela skallen. Det trodde jag väl aldrig att jag skulle längta efter när jag rakade av det. Kommer nog att tycka att jag har värsta frisyren i slutet av september. =) Till dess passar jag på att njuta av att slippa raka benen samt bekymra mig över bad hair days =)

  Kram, Malin

  SvaraRadera
 2. Underbar inställning hos er båda (Fia o Malin), det är beundransvärt! Tack Malin för det du oxå väljer att dela på Fias blogg. Jag håller alla tummar och tår för att det inte blir något stopp utan att det bara var falskt alarm i magen din. Önskar dig en fin söndag! Massa kramar och kärlek.
  /Caroline

  SvaraRadera
 3. Håller alla tummar och tår för att du slipper ett stopp! Jag skriver typ samma saker varje gång jag kommenterar men jag menar det varje gång, Du är så fantastisk! Å så skönt att du slängt peruken! Du är så vacker! Nu önskar jag dig en fin söndag med mycket vila och glädje! Stor kram med massa kärlek
  Stjärnorna lyser lite extra för dig inatt!

  SvaraRadera
 4. Ja stort tack till er båda och så en high five till ert stora mod!!! Kram Vera

  SvaraRadera
 5. Jag hoppas också verkligen att du släpper ett stopp nu!Tillit!Tillit!
  Din inställning och dina perspektiv är guld värda!
  Tack!
  God natt och stor kram,S

  SvaraRadera
 6. Så modigt att lägga peruken på hyllan, helt rätt!!! Hoppas hoppas hoppas du slipper stopp denna gång, att du får sova inatt! Du är amazing! Så givande att följa dig på din resa! Och tack även Malin att du delar med dig!
  Massa styrka och kärlek till er båda!!

  SvaraRadera
 7. Hej Fia och vad jag hoppas att du ska få njuta av kött i framtiden utan stopp eller något annat. Härligt att du kan äta köttfärssås:) kramar till dig fina och massor med styrka.
  //Harry

  SvaraRadera
 8. Vad skönt att du vädrar skallen! I bet you're even more beautiful without your wig! Kramar // Cia

  SvaraRadera
 9. Vad skönt det måste vara att slippa ha på sig den där varma peruken! Japp, det kommer en dag när du kan sätta tänderna i kött och magen kommer bara att kurra belåtet. Köttfärssås är inte fy skam heller, hur går det med moussaka förresten? har en grej med aubergine, älskar det i alla former. Hoppas du sovit gotti-gott-gott och vaknat till en kanon söndag Fia! Underbart ljuvligt foto igen! Kramkram Eila

  SvaraRadera
 10. Ni är beundransvärda tjejer...massor av styrkekramar till er.

  SvaraRadera
 11. Detta jobbiga med vad man kan äta känns igen. För mej blir det inte stopp,utan tvärtom. Blir jobbigt i längden att alltid ha en toa beredd. Gör att jag inte går ut så ofta.

  Strunta i peruken,gör du rätt i. Måste vara varmt. Jag har inte skaffat någon,vet ej om jag ska det. Har rakat av mej håret,när jag fick en massa tussar i handen. Men nu har det börjat växa långa tussar på vissa ställen. Får se om jag tappar mer efter nästa behandling,som är imorgon.

  Hoppas det gått bra med magen.
  Ha en bra dag!
  Kram Anki

  SvaraRadera
 12. Underbara Fia, grattis till vinsten i familjefejden :).
  Skönt att du slängt peruken för det måste vara hur varmt som helst nu när det är varmt ute. Och du är så vacker!!!
  Förstår att det känns tufft när det så lätt blir stopp och du får ta bort en del mat men med din inställning till livet och det som där händer så har du snart kommit på något annat fylla din matsedel med.
  Du är fantastisk och jag hejar på dig. Hejar också på er Malin och Anki och tackar för att ni delar med er också.
  Soliga kramar
  Christel

  SvaraRadera
 13. Hej fina Fia. Jag hoppas att du slängde ut peruken för gott nu. Du som är så vacker behöver ingen och det måste vara bedrövligt varmt och jobbigt. Jag hoppas att det aldrig blev något stopp och att du får fortsätta att känna dig bättre och starkare även idag.
  stor kram

  SvaraRadera
 14. Håller tummarna för att det inte blev något stopp och för att du mår bättre även idag... Styrkekramar!

  SvaraRadera
 15. Sofia, det namnet betyder vishet. Lyssna helt enkelt på vad din kropp vill du ska äta./irre

  SvaraRadera
 16. Sofia...det är konstigt vad kroppen anpassar sig. När den vet att man äter något som inte tål så säger den ifrån, då känns det inte särskilt lockande att äta hur gott det än är när man mår så dåligt sedan. Och jag tror du kommer på precis vad du tål och inte tål. Skriv en lista. Det du mår bra av kommer då att smaka gott. Hoppas stoppet gick över snabbt...Irre skriver klokt både om din vishet och att lyssna på kroppen. Många Kramar/ Maggan

  SvaraRadera
 17. Peruk i sommarvärmen? Nä fy bubblan! Tufft med barskrapat tycker jag, så go görl :-)
  Å vegetarian e väl inte så dumt en period? Massa kaninmat kommer maggen kanske må bra av? Va rädd om dig Fia å tack för ännu en bra kraftfull delning. Gonajti.

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.