22 juli 2012

Bröllopsfesten ❤

Bröllopsfesten blev lyckad och allt flöt på utan anmärkning. Brudens planering gav resultat och alla var lyckliga hela kvällen. Allt från mat, dryck, service, underhållning ja inte en grej va trist... Inte ens presentöppningen haha. Dottern va tuffast som agerade bar-, matpersonal, artist med sin kompis. Så söta båda två.

Vädret var perfekt men lite kylslaget likt en sen höstkväll. Så trivsamt att se dem, lyckliga tillsammans. All gott till M❤R. Tack för att just jag fick vara med och dela Er kväll.

Storfester är så underbart. Att träffa människor som man inte sett på så länge är lika kul som att träffa de nya som man inte känner sedan innan.

Kvällen gick fint förutom att jag drabbades av stopp i systemet. Trots att jag åt mat som jag ska tåla på dagen lyckades något fastna. Kände det redan innan festen men tänkte trotsa och hoppades på att jag hade fel. Smärtan smög sig på som vanligt och till slut var jag tvungen att bryta upp för hemfärd. Det är detta som gör mig förgrymmad, att bli besegrad och tvingas ge efter och cancern vann. Men vi ska gå många matcher till!! Nästa vinner jag. Men jag vann ändå för jag klarade vara med! HA HA jävla dret sjukdom.

Hade så kul och trevligt ända till det sista och jag höll ut till tolv. Sen hann jag precis innanför dörren tills det drog igång. Det vanliga... kräkning och grym smärta. Denna gång satt det värsta i ryggen. Blev så illa att jag gick lös i mitt Apotek och det gav effekt på magontet. Somnade av utmattning och av medicinen. Vaknade efter nån timme och ringde upp min hemavdelning.

Du vet att jag blev bekymrad av ryggontet och ville koppla det till njuren och förträngningen i njurbäcken. Har inte haft så påtaglig smärta där förut och denna ville inte ge med sig. Jag vet ju inte vad den beror på. En molande ondhet, ganska hög. Om smärtskalan är MAX 10, var min ondhet lätt 8,5. Då vet du att jag ringer inte i första taget.

Men jag vet ju inte vad jag ska förvänta mig... ska jag vänta på febern innan jag reser in?! Ssk kunde inte annat än att säga att det ligger nåt i vad jag säger. Kan inte hurra för att vänta in att bli sämre! Hade hellre fått hjälp i tid innan jag ska tvingas ligga och kvida av smärta. Om de nu hade kunnat göra nåt typ med hjälp av en stant. Men det kanske bara är jag som fastnat i detta eftersom min Uppsaladoktor påtalade att det KAN bli ont... Inte sagt att det behöver bli det.

Men nu känns det bättre i alla fall. Vet du att ibland räcker det med att ringa och rådgöra med en sköterska.. så släpper det lite och så mår man bättre. Nog lite hypokondriker jag hmm hehe.

Jag fick i alla fall råd om fortsatt medicinering och att jag ska kontakta min läkare på måndag. Men jag vet att hon gick på semester.

Ja nu är klockan över sex på morgonen och jag mår ganska bra. Har inte sovit mer än några timmar så jag får nog ställa in mina planer för idag.

Nu hoppas jag somna en stund.


14 kommentarer:

 1. Det är så härligt med fester!! :)
  Jag måste ändå säga att jag slås av hur handlingskraftig du ändå upplevs när ett stopp sätter in...du liksom skrider till verket med vad som behöver göras. Bra attityd, tycker jag!
  Dessutom behöver du inte nödvändigtvis vara hypokondriker för att känna en viss lättnad över att få dela din upplevelse med någon som lyssnar- det finns en hel del läkning bara i det. ;)
  Hoppas du får lite mer sömn, att magen drar igång igen och att din dag blir smärtfrioch vilsam!
  /kram Tonja

  SvaraRadera
 2. inger sjöström22 juli 2012 09:30

  Du har verkligen energi som orkar allt du gör , fester, golf , resor o mkt annat tycker jag iaf. Sen all skit som du helst inte vill göra som suger energi. Vet inte om jag nämnt det tidigare. Jag har ju emellanåt problem med enorma smärtor i tunntarmsområdet ( min stomisida )o samma sida ryggen. Sist var det värre än att föda barn. Dessutom kräks jag i samband med detta. Numera vet jag att det beror på stenröse i gallblåsan. Men det är ju inte helt okomplicerat att operera bort blåsan eftersom jag måste ha mitt cellgift o då blir det för stor belastning på kroppen. Får se vad dom säger på kirurgen sista juli - det är ju enormt tärande på kroppen när anfallen kommer. Säkert har dom väl kollat detta med gallan på dej, men ville ändå nämna det.
  Du vet att på söndag ska alla ha en vilodag!!
  Kram/ Inger

  SvaraRadera
 3. Sofia, din inställning till saker är beundransvärd. Du är realist samtidigt som du ser möjligheter i vad tillit och tro kan uträtta. Handlingskraftig är du också. Du måste vara en bra chef! /irre

  SvaraRadera
 4. så underbart att du hade en härlig kväll, även om avslutningen inte blev den bästa.
  Stor kram till dig

  SvaraRadera
 5. Hej Fia!
  Kul med bröllop. Vad kul att du fick vara med ett tag i alla fall. Stopp i påse verkar inte vara något skönt. Tur att du kunde ta någon medicin som hjälpte. Hoppas att du kan få någon mer varaktig hjälp. Ha nu en vilosöndag.
  /Kramiz Annika

  SvaraRadera
 6. Stackars dej vännen :-( <3 Tänker på dej <3 Kram

  SvaraRadera
 7. Du är så imponerande i din beslutsamhet och i din styrka. Hoppas att smärtan har gett med sig och att du har fått vila skönt idag.
  stor varm kram L

  SvaraRadera
 8. Så kul med bröllopsfest!!Att fira kärleken är jo fantastisk!
  Skickar massa kärlek och styrka till dig idag och hoppas på att smärtan har blivit mycket mindre.Kom ihåg hur fantastisk du är!!Du är en riktig fighter!Du är en vinnare!!Jag hejer på dig hela vägen till friskhet.
  Stor kram och klem från S

  SvaraRadera
 9. Skönt att du fick uppleva bröllopet och ha en fin stund. Men jag hade önskat att bespara dig det onda efteråt, men du klarade av det också. Många gånger hjälper det att få prata med någon. Hoppas din dag varit så smärtfri som möjligt och att du fått en välbehövlig vila....
  Kram Maggan

  SvaraRadera
 10. Hoppas sömnen gjort dej gott och att dan varit bra...massor av styrkekramar

  SvaraRadera
 11. Hoppas att du haft en smärtfri söndag Fia. Ja jävla jävla dretsjukdom!!!!!! Men som sagt, du var där iaf och kunde dela dina vänners dag trots allt ❤!
  Styrkekram från Vera

  SvaraRadera
 12. Hoppas du har fått dig en tupplur idag för att ta igen litet av sömnen du gick miste om igår natt. Vad härligt med bröllop! alltid lika kul med storfester som du säger, nya och gamla bekanta mixas. Inte behöver man vara hypokondriker för att vilja höra några kloka ord och litet omtanke över luren, det gäller nog oss alla ;)) Sov så gott Fia och vakna piggelin imorgon! Natti natti Eila

  SvaraRadera
 13. Tack för fina ord Fia! Det var en underbar kväll på alla sätt.Så tråkigt att höra att du blev så sjuk. Stor kram / Madde

  SvaraRadera
 14. You Lovely strong woman <3 Kramar // Cia

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.