09 oktober 2012

Denna mat

Gick lätt att ta sig upp i morse och att ta sig iväg till jobbet. Vaknade som planerat och kände mig redo att komma iväg. Var noga med att inte jobba för länge men du vet.. Blev lite längre än planerat. Chefen min har lovat att hjälpa mig att sätta gränser men det hjälps tydligen inte det heller. Men det är svårt i början.

Denna maten... har ätit fisk i två dagar och det går tydligen inte så bra. Magen gör ont och sliter hårt känns det som. Får bli flytande i morgon. Trist med denna maten. Hamnade hela kvällen i soffan. Undrar om det inte vore bättre att få näringsdropp så blir jag inte dålig av födan i alla fall. Tycker att det räcker med han som ska plåga mig.

Undrar om de testat ge en sån som mig näringsdropp och sen utvärdera om man skulle leva längre?! Tänker på att ge kroppen alla de näringsämnen som hon behöver och att det i sin tur gör att det är svårare för han att bryta ner mig?! Ja det kanske vore en ide. Hmm ja varför inte.

Idag blev det frukost, lunch ja sen blev det inge mer än dryck. Då tänker jag att näringsdropp borde göra susen!! Hur ska en kropp klara sig med så lite.

I helgen fann jag fram mina gamla ytterkläder som jag inte har haft hjärta att skänka bort. Min gamla snowboardjacka, den bruna kappan med kapuschong (den har jag haft mycke kul i) och jackan jag köpte i Danmark när vi var på tur (hmm). Jag fick ihop en massa kläder och skor som jag inte behöver.

Vi har fått en massa människor hit till bygden som inte har alls mycket kläder med sig. Flyktingar som väntar på uppehållstillstånd. Placerade långt på vischan utan nåt. Ja det kändes mycket lätt att få ihop ett lass med filtar, fleesjackor m.m som de kan behöva. Jag får bättre plats och någon annan blir glad. Många har varit bra och rensat i sina gömmor till de barn med familjer som finns hos oss. Det är bra. Alla måste hjälpas åt.

Ikväll är jag trött och känner mig sliten. Är så less på att inte få vara som andra.

27 kommentarer:

  1. Lilla Fia... Jäkla skit med maten =( Har du testat näringsdrycker för att få i dig allt kroppen behöver? Sådana där tetrapak man får på sjukhuset i samband med op? Godare än dropp och borde ju vara snällt för tarmarna. Ett annat alternativ kan ju vara att testa dropp några nätter i veckan och komplettera det med mat du verkligen vet fungerar. Och choklad.

    Skicka över han som plågar dig till mig ett tag! Jag är beredd att ge honom en rejäl fight, så att du förhoppningsvis kan fokusera på mysigare saker.

    Kram,
    Malin i Örebro

    SvaraRadera
  2. Du kämpar så tappert, undrar om det är så bra m näringsdropp. Tror inte det magen blir ännu känsligare, när den återigen ska smälta det du bjuder den på.
    Inbillar mig att du gör rätt m det lättsmälta.
    Allt gott till Dig <3

    SvaraRadera
  3. Tänker på dig och försöker ge dig styrka i mina tankar.
    Kram, Pete

    SvaraRadera
  4. Tack och lov att du ej är som andra! Du är unik och en tillgång för oss alla.
    Kram Ray

    SvaraRadera
  5. Massor av kärlek till dig Fia!!Hoppas du får en god natt och att du vaknar till en onsdag med ny kraft!
    Stor kram Silje

    SvaraRadera
  6. Massa kärlek och styrka till allt så tappra Du!
    Stor Kram

    SvaraRadera
  7. Godmorgon Fia!
    Usch vad besvärlig din mage är. Näringsdropp ja, jag vet inte men förstår din tanke. Vad bra med en rensning i garderoben. Både för dig och de nyinflyttade. Kramiz Annika

    SvaraRadera
  8. Mitt i din kamp orkar du tänka på andra....Du har ett STORT hjärta Sofia

    SvaraRadera
  9. Godmorgon onsdag. Ja du har verkligen ett stort hjärta som också orkar tänka på andra trots att du har nog med din egen situation. Du är helt enkelt inte som andra - du är som du och unik på flera sätt. Att sätta gränser ja, det är inte lätt när man är en doer. Men du verkar ju få bra hjälp av din omgivning så lär dig lyssna. Ha en fin höstdag idag! Kramar/ irre

    SvaraRadera
  10. God morgon Fia! Jobbigt det där med maten och stoppen men jag är säker på att du hittar en lösning till det också för det är sån du är, du hittar lösningar om och om igen. Det är något som imponerar stort på mig och du inspirerar mig lika mycket.
    Att rensa ut hos sig själv och glädja andra med det man själv inte längre behöver eller använder är verkligen en win-win situation.
    Underbart att läsa att det finns så många som engagerar sig och undelättar för dom som behöver hjälp och stöd.
    Önskar dig en härlig höstonsdag Fia och hoppas du får njuta din dag på det sätt som känns rätt idag.
    Kramar och kärlek
    Christel

    SvaraRadera
  11. Kära Fia! Jag instämmer med Ray, du är unik och en vacker kvinna med ett stort, varmt hjärta ❤. Tacksam för att få följa dig på din resa.
    Kärlek från Vera

    SvaraRadera
  12. Hej Fia, riktigt trist det där med maten. Du har ju massa kunskaper om din kropp. Se vad det finns för möjligheter att få i sig rätt näring, dropp ett tag, varför inte, kanske bra också att lösa ett problem i taget. Du verkar ju vara på rätt väg med allt annat. / GM

    SvaraRadera
  13. Stor kram till dig idag!

