18 maj 2012

har inte alltid varit sjuk..

Läste en blogg igår om en person som nyligen fått sin diagnos cancer och opererades för några månader sedan. Idag finns en ny spridning. Kom att tänka på mig själv och mina funderingar som fanns då.. för drygt 1,5 år sedan. Härregud vad tiden går.. jag trodde att de skulle kunna göra mig frisk.. Nu vet jag att jag kommer att få dela mitt liv med cancer och det är så otroligt trist eftersom jag bara vill leva, leva, leva som jag gjorde förut... innan jag blev sjuk! Fick en lite kick av bloggen och kom ihåg att jag faktiskt inte alltid har varit sjuk.. det var inte igår som jag tänkte så. Känner att stora delar av mitt liv omges av cancer och det måste jag ändra på. Men det blir så när jag får cellgift så ofta.

Det känns som jag har en del erfarenhet av att ha cancer. Jag hade hellre varit utan den men nu är det som det är och jag vet inte riktigt vad jag vill göra med den. Lider med alla som ska få sin första cellgiftsbehandling (med Carboplatin och Taxol i kombo). Fy så kass jag blev och det var ingen som riktigt informerade om det. Men se till att medicinera ordentligt.. värktabletter, kortison och måinteillatabletter så blir det lättare.

När jag fick reda på min diagnos grät jag för att jag skulle tappa håret, inte få vara frisk. Kan i efterhand tycka att sjukvården kunde ha informerat mera om att man inte dör jämt direkt!! Många tror ju det.. mitt i allt kaos.. så ska man dö. Men det tar ju lite tid att dö och man märker väl det när den dagen kommer. Jag tror inte att jag kommer att dö.. än på länge. Härregud. Jag är inte mer sjuk än nån annan.. i mina känslor eller kroppsligt. Istället tampas jag med en massa biverkningar som gör vardagen lite mer svår att hantera.. IBLAND. Men inte alltid!!

Nu packar jag mig iväg för en rekreationshelg och det ska inte bli litte gött. Ha det bra allihopa.


Oktober 2009

6 kommentarer:

 1. Ha det så gött vännen ! /Svensson

  SvaraRadera
 2. Va bra det är med bloggar - här finns ju möjligheten att få ta del av andras erfarenheter. Sofia, tänk vad mycket bra din blogg för med sig för andra, du gör en jättefin insats när du delar med dig så här.

  Saknar dig, det var länge sen jag såg dig nu, sist du var här så var ju jag ledig. Massor av kramar från Pia ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Miss you too P.. hoppas vi ses snart.. Kramar

   Radera
 3. Ha de nu riktigt mysigt på din rekreationshelg
  Kram Maggan

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.