29 maj 2012

Jag lever och är glad

Vaknar och proppen är borta, jag vet att mitt liv kommer att återvända frampå dagen. Du kan förstå vilken skön känsla att veta att jag kommer bli pigg igen. Igår var jag inte tuff men idag är livet på topp igen. Jag älskar att jag fortfarande kan känna dessa kontraster. Den känslan som uppstår i vändskedet är obeskrivlig, jag lever och jag är glad.

Miste ett par kg men de kommer jag snabbt att ta igen när jag fyller mig med vätska. Jag kommer få en liter glykos (sockerlösning) på behandlingen. Som en liten kick och hjälp att komma snabbare i form igen.

Jag är hungrig. Får bli spagetti idag.. Oj vad jag längtar och vet du.. Det sätter inte stopp det! Måste ju va bättre med en fungerade mage än en ond mage.

Åker till cyten för att få min infusion av cellgift och Avastin. Kur nr 13 sedan februari och 23 totalt. Nu vänder det och jag har BARA 11 gånger kvar. Idag la vi in en extra vilovecka i juli för att jag ska få lite sommar. Eller om sanningen ska fram är det golftävling hela den veckan. Det innebär att jag får sista behandlingen 11 september. Sedan får jag eventuellt fortsätta med Avastin ytterligare 3-6 månader. Men det blir var 3:e vecka i så fall. Men det ska utvärderas med ny röntgen.

Min käre Ilvars meddelade sist att min högra njure inte mår så bra. Den är på gränsen att bli ond. Jag visste redan innan att den var påverkad men inte att det var nån fara. Min behandlingsläkare sa att det inte var nån fara i tisdags men...

Hans förslag är att sätta in en kateter i ryggen vilket görs med lokalbedövning och kan utföras i Karlstad. Man byter sedan den var 3 el 6 månad. Men min läkare måste skriva en remiss till urologen för att jag ska få hjälp med detta. Ringde Karlstad igår men får svar nästa vecka.

Om man inte sätter in detta nu kommer det att få göras i ett akut skede istället med feber och smärta. För mig skulle det kännas bättre att få detta gjort redan nu istället. Innan det blir en massa lidande och bekymmer.

Syftet med kateter i ryggen är för att spara på och avlasta min njure inför framtida cellgiftsbehandlingar. Ilvars menade att det är stora förändringar och bäckenet är förstorat från i februari. Han kan inte säga när i tiden det kan bli aktuellt med en "akut situation" men om det fortsätter utifrån de senaste röntgen borde det ske någon gång innan nästa röntgen, september.

Min behandlingsläkare hoppas jag kommer att hjälpa mig. Hon är klok. Har ingen lust att börja tjafsa om detta men kan tycka att det är märkligt att de inte sett och diskuterat denna lösning för att undvika komplikationer.10 kommentarer:

 1. Fina Fia! Det är så starkt att läsa om ditt liv och din kamp mot cancern! Tack för att du delar med dig av detta! Dina tankar och ord inspirerar många och de hjälper dig att vinna den stenhårda kampen! Jag är övertygad om att ditt positiva tänkande hjälper dig mer än du kan ana. Kämpa på! Heja Fia

  SvaraRadera
 2. Hurra för spaghetti och hurra för att proppen är borta!! Extra vilovecka i juli blir prima :)) heja Fia! Tjohoo för att du mår så bra idag. Stor kram Eila

  SvaraRadera
 3. Det är tur att du har Ilvars...Håll hårt i honom.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 4. Hej Fia, tack för att du delar med dig så öppenhjärtligt, det ger perspektiv och så härligt att läsa dagens rubrik "jag lever och är glad" det ångar energi! Klokt att planera härlig golfvecka! Det blir kanon! Kram till dig från Anna

  SvaraRadera
 5. Fia, Läser din berättelse. Vilken resa. Du är verkligen så stark! Jag hejar på dig och tack för Ilvars!/Anni-O

  SvaraRadera
 6. Hej Fia! Din livsglädje fyller mänskligheten med hopp. Du är så stark och klok. Jag känner stor vördnad för din kamp. Fortsätt att kämpa och drömma. kram Carina

  SvaraRadera
 7. Har precis hittat din blogg och vill tacka dig för att du delar med dig av din resa, stort som smått, bra som dåligt. Åh härligt att det idag var en bra dag! Carin

  SvaraRadera
 8. Underbart att läsa att proppen äntligen släppt.
  Hoppas dagen idag blev bra och att du fick hjälp att återhämta dig.
  Skickar dig många kramar och god natt
  Christel

  SvaraRadera
 9. Härligt med en BRA dag för dig. Det beställer vi fler sådana tycker jag :-). Tack för allt du skriver, och du skriver bra. Det ger mig mycket samt ger mig perspektiv på mitt eget liv. TACK. Tänker på dig och skickar all kraft som finns! :-)

  SvaraRadera
 10. Finaste Sofia,så underbart att höra att proppen är borta och att du har hatt en toppen dag!!Det är du så värd!Jag hejar på dig!!Tack åter igen för att du delar med dig av din resa.Du inspirerar!Tack!
  Hoppas du just nu har en god natt och att du imorgon vaknar opp til året en bra dag.
  Massa kärlek och värme till dig!
  Kramar

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.