23 juli 2012

försämring invärtes

Började dagen med att kräkas och mådde inget vidare. Kontaktade CSK som ville att jag skulle komma in för en bedömning och jag skulle förbereda mig på att läggas in. Mina besvär kommer allt oftare och verkar bli värre. Dags för utredning. 

Efter undersökningen var vi överens om att jag hade fått loss på stoppet, tarmarna rör på sig och det är en massa luft i dom. Ett ultraljud visade att det INTE finns vätska i buken eller magen. Det är superbra. Det kändes bra att få träffa nån och prata igenom mina besvär. 

Eftersom jag upplevde situationen annorlunda mot tidigare blev det avgörande för att jag reste in. Jag brukar inte må illa i flera dagar och vara svälld och spänd i magen. Allt brukar släppa i samband med att stoppet släpper. 

Inläggning uteblev då stoppet redan var släppt och då slapp jag även röntgen för den skulle visa var stoppet satt. En förklaring blev att när en person får tarmvred kan den ligga inne i fem dagar så det var inget konstigt att jag blev dålig i två. Med tiden ändras mina förutsättningar och detta är en del av att jag försämras, invärtes. Ja det är bara att gilla läget och förbereda sig på att återhämtningen tar längre tid. Tid som jag har så gott om...    

Mina organ blir påverkade av cellgifterna och medför att de tar STRYK och fungerar sämre i vardagslivet för mig. Men så länge kroppen klarar av att ta hand om stoppen själv är det BRA. När de inte klarar av det får bli en annan historia. Vi är inte där än, phu. Den dagen den sorgen.    

Min smärta i ryggen berodde på att stoppet skapade ett ökat tryck vid ett redan ansträngt område (platsbrist) så det är inte njurarna som spökar.. tror vi. Gött. På måndag ska jag ta nya prover och där visar det hur njurarna mår. Nu har jag en redig magkatarr efter påfrestningen, den kommer att läka ut sinomtid. Ökar dosen Omeprazol en vecka. Borde nog bli doktor snart ändå =).  


Det som kan komma att bli aktuellt om besvären blir för påtagliga är att avsluta cellgiftsbehandlingen tidigare. Men där är vi inte än heller men vad är påtagliga besvär.... ja man anpassar sig till vadsomhelst.. vad finns det för val. 


Jag kommer att ställa mig frågan mer än en gång om det är värt det, inför kommande framtida cellgiftsbehandlingar vill jag lova. Ett rävgift som gör nytta... men det går dock inte att förglömma.. skadan också.    

Nu hoppas jag va alert i morgon för den avbokade tävligen är påbokad igen och jag ska spela golf. 
  

20 kommentarer:

 1. Med din envishet, humor och självdistans kan du gå ut på golfbanan i morgon och slå de flesta...kram

  SvaraRadera
 2. Fin bild, som vanlig :) ja, dem cellgiftbehandlingar är på gott och ont. Skönt att du fått passage igen och kunde gå hem. Ska hålla tummarna att det funkar med golf för dig i morgon! Har på känn att det är bra med dina njurar, dem gillar bara inte när dem får för nära besök av tarmen;) tar hand om dig när du slår bollen i morgon, bra för din läkande kropp med motion. Nattkram och fan vad du är bra Fia! J

  SvaraRadera
 3. Hej i natten!Jag säger som förregåande talare - Fan vad du är BRA Fia!!!I de jobbigaste stunder tar du perspektiv och går på med mod och kraft.Du lämnar det sim kanske händer till framtiden och har fokus på att leva här och nu.Jag tar av mig hatten för dig...Tack för att du lär mig om ödmjukhet genom att jag får möjlighet att följa dig på din stora resa.Jag avslutar som jag startade mitt inlägg idag - FAN VAD DU ÄR BRA FIA!!!!<3<3
  Kram och kärlek från S

  SvaraRadera
 4. Tack igen gör ditt ihärdiga delande och kämpande och din livsvilja Sofia. Du är otroligt stark!!!! Jag tänker massor på dig och med styrka!!!
  Massa styrkekramar//Harry

  SvaraRadera
 5. Åh, vad avundsjuk jag blir på din styrka. Har varit sjukskriven sen aug.2010 av andra orsaker än dina. Har följt din blogg under lång tid och är imponerad av din styrka. Att klara av att ta dag för dag och att se ljuset, att se det vackra och positiva i livet. Önskar att jag hade en bråkdel av din styrka, ödmjukhet och tålamod. En beundransvärd kämpe är du. Önskar dig allt gott framöver. Kram Catharina.

