03 juli 2012

förbi, begränsat.. i väntan att bli klar

Så gött att slippa cellgifter denna vecka. Nu får jag en vecka till att återhämta mig på. Är inte litte trött på att hela tiden brytas ner och inte få vara normal som all andra. Som alla mina vänner som får fortsätta att leva sina liv..hmm. Usch jag försöker verkligen inte att tänka så och gör det inte heller så ofta men ibland är det så lätt att verkligen bli avundsjuk... fast att jag inte vill bli det. Kan inte hjälpa att jag känner mig blåst på vuxenlivet. Hann inte få leva som en vuxen jag utan blev sjuk istället. Det trodde jag aldrig, att det skulle bli så för mig.  

Ja man kan fundera om det är värt att gå på cellgifter.. tänkt dig 1 beh/vecka sedan februari. Vilket leder till att jag inte kan jobba, leva som vanligt, må dåligt, anpassa mig efter dagsform.. SJU månader tar det av mitt dyrbara lilla liv som trots allt ännu finns kvar. Vi talar om kvalitet. Jag börjar faktiskt fundera på allvar. Är det värt det?! Vem kan garantera mig ett liv utan cellgifter... ingen.. någonsin. Det är verkligen inget kul liv som man har under en cellgiftsbehandling och hur mycket är det värt att undvara för livet?! Det är ju detta som är livet och just nu går det åt till att behandlas istället för att leva. Det går bara förbi, begränsat.. i väntan på att bli klar så att jag kan fortsätta mitt liv, som jag egentligen vill leva redan nu! Snopet. Härregud.

Ja men idag blev jag sååååå påmind när vi spelade golf.. jag kan inte SLÅ som jag gjorde innan. Troligen beror detta på att jag inte har lika muskelmassa och inte heller har bukhinnan kvar. Inte för att jag var världens bästa golfare men ändå. Har tappat ensådär 20-50 meter på mina driver och fairwayslag (de slag man gör på gräsmattan innan green för er som inte spelar golf) vilket gör att vi tappar för många slag i tävlingen. Vi behöver alltså slå ett slag extra innan vi är på green mot förr och det kostar för mycket. Men jag måste få säga att jag ryckte upp mig på slutet idag och fick lite längd i drivern!! Gick över kullen på hål 18 i Arvika och det är BRA för å vare jag det!! Bara att det håller i sig tills i morgon =). 

Men om jag ska komma till saken med dagens tävling så spelade vi bättre idag mot igår men har fortfarande en hel del att plocka in om vi ska kunna ta oss till finalen på fredag. Vi ligger kring plats 63 efter 2 dagar och måste under 40 för finalplats. Men än har vi inte gett upp utan vi ska kämpa tills sista slaget på torsdag. 

Det är väl ett friskhetstecken att jag hoppas på att jag ska bli bättre på golf efter varje runda när jag vet att problemet är att cellgifterna förstör ALLT som jag har byggt upp sedan senaste behandlingen! Varje runda är som bortblåst efter en ny kur... evighetsarbete att bygga upp det... Skam den som ger sig! 

Men jag är å andra sidan superglad över att orka GÅ därute och få vara en del av tävlingen. Tänk om jag fick ligga inne och ruttna.. härregud detta är kvalitet det. Att få gå på en gräsmatta med gubben hele dagera.. sämre kunde en allt ha det. Håll nu alla tummar och tår för att vi spelar bättre i morgon. HAHA 

Kram till er alla som troget följer mig, det gör mig så glad för alla kommentarer och mail. Ha en skön sommar och pass på att njut, lev och ta vara på det som du verkligen vill göra. Sommaräng i Arvika

19 kommentarer:

 1. Jag håller alla tummar och tår för morgondagens golfrunda. Stor varm kram

  SvaraRadera
 2. Go kväll Fia!!
  Jag håller alla tummar och dessutom kryssar jag alla fingrer (som vi säger i Norge) för dig och golfen imorgon!Du är sååå bra och jag är överbevisad om att du får till det du vill!
  Tack for att du idag så tydligt påminner om att livet är här och nu och att det är till för att levas.Genom å dela dina tanker och din resa så ger du mig så viktiga perspektiv och påminnelser.Från mitt hjärta,Tack!
  Lycka lycka till imorgon.När du vaknar kom ihåg hur FANTASTISK du är.På alla sätt!
  Stor kram S

  SvaraRadera
 3. Jaaaa då Fia jag håller tummarna för i morgon! Go girl!!!
  Kram V

  SvaraRadera
 4. Jag älskar din värmländska i bloggen! det gör texten så mycket mer personlig och så kan man skratta lite åt det också :). Samma med en kollega som är från Värmland, trots 8 år i Göteborg har hon dialekten kvar, underbart!
  Märta

