03 november 2012

Sjögång

De senaste dagarna har jag tillbringat i hemmet. Trött och less på min trista situation. Illamående kommer och går och lite kräkning hör till vardagen numera. Men det kanske ska vara så. Men igårkväll höll jag mig vaken hela Skavlan och nästan hela filmen efter. Halva i alla fall och det är framsteg!!

Har en läkartid på måndag och det ska bli bra. Kolla över lite mediciner så jag har lite att ta till. I natt hade jag magknip och kräktes flera gånger så jag tog en medicin. Inte lätt när det kommer upp igen. Men det vänder väl.

I morse var det sol här men nu verkar det vara mindre. Ska ta mig ut och få luft. En tur till kyrkogården och se på alla ljus är vackert.

Har ju införskaffat del 2, 50 nyanser av mörker om Mr Grey mfl. Men pga illamående är det svårt att läsa. Men nu har jag den. Tyckte del 1 var mycket överreklamerad men tvingas ju läsa alla tre för att kunna delta i debatten.

Ja ska fortsätta med vilandet ett tag. Det snurrar i mitt huvud tycker jag.


32 kommentarer:

 1. Ha en fin lördag.
  Stor kram!

  SvaraRadera
 2. God lördag Fia! Att skapa glädje ur ingenting är en konst få förunnat men så livsviktigt. Glädje är också att träffa nya människor, kanske på ett sätt och på ett ställe som inte hör till det gamla vanliga. Jättebra att du går ut och får luft, även en kortis tur till kyrkogården är bättre än att stanna hemma! Oj oj vilket vackert foto, frosten som nyper i rosorna och bildar ett skirt täcke. Vi kommer med så mycket råd till dig Fia, men du klarar ju av saker och ting alldeles utmärkt på egen hand när du har tankarna på plats. Hoppas innerligen att du har en kul, inspirerande lördag med vänner som får dig att skratta och fnissa. Massor och hysteriskt! Stor stor kram Eila

  SvaraRadera
 3. Läkarkontakt blir bra hoppas du får ngn bra medicin som stoppar ditt illamående mm.
  Klart du blir yr när du inte kan äta, att kräkas tar på krafterna tyvärr. Man blir ju helt slut:(
  Bort med vintern o hit med vår o sommar, så du får gå på dina älskade golfrundor o svinga din nya klubba.
  Önskar dig allt gott som finns i hela världen!

  SvaraRadera
 4. Finaste Fia, förstår att det är nedslående att må dåligt hela tiden, hoppas innerligt att läkaren kan hjälpa dig från det. Tappa inte modet vännen!
  Jag tror också att det vore skönt för dig att komma ut en stund och se något annat än dina egna väggar. Även om de är fina! :)
  Tänker på dig varje dag och önskar så att du får må BRA!!!!!
  Nu ska jag ge mig på en ny vit tamburmajor, som anlände i tretton delar och 22 skruvar.....
  Önskar dig en skön lördag, bort med smärtorna - sjas!!!!!

  Varma kramar,
  Aina

  SvaraRadera
 5. Jag ville plocka blommor
  och binda dig en krans
  men marken den var frusen
  och inga blommor fanns

  Hittade denna vers i min gamla poesibok och den tyckte jag passade så bra här, med de vackra frusna rosorna och jag skulle verkligen vilja ge dig en krans av de vackraste de blommorna där jag bäddat in bot och styrka. Ännu ett råd i djungeln: Jag funderar på probiotika för din mage. Jag äter det och får magen i balans. Fick med en folder från Apoteket där man kan läsa vad bra det är, både för mage, immunförsvar och förkylning. Kan du inte kolla upp med din dietist, Probi Mage, en kapsel om dagen räcker. Önskar dig en lördag utan illamående och ont. Och visst finns det något motmedel mot illamående som läkaren kan skriva ut. Många Kramar/ Maggan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sofia kan ju inte äta någonting för att tarmen är för trång så att maten knappt, eller inte, kommer förbi på de ställen det är trångt. Probiotika hjälper alltså inte. Det är ju inte konsistensen på avföringen som är problemet. Kan inte låta bli att störa mig lite på att du ger råd utan att läsa om Sofia först. Hennes besvär är ju aningen värre än att probiotika skulle hjälpa.


   Klart att Sofia redan fått läkemedel mot illamående, det skrev hon dessutom nyss om. Men det är inte alltid så att alla läkemedel fungerar. Du låter lite väl naiv.

   Radera
 6. En promenad, det låter skönt och hjälper ofta till att få nya perspektiv! Bara en sån sak som att hitta nya objekt för fotografering. Den sista bilden med de frostade rosorna var fantastiskt vacker! Snurrar i huvudet,hur är det vätskebalansen? Faktum är att man kan bli både hängig och håglös i brist på vätska. Det vet vi ju alla men det är lätt att glömma ibland! Önskar dig en vilsam lördagkväll! Kram G-B

  SvaraRadera
 7. God kväll lördag! Vilket fantastiskt foto, du har verkligen ett konstnärligt öga. En tur i naturen är stor läkning. Och krama gärna ett träd på vägen. Det är balsam för kropp och själ. Det kanske till och med rår på illamående??? Önskar dig allt gott, du verkar ju i alla fall inte ha givit upp hoppet. Tänker på dig ofta! Stor lördagskram/ irre

  SvaraRadera
 8. Finaste Fia, hoppas du fick en skön promenad. Jag var till kyrkogården idag där jag bor och jag lovar att mitt ljus lyste för dig också. Man kan ju tända ljus för de levande med!
  Det här låter kanske snusförnuftigt men jag undrar om du inte skulle prova på att äta lite av de släta sopporna igen? Varm mat lugnar ner på illamåendet. Man kan ju alltid hoppas i alla fall.

