24 juli 2012

Lyckades få pris

Idag är jag lite glad över min prestering. Började fruktansvärt segt i morse och visste inte riktigt hur jag skulle bära mig åt för att komma ur bädden. Så trött så jag somnade om flera gånger. 

Men eftersom jag hade påbokat tävlingen hade jag ett mål, att ta mig ut till golfbanan. Tur att jag hade sen start. Kommer dit och känner mig som Bambi på hal is. Hade inte varit utanför dörren sedan i lördags (förutom till CSK igår) och matintaget hade inte kommit igång fullt ut. Tänkte att jag provar med att öva mig på rangen och ser om jag orkar hålla i klubborna. Sakta men säkert börjar jag komma i form och tror mig klara att ta mig runt. 

Så söt.. en som hade spelat på fm erbjöd sig att gå caddy åt mig, de första nio, så att jag skulle ha krafter kvar till slagen! Du vet att det är blött... Snällt så det gör jämt ont i hjärte!!! Men stönig som jag är kunde jag inte ta emot denna hjälp utan skulle gå själv. Men kan säga att de sista nio hade han GÄRNA fått bäre både mig och kärra för då var det inte litte tungt. 

Hamnade precis utanför prispallen på en 11 plats, 76 slag.. så nöjd i denna blöta. Men eftersom flera inte var där och hämtade sina priser så LYCKADES jag få pris. Kul, kul och då är jag genast sprudlande glad igen.

Kan erkänna att jag var sååå nära att avboka tävlingen när jag stod på rangen för jag tänkte härregud hur ska jag orka gå runt här idag.. svimfärdig. Pratade med Maggan som skulle gå i sista bollen.. då tänkte jag.. hon kan säkert ta min plats eftersom de var en 4 boll då. 

Min slutsats blir: fysisk aktivitet/ansträngning/träning ökar prestationen/orken/mående till det BÄTTRE när orken är som sämst.  

Jag vet att jag inte hade haft samma härliga mående som NU om jag hade legat inne framför TV hela dagen.. och VILAT. Sedan är det en annan femma att klara av att balansera ansträngning efter ork så att man inte bryter ner kroppen för mycket. Det är inte jag rätt person att uttala mig om. Jag känner inte mina gränser förrän det är alldeles för sent. 

Idag har jag hållit en bra balans fast att jag var sliten de sista fem..!  

Ja i morgon blir det en ny runda och ny tävling. Såå kul detta och nu känns det som jag är frisk igen. Härligt att det redan är glömt igår.. Härregud så bra att jag kom hem. I morgon kommer den bäste och vi ska umgås hela kvällen.

Ser att några av er har läst om läkemedel som ertappar de sjuka cellerna. Har ni nån länk till de? Eller är det typ Avastin som ni menar? 
Avastinet som jag får var 4:e vecka fungerar så att den attackerar de sjuka cellerna genom att de kapar syretillförseln till de (sjuka) cellen som dör. Men det kanske ni redan vet! Må bäst alla. 

                               
                  Dagens vinst, gryta från OBH Nordica, 
                  Tack Richardsons


 


16 kommentarer:

 1. Vilken tjej Du är, grattis...kram

  SvaraRadera
 2. Hej Fia!
  Att vara på sjukan ena dagen och vara med i en golftävling. Ja, det är det nog bara du som gör. Att sedan även få pris. Ja, det är ju bara bäst. Lycka till imorgon också.
  Kramiz Annika

  SvaraRadera
 3. Älskar dina värmländska uttryck som ger ditt språk både kulör och charm ;)) Erkänner att jag var tvungen att Googla "stönig" även om jag nog hade mina aningar om vad det kunde tänkas betyda ;)) Vi svenskar, inkl mig själv, ska ju klara oss själva i alla väder, kosta vad det kosta vill. Men vet du hur skönt det känns att ta emot hjälp som erbjuds och verkligen glädjas över den snällhet som folk så gärna erbjuder. En riktig win-win grej! så nästa gång, testa med att le hult och acceptera den där bärhjälpen så kommer du hem med ännu fler vinnarpriser! Håller helt med Annika, du ÄR bara bäst Fia! heja heja heja på dig idag! Kramkram Eila