  SvaraRadera
 5. God morgon Fia! idag är en annan dag, full med energi och den dj-ar anamma som jag vet att du har massor av! Här och nu Fia, det är det som gäller och som du på så många många sätt påminner om varje dag. Vilken bedrift det ändå är att du tar dig gåendes och slåendes hela vägen, på't tjejen! 1000 gånger underbarare att göra det du älskar att göra, hellre än att glo i taket där hemma. JAJAMEN!! idag går det bättre alla gånger! Kramkramkram Eila

  SvaraRadera
 6. All kärlek å styrka till dig Fia. Alla dagar. Alltid men lite extra när du har en mer utmanande dag. Varmt lycka till på banan idag :-)

  SvaraRadera
 7. Vet hur du känner det - det är ett evigt kämpande. Kram på dej från en som snart har en fjärde behandling i sikte. Fyra år av kämpande.....

  SvaraRadera
 8. Jag håller tummarna för dig idag och jag hoppas att du även idag får njuta av dagen på banan även om du är "ur Swing".

  SvaraRadera
 9. Hoppas det går bra idag!
  Fore!

  SvaraRadera
 10. Fianste Fia! När jag skriver detta är du säkert igång och svingar och puttar för fullt. Kurvan pekar ju uppåt så idag blir det säkert än bättre.
  Tänk att du går runt i år, bara det är en stor bedrift med tanke på var du var för ett år sedan och vad du har gått igenom sedan dess. Det har du din inställning och kämparanda att tacka för så tack för att du sprider den vidare.
  Massor av lycka-till-kramar till dig från mig
  Christel

  SvaraRadera
 11. All lycka till på dagens deltävling! Håller alla tummar och tår jag kan! Med din kraft och fin kämparanda ska du se att det går vägen. :)
  Stor kram
  /Caroline

  SvaraRadera
 12. Önskar dig all lycka till på deltävlingen idag. Ska hålla alla tummar och tår jag bara kan. Med din kraft och kämparanda ska du se att det kommer gå vägen!
  Stor kram
  /Caroline

  SvaraRadera
 13. Hoppas denna dags tävling har gått bättre.
  Precis som du blir bättre och bättre, tänk på i år för ett år sedan.Din framgång är endast din egen förtjänst. jag kan förstå att du tvivlar men glöm aldrig .... det är din kraft och humor och djäv.... annamma som har fört dig hit, där du är idag.
  Du är fantastisk !!!!

  SvaraRadera
 14. Stor kraft inför morgondagen och tack för din fina blogg!

  SvaraRadera
 15. Känner hur det drar ihop sej i hjärtat på mej när jag läser dina tankar... Jag förstår hur du tänker men är livrädd för att du ska ge upp! Funderar på hur jag skulle ha tänkt i samma situationen om det gällt mej MEN det är helt omöjligt att säga... Jag håller tummar å tår för att du efter denna cellgiftsbehandlingen ska va å förbli frisk och att det går åt rätt håll för er ute på golfbanan! :-) Hejja dej tjejen! <3 Kramiz

  SvaraRadera
 16. Ännu en gång tack för att du delar med dig av ditt liv, framgång som motgång, glädje som sorg. Du berör något hos oss alla...... Kram

  SvaraRadera
 17. Jävla cellgiftsskit som bryter ner kroppen! Jag känner så med dig å önskar att jag kunde genomgå några av behandlingarna åt dig. Min ork finns fortfarande. Men jag kanske känner annorlunda i slutet av augusti =/ Men, Sofia, det ÄR, måste, vara värt det. Skiten biter ju på de sjuka cellerna också, inte bara de friska. Dessutom har jag ju bestämt att du ska få vara cytofri länge efter denna hästdos. Jag bjuder dig på en smarrig lunch i Karlstad, så kan vi åka en bit var, när våra ögonfransar vuxit ut igen. Då kan vi passa på att shoppa riktigt dyr å lyxig mascara oxå. Å frisörshampoo =) Nu ska jag ta kortison inför morgondagens a-kur. Jag ska föreställa mig dig ute på golfbanan då, å skicka energi så att swingandet funkar ännu bättre. Kram från Malin i Örebro

  SvaraRadera
 18. Det verkar som det går bättre och bättre för dig på golfbanan för varje dag som går! Du har talang, du är positiv, du är kreativ, du är en fighter, du är orädd, du vet din kapacitet, du är fantastisk Fia och än en gång lycka till imorgon! Kram, kram G -B

  SvaraRadera
 19. You're really à fighter girl! Keep it up!
  Stor kram // Cia

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.