27 juli 2012

en kväll kostar en dag

När jag hittar på något att göra en kväll kostar det mig ungefär en dag. Det är dyrt tycker jag att betala allt i TID... så det gäller att prioritera och att det inte sker för ofta. Man märker det inte under kvällen utan jag måste själv ha sans och vett på att bryta upp för att minska kostnaden så mycket som möjligt. Man lär sig och anpassar sig. Givetvis är det värt det!

Men idag blev det en sån dag när jag inte blev som folk förrän på eftermiddagen. Var en stund ute med den bäste på Sågudden för en fika och satt en stund i solen men fick skynda mig hemåt till soffan. Solen stod i zenit och jag ville bara ligga under filten. Helt skrot. Visste inte hur jag skulle kunna handla vilket var mitt uppdrag för dagen. 


Fick celebert besök på eftermiddagen som piggade upp mig och vid femtiden var jag som vanligt igen. Så mäktig känsla när livet återvänder bara sådär till en. Det är jämt så att jag grônner om jag skôjer när jag inte orkar och sen har det bara gått över liksom!! Undrar om det alltid kommer att gå över så där. Jo det tror jag..   


I posten idag låg en inbjudan till Klara som ska få sitt namn. Passande blir det på Klaradagen, så klart! Gulligt och trivsamt blir det. Kul kul. 



                Den bäste




                             Jag






    


23 kommentarer:

  1. Åååh vilka ljuvliga sommarbilder!! kors vad äpplena har kommit långt redan! Ni är så söta båda två :)) Näää nu får du allt översätta vad i hela fridens namn som menas med "grônner" och "skôjer"?! Vad roligt med dop och på självaste Klara-dagen, så fint! Hoppas du har sovit gott och vaknar fylld av kraft och energi, Stockholm stoltserar med ännu en fantastiskt solig dag! Ser fiskmåsarna segla fram över den klarblå himlen och våra katter spanar in sopbilen på gatan nedanför vår balkong. Önskar dig en superfin fredag med schwung i golfklubban, håller tummarna för att fossingarna håller hela varvet ut! Kramkram Eila

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Eila.. är det svårt med värmländska?! Jo när en grônner så UNDRAR/FUNDERAR man och skôjer är SKOJAR. Ska bli bättre på att översätta i texten.

      Ha en skön helg. Kram

      Radera
  2. Kära Sofia. En bra påminnelse om att tid är dyrbart - för oss alla. Och att det gäller att alltid göra något bra av den tid man har. Jag önskar dig en bra fredag!/irre

    SvaraRadera
  3. Jag instämmer till fullo med ovanstående kommentar från "Irre".
    Som alltid, fantastiska bilder. Ha nu en underbar dag på golfbanan.
    Stor kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas du har haft en bra dag själv. Kram

      Radera
  4. Jag håller med de andra. Vad betyder tiden egentligen om vi inte tar tillvara på den och gör varje stund till den mest viktiga just då? Jag har sagt det förrut och jag kommer säga det många gånger igen: Fia, du är outstanding!!!
    Önskar dej en kraftfull fredag. Kram Vera❤

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Vera. Önskar dig och din familj en skön helg, Många kramar

      Radera
  5. Härliga bilder, Fia!
    Stor kram på din väg GENOM denna utmaning i livet! /Tonja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tonja.. ja det är verkligen en utmaning.. Kram

      Radera
  6. Jag minns de ord en klok kvinna (du) skrev en gång: "Ingenting spelar någon roll i det stora om inte ägaren av tiden har definierat glädjen"
    De orden är liksom du i ett nötskal:)
    Kram Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha Carina och jag minnas att jag av dem till dig! Må bäst och hoppas du får en skön helg. Kram

      Radera
  7. Hej Fia!
    Jag förstår att det känns tufft att du får "betala" i tid i efterhand men så bra att du fortsätter att göra saker som gläder dig i alla fall. Underbara bilder som alltid.
    Hoppas dagens tävling gick bra och att du njöt och hade roligt.
    Kram
    Christel

    SvaraRadera
  8. Alltid lika trevligt att komma hit och läsa hos dej. Börjar känna igen mej i dina tankar,när jag just nu går igenom liknande. Har äggstockscancer som sprides till buken.
    Idag har jag haft en tuff dag,ska få 3de behandling på måndag,men bara en sort,kroppen för svag för full dos.
    Tycker du verkar så stark och kämpar på otroligt.
    Känner igen detta med att ha en bra dag och njuta av livet och nästa vara utslagen.
    Kämpa på!
    bloggar själv lite på sevensmatte.wordpress.com
    Kram från anki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kollade in på din blogg och du skriver bra. Tack för att du delar med dig. Önskar dig styrka till din behandling och hoppas att den ger effekt. Kram

      Radera
    2. Tack det värmer. Skriver rakt ut vad jag känner,ibland kanske det blir knäppt,men skriver mest för att skriva av mej känslor. Sedan om någon har någon glädje av det är ju det kul :)
      Ha en bra dag! Min känns hyfsad bra idag
      Kram Anki

      Radera
  9. Prioritera. Heeeelt rätt! Super att du är noga med vilopauserna så fort kroppen säger ifrån. Va rädd pm dig bästaste Fia :-) Gonajti!

    SvaraRadera
  10. Fina bilder o tack för att du delar med dig av dina tankar och ditt mående...kram

    SvaraRadera
  11. Tack för allt du delar längs din resa. Jag önskar dig en fantastisk lördag med allt vad det innebär. Massa kraft, kramar och kärlek till dig!
    /Caroline

    SvaraRadera
  12. Så härligt att du gör saker hela tiden som förgyller livet och som du njuter så av, trots att du får betala efteråt! Det tror jag absolut lönar sig i längden! Keep up The good work you amazing lovely woman! Kramar // Cia

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.