15 januari 2013

Ny njurkateter

Blev inget jobb idag utan fick resa upp till sjukhuset pga smärta i ryggen vid njurkatetern. Fick en tid senare på dagen för röntgen och det visade sig att de fick sätta en ny. Det ska göras var 3:e månad men eftersom den höll på att åka ut gjorde de bytet en månad tidigare. Fick sedan vila lite och kom hem på eftermiddagen. En trött dag som medfört mycket sovande och smärta men som nu är mycket bättre.

Dagen gick fort och det blev inte så mycket mer än så. Hade fått ansökningspapper till bostadsanpassningsbidrag så jag fyllde i dem när jag kom hem. Ska bara få ett intyg på min funktionsnedsättning så kan jag skicka in det. Ska höra med sjukgymnasten och läkaren om de kan skriva ihop något. 

Har haft flera besök idag när jag kom hem och det var mysigt. Passade på att gå på motionsbandet i 25 minuter samtidigt. Roligare att gå när man har någon att tala med. Blir lite lättare då och jag kom igång bra. Det är ju super att kunna gå inne istället för att krångla sig ut i vintersnön. De tyckte att jag gick fort men jag är nöjd att det gick bra att gå. Nu har jag gått två kvällar i rad. 


19 kommentarer:

 1. Håller alla tummar och tassar ( ja hundarnas alltså;-) ) för att du ska få bostadsanpassningen. Och det illa kvickt!! Om ni har lika vakcert med vit snö som jag har här i Stockholm så önskar jag att du kan komma ut i det vackra vita! Kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Hej Sofia!

  Du är toppen, som gått i 25 minuter! Din kraft och förmåga är stärkande att läsa om. Hoppas de kan snabba på detta med trapphiss, för jag antar det är vad du menar när du skriver om bostadsanpassningsbidrag.

  Vackra blommor, tulpaner är så "vårligt".

  Kram från Katarina
  i Sundsvall

  SvaraRadera
 3. Hej Sofia! Vilken kämpe du är. Jag hoppas att man snart får träffa dej för du är verkligen saknad <3 kram Mia

  SvaraRadera
 4. Skönt att du fick njukatetern fixad i dag så du slipper ha ont! Fin avslutning på dagen att få besök och umgås med nära och kära! Kan nästan känna doften av de krispiga tulpanerna! Fin bukett! Stor kram G-BS

  SvaraRadera
 5. Vilka underbara blommor du fått! Och vilka fantastiska vänner och familj du har som hjälper och besöker dig. Det är verkligen rikedom att ha så många fina människor i sitt liv.
  Hoppas det ordnar sig m trapphiss el bostadsbyte.
  Underbart att du fortsätter söka lösningar!
  Kram
  Christel

  SvaraRadera
 6. Vad bra att du fick en ganska bra dag idag!

  SvaraRadera
 7. Med tanke på vad j#¤"a halkigt det var under snön fick du nog ut mer på motionsbandet än om du skulle ha varit ute och gått. Surt var det också. Kram på dig!

  SvaraRadera
 8. Hej Fia! En sån underbart vacker bukett. Så levande och stilla på en gång. Fast du är så dålig är du med om fler saker på en dag än många friska människor. Det är ju faktiskt att leva. Kram Mickie

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Vad bra med ett gåband hemma! Längtar tills jag kan gå igen efter mina operationer. Man mår ju så bra då man fått röra på sig lite. Följer din blogg och tycker att du är en otrolig kämpe! Kommenterat inlägg förut men bytt bloggnamn. Jag förundras över vilken otrolig styrka du besitter. Vi är nog många som fått oss en och annan tankeställare och blivit mer tacksamma över vad vi har. Min mamma har lungcancer i 4e och har påbörjat ny cellgiftsomgång igår.
  Önskar dig en bra kväll och en bra dag i morgon utan smärtor!
  Kram Linda i Luleå

  SvaraRadera
 10. Om man vill få tiden att gå när man går på bandet så brukar det funka med en bra film eller lite musik i lurarna. Så brukar jag lura mig själv. :-)

  SvaraRadera
 11. Fantastiskt att du orkar gå så länge, m tanke på din lungkapacitet. Är det din vilja o din glöd som hjälper dig. Helt säker på att du är på din älskade golfbana till sommaren.
  Du övervinner allt!!!
  Kram

  SvaraRadera
 12. En insnöad kram godnatt. Glad att det löste sig med njurproblemet på en gång. Kram Carin

  SvaraRadera
 13. Massor med kärlek till dig Fia!❤❤
  Stor kram Silje

  SvaraRadera
 14. Hej!

  Vilken berättelse du delar med dig av! Jag skulle gärna kontakta dig via mail men hittade inga kontaktuppgifter på bloggen. Du får gärna svara mig på denna mailadress viktoria.holmberg@novia.fi. Mvh. Viktoria

  SvaraRadera
 15. 25 min på bandet och prata samtidigt, snyggt jobbat Fia! Vad bra att de fixade katetern så flinkt. Ser dig på golfbanan så fort snöhögarna försvinner, först att träna svingar! Älskar tulpaner, de är så krispiga och fräscha med löfte om ljusare längre dagar. Nu ska bara trapphissen på plats! Ha en fin onsdag tjejen! Kram Eila

  SvaraRadera
 16. Hoppas du haft en skaplig onsdag...tulpaner är mina favoriter. De är underbara blommor och med lite knåp & knep får jag dem att stå en hel vecka. Man blir glad när man tittar på dem, ibland behövs så lite för att förhöja livskänslan och som du är den verkliga experten på. Tack än en gång för din livsviktiga blogg. Kram Maggan

  SvaraRadera
 17. Du är helt otrolig-25 minuter på bandet! Bra kämpat, och det efter en "operation"... Onsdagskramar/ irre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, hon är otrolig!
   /Caroline

   Radera
 18. Härligt att läsa hur du kämpar! / GM

  SvaraRadera

Skriv gärna en kommentar, fråga eller synpunkt.