  SvaraRadera
 4. Bra gjort Fia!! Kramar/Tonja

  SvaraRadera
 5. Fia...att ta sig över den där gränsen när man helst vill ligga kvar i sängen och sedan ändå ge sig ut och konstatera att man mår så mycket bättre när man är i rörelse och träffar roligt golffolk. Det är en prestation som du verkligen är specialist på. Beundrar dig så, vilken förebild du ändå är för många. Men tänk ändå på balansen vila-rörelse.
  Önskar dig en bra onsdag
  Kram Kram Maggan

  SvaraRadera
 6. Stort grattis till att du fixade golftävlingen och dessutom fick pris!! Vilken bedrift och vilken kämpaglöd!
  Håller med Eila ovan om att du borde testa någon gång att tacka ja till hjälpen:)
  Jag är själv inget vidare till att varken be om eller ta emot hjälp men jag övar på det för att bli bättre på det. OCH man ger faktiskt en annan människa möjligheten att få ge (vilket vi vet är så fint och känns så bra) när man tar emot hjälp. För mig brukar det hjälpa att tänka så iaf.
  Stort LYCKA TILL idag men du är säkert redan ute på banan när jag skriver detta:)
  Kram
  Christel

  SvaraRadera
 7. Grattis Fia! Vad härligt att du fick igång kroppen och dessutom gjorde det så bra att du fick pris! Hoppas du har chans att tacka ja till hjälp idag istället. /CR

  SvaraRadera
 8. Ja men du är väl för knasig som inte tar emot hjälp när den bjuds så där. Kanske det var av en snygging dessutom?..
  Medlet jag menar läste jag om på text-tv för ett tag sen, att det forskas fram just nu men var snart klart att börja använda. tror jag.
  Grattis till en strålande insats, vad fan gnäller vi andra om??!?
  Kram Carina

  SvaraRadera
 9. Ja kan man annat än att gratulera för den bedriften. Som få skulle klara. Wiw vilken inställning!! Spännande att höra hur du lyckades idag!/ irre

  SvaraRadera
 10. Du är ju bara för skön! Appropå värmländska... Hörde just repliken från Bröllopsfotografen i huvudet när jag läste ditt inlägg; 'tänkte ta några schöööna bilder på brudparet'... Men det kanske är som att svära i kyrkan... Kramar // Cia

  SvaraRadera
 11. Kan bara säga att jag är himla nyfiken på hur det gick med golfen i dag/ eller i går är det ju alla redan! Det är nog svårt att få stopp på dig, du satsar allt och det ger resultat! Du är din egen "pro" i alla lägen! Kram G-B

  SvaraRadera
 12. Fan vad du är bra Fia! Vinnarskalle som heter duga! Jag är bara så imponerad av dig. Tack för att du inspirerar! Massa kramar och kärlek till dig
  /Caroline

  SvaraRadera
 13. Grattis Fia!!! Shit vad du är bra på att vända ditt fokus, du hjälper mig verkligen att få perspektiv på livet:)! Du är helt otrolig Fia! Och du: lycka till i morgon!
  Kram Vera

  SvaraRadera
 14. Du er jo bara helt makalös Fia!Du kavlar upp ärmarna och kör.Helt fantastisk!!
  Stort grattis med golfpriset:-)
  Tycker om din slutsats..Bra recept på att fylla på sig själv med kraft.Och der där med balans är jo också en viktig uppmärksamhet.Lyssna på din kloka kropp,dem viser dig vägen till din balans.
  Stor kram och massa kärlek till dig,S

  SvaraRadera
 15. Grattis till fin placering och fint pris! Jag tror att du har alldeles rätt i att det är bättre att försöka aktivera sig i den mån man orkar. Fast det är inte helt fel att ta emot erbjuden hjälp ibland...
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 16. Grattis - du är så bra och övervinner dig själv hur många gånger som helst. Snacka om att du skulle ha haft första priset med den insatsen.
  Stor varm kram L

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.