  SvaraRadera
 6. så skönt att höra att det har släppt. Jag hoppas att du får en dunderdag på golfbanan.
  Stor kram

  SvaraRadera
 7. Vad bra att du bestämde dig för att åka in, och ännu bättre att du inte behövde stanna kvar!
  Tack för att du även delar det som gör ont och är jobbigt (som du otroliga människa ju alltid lyckas vända till bra det med). Kan bara hålla med föregående talare, du är så himla bra.

  Förstår de blandade känslorna inför cellgifterna som gör gott och ont på samma gång, men du tacklar det så bra, en dag i taget och här och nu. (Vet du, när jag skrev cellgifterna blev det först cellfigterna, och det är ju precis vad det är...).

  Ha en fin golftur, hoppas sommarvädret är lika bra hos dig som i Stockholm.
  Kramar //Å

  SvaraRadera
 8. Du är en otrolig fighter.!!!
  Är så full av beundran att orden inte räcker riktigt till. Önskar dig en framgångsrik golfrunda idag och sällar mig till de övriga ; DU ÄR FANTASTISK FIA.
  Många måttre hälsningar från ann

  SvaraRadera
 9. Även om viljan gör underverk med det mesta, är det klokt av dig att också ta hjälp av sjukvården. Skönt att få klarhet i det onda i magen, och ännu härligare att du slapp ligga kvar på sjukan :)) Aaaah du är bara för underbar - på med golfen igen jajamen!! Ladda kroppen och knoppen! tjingtjong! Kram Eila

  SvaraRadera
 10. Jag instämmer i allt som sagts här innan. Det är bara att kämpa på och du lyckas ju verkligen. Du lyssnar på vad din kropp säger så den borde vara nöjd med dig!/ ha en lyckosam golfrunda, du är ju helt formidabel/irre

  SvaraRadera
 11. Svårt med balansen mellan det "goda" och det "onda" när det gäller cellgifterna. Man önskar att forskningen någon gång kommer på det som endast förgör det onda. Jag tror det kommer mer målinriktad cancerbehandling. Har du testat 1 msk gurkmeja i samband med cellgifterna. Pröva annars, den goda effekten är vetenskapligt beprövad om du googlar på gurkmeja och cancer.Vet att gurkmeja är inflammationsdämpande(man skall ta det om man har gallstensbesvär) så det kan vara rätt logiskt och värt att pröva (köp på Hälsokost) Ofarligt och billigt dessutom.
  Hoppas snart att dessa biverkningar går över och att du kunde spela din golf idag
  Kramar Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den minskar även värk! Finns en sort på hälsokosten som heter Fortodol. Kramar // Cia

   Radera
 12. Ja, som sagt. Svårt att ta det onda med det goda... Jag hörde för ett tag sen om ett cellgift som kommer att vara mer "riktat" så att inte det friska tar stryk, bara det sjuka. Vore inte det underbart, så säg?
  Nu har jag läst ut Pythians anvisningar, jäklar så bra. Vilken film det skulle bli, fast otäck!
  Lycka till med golfen och allt det andra, och skönt att du fick lite goda besked.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 13. Skönt att det släppte och att det inte var njurarna som spökade i ryggen på dig! Är nu förstås nyfiken på hur golfen gått idag - hoppas du haft en kanondag! Du är fantastisk på att se på allt som händer dig med ett ordentligt perspektiv och kan verkligen hitta glimtarna av solljus varje dag. Du är bäst!/CR

  SvaraRadera
 14. Här och Nu är en bra levnadsregel. Den verkar du leva till fullo. Tack för den påminnelsen och fokusering. Tänker på dig varje dag å skickar mkt kraft å styrka. Till dig fina Fia! Gonajti :-)

  SvaraRadera
 15. Hej Fia!
  Du lyssnar verkligen till din kropp. Kollar upp när du är osäker, pysslar om den när det behövs och spelar golf så att även huvudet får vara med. Energikramizar Annika

  SvaraRadera
 16. Stor kram till dig idag! L

  SvaraRadera
 17. Otroligt bra jobbat! Du bara switchar om i huvudet!I går mådde du pyton men i dag är det glömt och på nästa puck!Din förmåga överträffar det mesta!Du imponerar ständigt! Härligt, härligt! Jag tror på dig i morgon också! Lycka till! Kram G-B

  SvaraRadera
 18. Ja du är såå bra! Kramar // Cia

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.