  SvaraRadera
 9. Hej Sofia! Så härligt att du kan fånga det vackra mitt i allt jobbigt du går igenom just nu. Rosen är så fantastiskt vacker och du likaså. Håller tummarna för att läkarna kan hitta en lösning så att du kan behålla maten. Kräv att de testar vad du tål. Stor kram Mickie

  SvaraRadera
 10. Håller med Mickie... att de testar vad du tål och inte just nu så att du får en ärlig chans att läka tarmarna. Vet ej om du tar dropp regelbundet, om inte så försvinner en del salter lätt när du inte kan behålla något. Kanske du blir yr av detta. Tänk om det fanns en App i mobilen som kunde säga exakt vad du behöver för stunden. Jag vill så gärna lindra ditt lidande. Hoppas du vågar gnälla ordentligt hos doktorn så de hjälper dig allt de kan. Jag tänker på dig modigaste Fia i hela världen. Kram Carin

  SvaraRadera
 11. Tanker på dig Fia och skickar massor medlemmar och styrka!!!!

  SvaraRadera
 12. Styrkekramar i mängder till dig, fins Fia<3

  SvaraRadera
 13. Hej Fia. Herregud vad du får stå ut med... Såg att du äter Omeprazol för magen, jag testade det i somras mot magkatarr & min annars friska mage protesterade vilt. Blev illamående, kräktes & fick feber. Kanske är det omeprazolen som får dig att må dåligt? Kolla om du inte kan testa nåt annat kanske? Stor kram från ett regnigt Småland!

  SvaraRadera
 14. Finaste Fia,vilken vacker bild på rosen.Du är precis som den,ohört vacker och ohört kraftfull!
  Hoppas du vaknar upp piggare idag och att du får en underbar skön söndag.Tänker på dig och skickar massor av styrkekramar.
  Silje

  SvaraRadera
 15. Hej Fia, hua vad du har det. Hoppas du får en bra söndag och att det vänder snart. / GM

  SvaraRadera
 16. Hej fina Fia, hoppas att du mår bättre idag och att du kan få lite luft, det som ger dig så mycket energi. Å vilken fotograf du är så vackert så vackert. Stor varm kram till dig L

  SvaraRadera
 17. Heja Fia, hoppas läkaren kan ge dig några bra råd. Trist när du mår illa och kräks, nya poitiva bilder behövs.

  Kram Ray

  SvaraRadera
 18. Hoppas att du mår bättre idag, här kommer stora stora lass av styrka och kärlek till dig!

  SvaraRadera
 19. Hejsan! Har följt din blogg från början och jag är full av beundran över hur du hanterar allt du tvingas vara med om.
  Kan du inte få smärtstillande och antiemetika i injektionsform? Då slipper du reta magen ytterligare när du redan mår illa. Du kan lätt administrera detta själv eller få hjälp via distriktssköterska/nattpatrull.
  Önskar dig en bra och lugn kväll.
  Hälsningar Anna.

  PS. Jag plöjer just nu första boken om mr Grey, udda karl det där DS.

  SvaraRadera
 20. Tänker på dig och sänder dig en massa kraft och energi. Du är en fantastisk kvinna Fia! Massa kramar och kärlek till dig.
  /Caroline

  SvaraRadera
 21. Hej Fia! Hoppas du haft en bättre dag idag med magen. Sov gott. Kram Mickie

  SvaraRadera
 22. Heja dig, Fia!! / Kram Tonja

  SvaraRadera
 23. Massor med styrkekramar till dig Sofia, så att du vaknar i morgon utan smärta och får behålla mat i magen/Ulla

  SvaraRadera
 24. Hmmm... tänker på dig Fia. Massor av styrkekramar med förhoppning om ordentligt minskat illamående. Stor klem! /OlaA

  SvaraRadera
 25. Mängder med styrka, kramar å kärlek sänder jag dig nu... ❤

  SvaraRadera
 26. Kära Sofia, tänker på dig och önskar att du får en bra dag, massor av kramar

  SvaraRadera
 27. Nu blir jag lite orolig, hoppas det inte blivit värre med ont o illamående:(
  Tänker så mycket på dig o hoppas på mirakel - för visst finns dom!

  SvaraRadera
 28. Nu blir jag också lite orolig, två dagar utan något inlägg...Hoppas allt är skapligt med dig, hörru:)
  Kram Carina

  SvaraRadera
 29. Kära Fia...jag blir också lite orolig när du inte skrivit på några dagar, men hoppas på en naturlig förklaring eller att du får god hjälp på sjukhuset. Kärlek och styrka/ Maggan

  SvaraRadera
 30. Samma här, är också lite orolig men hoppas på en naturlig förklaring. Styrkekramar!/ irre

  SvaraRadera
 31. Jag är oxå orolig, men inga nyheter är GODA nyheter:) hoppas du fått hjälp med dina besvär.
  <3

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.