    SvaraRadera
  14. God onsdag Fia! säger som flera redan sagt - du har så fantastiskt stor kunskap om din egen kropp och vet att prova och prova om och på annt sätt när det inte fungerar första gången. Onekligen urjobbigt när det inte fungerar med maten. Vad bra att du får hjälp att hålla koll på klockan när du själv glömmer bort den :)) Trägen vinner!
    Vad gott att kunna hjälpa dem som behöver, och samtidigt få plats själv där hemma. Tillsammans blir allting så mycket bättre. Ha en jättefin onsdag Fia! Kramkram Eila

    SvaraRadera
  15. Du är fin, stark och modig....fortsätt med det, det får oss andra att tänka och göra gott. Tack för att du är du! Kram, C

    SvaraRadera
  16. Du är fantastisk och sprider så mycket värme och kärlek Fina Fia! Jag hejar på dig och hoppas att du hittar bästa lösningen för din mage! Kram Cia

    SvaraRadera
  17. På tal om att sätta gränser,innan du går till jobbet varför inte sätta klockan på ringning på mobilen, den tiden du bestämt dig för att gå hem. Då blir det svårare att ignorera! På apoteket finns näringsdryck att köpa, kan vara skönt att avlasta mag/tarm kanalen i bland! Ja, det var bara lite ideér! Kram G-B

    SvaraRadera
  18. Jobbigt med maten.Tala med din dietist,hon vet vad som är bra för dig.Ersättningsdryckerna på apoteket är ganska kostsamma, men du borde kunna få genom sjukvården alldeles gratis.
    Ibland vill huvudet mer än kroppen förmår. Jag läser din frustration och kan förstå att du vill ha mer, men kroppen hinner inte med i ditt tempo. Du är en fantastisk kvinna som kämpar och aldrig ger upp. Jag har sagt det förut men säger det igen you are one of a kind !! Tack för att du givit mig möjlighet att följa dig på denna resa. Du är en inspirations källa av enorma mått.Njut av dagen,som du så väl förtjänar och ha tålamod med din kropp som ändå är dig hyggligt lojal.
    Kärlek, ljus och förtröstan skickar jag dig hela famnen full, du vackra kvinna/ann

    SvaraRadera
  19. Hejsan Fia!
    Jobbigt det där med maten men näringsdryck/näringsdropp - hmmmmm - tja kanske men då får du ju inte känna den goda smaken av maten i munnen???
    Kankse ändå värt att köra mixade soppor ett tag till? De smakar gott och varm mat är lent och skönt för kroppen??

    Hoppas det löser sig för dig!

    SvaraRadera
  20. Tråkigt att magen krånglar. Kanske näringsersättning kan vara en väg att gå. Prata med någon på sjukhuset om detta, det kan inte vara fel att pröva.
    Kram
    Hans

    SvaraRadera
  21. Trots smärtor och problem så tar di dig tid att tänka på andras behov. Du är så fantastisk!
    Kram
    Martin

    SvaraRadera
  22. Klart du ska ha näringsdrycker, märkligt att de inte har föreslagit det. Du kan ju köpa några olika sorter på apoteket, finns soppor och drycker om det tar lång tid innan du kan träffa din dietist. Hon kan se till att de skickar hem lådvis till dig.

    Underbart att du rensar och ger bort, det vi ger kommer tusenfallt åter! Kram,CR

    SvaraRadera
  23. Lyssna på din magkänsla! Den verkar veta exakt vad du behöver... Även om knoppen vill så mycket mer. Förstår frustrationen bästa Fia. En tålamodsprövande resa du har. Jag tänker på dig!! Kram Carin

    SvaraRadera
  24. Synd med maten att det ska krångla. Förstår att det sätter käppar i hjulet. Du är en riktigtuffing med ett fint hjärta. Kramar//Harry

    SvaraRadera
  25. Du är en fantastisk medmäniska härliga Fia! Vad fint att du tänker på de som inte har kläder nu när kylan kommer. Det är bra så du kan köpa något nytt till dig själv. Kramis Carina

    SvaraRadera
  26. Omtänksamt att återanvända bl. kläder till behövande. Läste igår att ozonhålet minskat drastiskt i storlek, tack alla som bidragit.

    Kram
    Taxi-Pär

    SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.