25 oktober 2012

Vatten

Nu du har jag fått reda på varför jag inte mått så bra. Uttorkad.. Vattenbrist! Kroppen som den senaste tiden inte kunnat fungera som den ska har inte fått den mängd vätska som krävts. Men nu har jag äntligen fått med mig lite vattendropp hem. Såå bra att det blev ordning.

Har idag ätit Tiger Yoggi två gånger och den var god. Inte ont i magen så i morgon törs jag nog prova något mera kanske.

Träffade läkarn på onkologen i Arvika och vi gick igenom en del symtom som jag har. Vi var överens om att bekymmer uppstår vid stopp i systemet. Fick en mycket bra förklaring av mina besvär och jag skulle få en transportabel droppanordning. Perry väl!!! Jag kan ta mig utanför rondellerna YES. Nu kan jag göra sleep overs igen... ha grejerna med... i en ryggsäck. Hihi. Finurligt så säg.

Jag har blivit en fena på att koppla dropp och det känns suveränt att sköta sig själv. Tur det för jag läste i tidningen att hemsjukvården skulle kosta dubbelt så mycket frampå. Arvika kommun ökar alltså avgiften med 100%. Bra gjort det! Ujuj.

Jag bär kassvis med grejer hem från Apoteket. Vilket system vi har i Sverige. Helt beundransvärt. Jag betalar 1800kr/år sen är läkemedel, stomigrejer, droppgrejer, näringsdropp mm gratis, skattestålar.

Ett uttag med stomigrejer för 3 mån kostar en stor slant över 1800 kan jag lova. Ja vi har ett mycket bra land för oss som är beroende av hjälp. Men jag inser vilken börda jag är för samhället. Vilka enorma kostnader som jag medför.

Idag har jag varit på jobbet. Tänk att jag trivs så bra där.. Jag verkligen gillar mitt jobb sååå mycket. Det ger mig mening och det känns verkligen bra när jag är där. Gillar mina medarbetare skarpt.

När jag reste hem kom första snön.. Då kom en varm myskänsla i kroppen min. Jag giller snön.


22 kommentarer:

 1. Underbart att höra att du haft en bra dag och att energin har återvänt! Du inspirerar mig och andra till så många tankar och insikter! Tack för att du låter oss följa med på din väg! Beundrar dig otroligt mycket, kära Fia!
  Tusen kramar till dig!!!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Inte är du en börda, Sofia. Tänk vad mycket du bidrar med! All kraft och inspiration som du ger din omgivning, det är värt mycket det!
  Stor kram
  Ida

  SvaraRadera
 3. Härlig läsning så här på torsdagskvällen, verkligen trevligt stt höra att du vet varför du mått dåligt. Vackra blommor behöver vatten - logiskt! Jag önsksr dig en fin fredag. Själv kan jag vara utan snö och kyla! Kramar/ irre

  SvaraRadera
 4. Heja Fia och heja Sverige! Idag är jag en stolt skattebetalare. Stor kram Carin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med när skatten går till detta ändamål:)
   Puss o kram
   //Ika

   Radera
 5. Håller med de föregående skribenterna - underbart att de äntligen kom på detta med vatten - hur svårt kan det va?
  Ibland undrar jag om vårdsverige har fått hjärnsläpp!
  Och du Fia tack för att du tycker dig få utdelning av dina inbetalade skattepengar - i st f att gnälla, som de flesta av oss gör.Ulla

  SvaraRadera
 6. Fina Fia, så härligt att du känner dig bättre! Vatten är den godaste drycken!
  Och du - du har betalat skatt i hela ditt liv för att få hjälp när du behöver, och du betalar ju skatt fortfarande, så det så!
  Underbart om det går att få din kropp välmående igen, heja!!!

  Många kramar, Aina

  SvaraRadera
 7. Godmorgon fina Fia! Gu så bra att du nu får balans på vätskan i kroppen igen! Önskar dej en fredag i lugn och skratt, utan det onda. Varm kram från Vera ❤❤❤

  SvaraRadera
 8. Godmorgon sofia, vad härligt att se ditt mail när man kollar inkorgen :) glad man blir att höra att du är piggare igen. Det är väl bra att vi alla hjälps åt att betala alla sjukas mediciner. Alla hamnar vi där förr eller senare...så tänk bort det där med börda. Tillsammans är vi starka vet du ju ;) Kram och trevlig helg, skönt att du kommer utanför rondellen/rondellerna.
  June

  SvaraRadera
 9. Jag betalar så gärna skatt när jag vet att en del går till så bra grejor!
  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Finaste Fia,så gott att du får påfyll av vätska!!
  Tänker på dig och önskar dig en underbar fredag.Ta hand om dig och fin kropp på bästa sätt.
  Du är amazing!
  Stor kram Silje

  SvaraRadera
 11. Tänk att du hittar nåt positivt i allting, ta mig sjuttan! Du är fantastisk. Och inte är du någon belastning. Vi skramlar så gärna till dina medikamenter, förresten har du väl själv varit med och pyntat in en hel del skattepengar genom åren, eller?
  Ha nu en riktigt skön o trevlig helg!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 12. Nu är det fredag och jag önskar dig en lugn mage. Jag tänker på dig. Kram Marika

  SvaraRadera
 13. Du är en så stor insperation! Helt fantastiskt vilken livsgjädle du har! Många, många kramar till dig

  SvaraRadera
 14. Hej fia!
  Mm tigeryoghurt det låter gått. Vatten måste vi ju ha mängder av för att må bra. Så det är väl bra att du får vätskedropp också. Det kom lite snö här i Stockholmstrakten igår natt också. Härligt. Ha en skön fredagskväll kramiz Annika

  SvaraRadera
 15. Ha en skön helg...kram

  SvaraRadera
 16. Skönt att de kom på det där med vätskan. Ha en skön helg /CR

  SvaraRadera
 17. Kram till dig, fina Fia! Du är fantastisk! <3

  SvaraRadera
 18. Hej Fia vilken tur att de kom på att det var vätskebrist. De är mycket bra med folk som utvecklar vården så att man kan sköta så mycket som möjligt själv. Tänk att kunna åka utanför rondellerna igen och bara ta med sig sin ryggsäck vow. Du är bäst fia så fundera inte över att du kostar. Det är ju det vi betalar skatt för. Kramisar Carina

  SvaraRadera
 19. Hej härliga du! Tänk om du skulle kunna åka hit till Norrland här ligger snön kvar bitvis och de börjar nypa i kinderna. Det är mysigt när jag kommer hem och får tända en brasa och bara mysa. Kram lillgunnar

  SvaraRadera
 20. Härligt med balans igen. Vilken härlig bild på hösten. Styrkekramar

  SvaraRadera
 21. Vad härligt! Vatten är bra grejer! Stor kram Cia

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.