26 november 2012

Måndag 26 november 2012

Besök med prover, omläggning, nya nålar och läkarkontakt började dagen. Jag hade inte fått ner njurvärdet speciellt mycket men de skulle försöka att genomföra en CT bröst, lunga ändå. Hoppas få den under veckan för att så snart som möjligt kunna göra en bedömning av hur läget i mitt tarmsystem ser ut. Läkaren tyckte att jag är mycket piggare och bättre än för nån vecka sen. Har inga speciella smärtor eller kräkningar så jag för vara nöjd. Hon undrade vad som skulle göra min dag ännu bättre och det är ju att återfå lite mer ork och kunna äta. Vi gick igenom hur det går till att sätta en "knapp" på magsäcken och det är en mindre operation som görs med lokalbedövning. Jag är vaken och det görs via en kamera genom munnen. Fy vad jobbigt. Men som läget är nu har jag inget val för att få en ökad livskvalitet. Vid måltid så kopplas en påse till knappen som sen kan tas bort. Har inte kollat hur den ser ut men kan tänka mig att det kan fungera ganska bra.

Idag har jag varit lite bättre mot förut. Känner mig starkare i kroppen och har kanske fått lite bättre andning. Gick en promenad på 3,8 km och det var skönt. Här är det lite snö i luften och kyligare. Jag passade på att putsa fönster inför advent så att det bara är att hänga upp stjärnorna till helgen. Har lätta fönster med in och utsida bara så det gick fort. Gött att byta gardiner så det passade jag också på att göra. Blir lite skönare när man orkar försöka följa tiden och göra det som förväntas.

Sen somnade jag på soffan ett par timmar och läkaren som sa vila är bra för att komma i form igen. Gött att kunna få vara såpass pigg som jag ändå varit idag. 19 kommentarer:

 1. Underbara Fia! Låter som om du haft en härlig dag! Hoppas du får många många fler sådana!
  Kram Hanni

  SvaraRadera
 2. Åh så fint...låter som en fin, riktigt bra dag och goda besked också. Önskar dig en likadan fortsättning. Skönt med promenader, livsandarna vaknar liksom till liv då.
  Kramar Maggan

  SvaraRadera
 3. Hej Sofia! Sån tur att du att det är så vackert där du bor. Det måste pigga upp. Tur också att alla dessa hjälpmedel finns även om jag förstår att du helst skulle vilja slippa. Vila mycket. Kram Mickie

  SvaraRadera
 4. hamnade på din blogg första gången för nån vecka sedan. Har sen läst varje dag och lläst en stor del av dina tidigare inlägg. Jag har två väninnor som fått cancer i år och har därför läst en hel del om denna eländiga sjukdom i år.

  Jag vill bara säga att jag är sååååå imponerad av dig. Att du orkar skriva om hur ditt liv är oavsett hur dina dagar ser ut. Du gör skillnad!! Det är oerhört generöst att du bjuder in alla oss i ditt liv så att vi kan ta del och försöka förstå hur det kan vara att drabbas av denna sjukdom. JAg kommer att fortsätta läsa så länge du fortsätter att skriva. Hoppas du får må OK länge framöver.

  /Annen

  SvaraRadera
 5. Härligt Fia! Tänker på dig! Kramar om<3

  SvaraRadera
 6. Underbart Fia!!! Har också putsat fönster idag. Man ser så bra ut, som min pappa brukar säga. Många kramar Carin

  SvaraRadera
 7. Så skönt att höra att du känner dig lite piggare!! Önskar dig många sådana fina dagar!! Stor kram

  SvaraRadera
 8. Vackra bilder, Fia! Härligt med promenaden och adventspysslet. Önskar dig allt gott-det är du värd! Kram, Tonja

  SvaraRadera
 9. Härligt Fia!
  Förresten, putsat fönster och bytt gardiner - nu får ju jag dåligt samvete ;=)

  Ha nu en riktigt skön tisdag.

  SvaraRadera
 10. Låter som en härlig dag Fia. Hoppas den här dagen blir lika bra.
  Kramar
  Christel

  SvaraRadera
 11. Godmorgon tisdag. Jag måste säga du är otrolig som orkar gå 4 km, putsa fönster och byta gardiner i ett svep. Du är makalös, är du medveten om det? Vilsamma tisdagskramar/ irre

  SvaraRadera
 12. Stark och envis som få, det är vad du är Fia! Underbart att du haft en bra dag! Kram Cia

  SvaraRadera
 13. Ha ha du putsar fönster och byter gardiner, medan jag kollar ut genom skitiga storstadsfönster och konstaterar att det är tur det blir mörkt tidigt vid den här årstiden! :)) Du har verkligen helt otrolig energi Fia! Härlig läsning igen, en riktigt bra måndag låter det som och hoppas att denna tisdag har börjat lika bra. Ha det gott på sofflocket idag! Kramkram Eila

  SvaraRadera
 14. Jag säger som övriga delare. Du är fantastisk !!!!!
  Storstädning och promenad på det !!!!!
  Vet du i den här stora staden jag lever i, finns det människor, alldeles friska sådana, som anser att detta är ett stordåd.!!!!!!
  Din inneboende kraft och din envishet, slutar aldrig att imponera på mig. Jag säger det igen. SKRIV EN BOK . Använd dina blogginlägg som underlag. Du ger så mycket till så många, du fantastiska, vackra kvinna.
  Må väl, vila mycket och känn din betydelse för så många medmänniskor.
  stor varm kram/ ann

  SvaraRadera
 15. Härligt att läsa Fia om din energi och din viljestyrka.
  Kram,CR

  SvaraRadera
 16. Om du tycker det är obehagligt med gastroskopi, be om rejäl sedering alt narkos. Det gjorde jag i våras när jag skulle göra gastro för andra gången (tyckte det var vidrigt i vaket tillstånd), det var inga problem.
  Härligt med energi till att putsa fönster och byta gardiner!
  /E

  SvaraRadera
 17. jamen du är ju makalös; ena dagen ligger du och har i stort sett kastat in handduken, några dagar senare tvättar du fönster! Och byter gardiner! Hejdlös är vad du är.
  Kram Carina

  SvaraRadera
 18. Finaste Fia - din otroliga energi smittar, set du gör är helt otroligt, hoppas verkligen att du fått fortsätta att må såhär bra för det är du så värd. Stor varm kram L

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.